Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyJIŘÍ JANOŠEK - MALÍŘ A MISTR SVĚTA V DRÁHOVÉ CYKLISTICE

JIŘÍ JANOŠEK - MALÍŘ A MISTR SVĚTA V DRÁHOVÉ CYKLISTICE

23.6.2015 - Vážení přátele.
Už to je nějakou delší dobu, co jsem naposled psal článek o mém růstu a přípravě na mistrovství Evropy a světa 2015.  

 

JIŘÍ JANOŠEK - MALÍŘ A MISTR SVĚTA V DRÁHOVÉ CYKLISTICE

 

 

Vážení přátele.

Už to je nějakou delší dobu, co jsem naposled psal článek o mém růstu a přípravě na mistrovství Evropy a světa 2015.  Od května jsem se zúčastnil závodu v Německu, kde každým rokem bývá série dvou závodu a všechno vyvrcholí Velkou cenou Německa, která je zařazená do nejvyšší kategorie. Na tyto závody jezdí světová špička a  ve večerním programu dělají diváci výbornou atmosféru. Nesmím opomenout také domácí závody v Brně. Minule jsem ještě hovořil o škole, že mi vychází vstříc, abych mohl dělat tento sport a tak jsem tento rok úspěšně složil závěrečné zkoušky a dále nastupuji na nástavbové studium na Střední škole Jílova. V juniorské kategorii jsem tenhle rok naposled, přístí rok mne čeká přestup do elitní kategorie U23 a také nový trenér. Rád bych obhajoval titul mistra Evropy a světa v 1km na pevný start, ale bohužel, byl jsem nucen se přeorientovat na olympijské disciplíny, které jsou teamsprint, keirin a královská disciplína sprint. Našim cílem je, se dostat na olympiádu v roce 2020. (Olympiáda, která bude příští rok v Riu, na tu už běží dvouletá kvalifikace předem, kde Dukla Brno stále vyjíždí body, které jsou nezbytné pro účast).



16.-17.5  2015 COTTBUS – (sprint a keirin, 1. série)
Dráha v Německém Cottbusu je otevřená a měří 333,33m.  Teplota se celý víkend držela na maximálních 18°C, v brzkých ranních hodinách teplota klesla na 11°C, což mohlo ovlivnit můj maximální výkon. V semifinále keirinu jsem byl na 4. místě, takže pro mne zbylo méně populární finále B. Ve finále B se čekalo a čekalo, nenechal jsem se nachytat německou taktikou a včas jsem za to vzal a s náskokem jsem vyhrál finále B, takže pro mne zbylo 7. Místo v keirinu. Po neúspěšném keirinu jsem si chtěl spravit chuť ve sprintu. Vyhrál jsem klasifikaci v čase 10.60 a bez problému jsem postoupil do finále, kde jsem se musel sklonit před domácím mistrem Meissnerem a tak na mne zbyla druhá příčka ve sprintu.


13. -14. 6 2015 BRNO, GP Jihomoravské kraje
Domácí závody v Brně byly senzační, jako poprvé se nám tento rok podařilo závody zařadit do druhé kategorie. Přijely k nám do Brna opravdové hvězdy například jako Roger Kluge, který v poslední etapě Giro de Italia a v poslední etapě spurtoval na třetím místě. Výčet jeho úspěchů je neuvěřitelný. Celý víkend nás provázelo tropické vedro, vždy navečer přišla tropická bouře a narušila náš odpolední program, takže finále sprintu se přesunulo na druhý den.  První den byl opět na programu keirin, bylo to trochu jinak, prvně jsem se musel kvalifikovat do finále a to bylo na dvě jízdy a závodním s nejnižším počtem bodu vyhrává. Obě dvě jízdy jsem vyhrál a tak jsem se stal jasným vítězem kerinu. Ve sprintu se mi v příznivém počasí podařilo zajet výborný kvalifikační čas 10.55s, v semifinále se mi nepodařilo porazit Itala Gregora, takže pro mne zbyla jízda o 3. -4. místo, které jsem jel s kolegou Martinem Čechmanem, skóre bylo nerozhodně 1-1 takže musela rozhodnout třetí jízda, své síly jsem použil až v závěru špurtu a tak jsem získal bod na skóre 2-1, takže pro mě patřila 3. příčka ve sprintu.



20. -21. 6 COTTBUS ( keirin a sprint, 2. série)
Denní maxima  19°C. Druhá série tohoto závodu byla zařazena do nejvyšší kategorie, čili jedničkový závod. Bylo nás 21 z 6 zemí. Na programu byl opět keirin a sprint. Program běžel maličko dopředu, takže když jsme přijeli na velodrom tak jsme zjistili, že za 15minut startujeme, takže jsem si nasadil číslo a šel jsem závodit, měl jsem lehkou rozjížďku, takže jsem postoupil do semifinále. Dráhoví cyklisté mají jedno rčení „ na sprintera to musí přijit samo“ možná na tomto rčení něco bude, každopádně jezdit z tzv. tvrdé nohy už nehodlám … (usmívám se) …. Poté, už rozjíždění probíhalo bez problému a já se v klidu mohl připravit na následující semifinále, které jsem vyhrál a postoupil tak do finále A. Na startu jsem měl druhou pozici a hlídal jsem si lidi ze zadu, když jsem viděl, že začínají jet, tak jsem neváhal a také nastoupil a vedení jsem udržel do pásky. Nakonec po nezdařeném rozjetí jsem i dokázal zvítězit v keirinu.
Sprint - kvalifikaci se mi podařilo zajet poměrně stejný čas jako na domácích závodech v Brně 10.515s. Jako kdybych si říkal, že včera se stala nějaká chyba v rozjíždění a já dnes nepodal ten výborný výkon. O postup do finále jsem prohrál s holandským jezdem Lightleem 2-1, třetí rozhodující jízda byla přibližně 10minut po dojezdu mého posledního sprintu, takže jsem neměl moc času na odpočinek, jako kdyby to rozhodilo můj závodní rytmus. Ani v jízdě o 3. -4. místo jsem nebyl úspěšný a nevyhrál jsem ani jednu jízdu, můj výkon šel rapidně dolů, takže pro mne zbylo 4. místo ve sprintu, doufám, že se tohohle vyvaruji a příští týden se tohle nebude opakovat …


26.-27 6. 2015 Grosse pro von Deutschland (keirin a sprint, 3. série)
Momentálně píšu z dění dějiště velké ceny Německa, rozjetí na dráze dnes proběhlo bez větších komplikací, zítřejší teplota má vystoupat na 23°C s ojedinělými bouřkami. Teď si ještě skočím do bazénu ochladit nohy a už zbývá se jen dobře vyspat na zítra. (směju se …. )


Tyto závody jsou poslední prověrkou před mistrovství Evropy v Aténách, které se bude konat od 14. – 19.7. Zítra se budu snažit a co nejlepší výsledek, jsou tady Rusové, Holanďané, Britové, Belgičané a domácí Němci. Chtěl bych se více zaměřit na sprint, ale domácí Němci zdejší dráhu mají velmi dobře najetou a zvítězit zde je velmi těžké …
Po těchto závodech budu mít dvoudenní volno a poté se přesuneme do Vídně na regulérní dřevenou dráhu která má 250m, předem ještě vůbec nevím, jaké tréninky budu v zahraničí mít, protože už záleží na pocit každého závodníka, ve Vídni máme týdenní soustřední a 11. 7. odlítáme do vysněného Řecka.  Možná mne malinko mrzí, že už nebudu obhajovat titul mistra světa, ale můj cíl je olympiáda a tak se už v této kategorii musím zaměřit na olympijské disciplíny.

Mějte se hezky a držte palce!! Určitě to budu potřebovat
J
.
S pozdravem
Janošek Jiří

     

   

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 1.7.2015, 09:57

zpět | nahoru