Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyRozloučení s rokem 2016 - prodejna barev StarColor Brno

Rozloučení s rokem 2016 - prodejna barev StarColor Brno

2.1.2017 - Překrásný zážitek s firmou StarColor, která je kontaktním místem cechu malířů, lakýrníků a tapetářů ČR. Pan Jiří Pohanka a jeho tým spolupracovníků pro nás letos připravil rozloučení s letošním rokem v rodinném vinařství v Moravských Bránicích.

Vážení kolegové,

chtěl bych se s Vámi podělit o překrásný zážitek s firmou StarColor (http://www.cechmal.cz/index.php?cmd=subject&id=361&menuID=207), která je kontaktním místem cechu malířů, lakýrníků a tapetářů ČR. Pan Jiří Pohanka a jeho tým spolupracovníků pro nás letos připravil rozloučení s letošním rokem v rodinném vinařství v Moravských Bránicích. Okusili jsme plnost hroznů z vinic z cca 30 hektarů, ze kterých se vyrábí vína nejvyšších kvalit s certifikovanou známkou.

V krásném klenutém sklepě s kapacitou pro čtyřicet míst nám paní majitelka nabídla řízenou degustaci vín s ukázkou Sabráže, což je technika otvírání láhve šampaňského šavlí. Tento neobvyklý způsob se používá při slavnostních příležitostech. V podstatě se jedná o uražení konce hrdla láhve. Vinný sklep manželů Plačků, který toho večera hostil početnou návštěvu odběratelů, dodavatelů a partnerů z celé republiky a jeho nejbližšího okolí. Když jsme ve smluvený čas dorazil, podávala se právě večeře a jelikož podle slov Mistra vinaře, pana Plačka, se má stolovat v poklidu, přijali jsme rádi pozvání k degustaci vín. Ochutnávali jsme s chutí dary prosluněných moravských svahů naslouchajíc se zájmem fundovanému výkladu k jednotlivým odrůdám, druhům vín a jiným vinařským zajímavostem.

Nicméně naší profesí je malířina a ta nás nesmlouvavě volala k plkání o řemesle. S tak bezprostředním a rychlým vzájemným kontaktem se nesetkáváme příliš často. Byl to zkrátka fofr. Čas běžel a půlnoc tu byla dříve, než jsme se stačili nadít. Nebylo zbytí -  okolnosti a příjemná atmosféra si vynutily přídavek.

Loučili jsme se srdečně před první hodinou ranní.

 

Jiří Nový, vedoucí cechovní skupiny Brněnsko-blanenská
http://www.cechmal.cz/index.php?menuID=279

Pokud někdo nesouhlasí se zveřejněním fotografií, napište na sekretariát CMLT ČR.

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 2.1.2017, 13:55

zpět | nahoru