Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyŽáci z OU a PrŠ Brno Lomená navštívili SOŠ Jarov a výstavu 670 let

Žáci z OU a PrŠ Brno Lomená navštívili SOŠ Jarov a výstavu 670 let

12.11.2018 - exkurze v rámci projektu Polygram

Naši žáci Odborného učiliště a praktické školy Brno (příspěvková organizace se sídlem Lomená 530/44,671 00 Brno) navštívili dne 6.11.2018 v rámci projektu „POLYGRAM“ Střední odbornou školu Jarov, která  nabízí vzdělávání ve čtyřletých studijních a tříletých učebních oborech.

Studijní obory jsou zakončeny maturitou, učební obory výučním listem. Na tříleté učební obory se dá navázat v rámci dvouletého denního nástavbového studia zakončeného maturitou. Maturitu lze získat i v rámci tříletého dálkového studia, které je určeno především jako vzdělávání pracujících. Další možností je studium dvouletých resp. tříletých učebních oborů v areálu odborného učiliště, které zajišťuje výuku v oborech určených především pro absolventy speciálních základních škol nebo pro žáky se specifickými vzdělávacími potřebami.

Zde nás uvítal a přednášku v rámci projektu „POLYGRAM“ provedl výkonný ředitel CMLT pan Pavel Žatečka. Svoji zdravici přednesl a o SOŠ Jarov nám pověděl i ředitel školy pan Mgr. Miloslav Janeček a jeho zástupce Bc. Zdeněk Šerák, který jim ukázal prostory školy.

Provedli jsme prohlídku dílen v areálu školy, kde jsme si v neposlední řadě rozšířili povědomí o dříve používaných materiálech, technikách, chování a řemeslnému umu žáků Jarov. Po prohlídce dílen na SOŠ JAROV jsme se přesunuli na Výstavu malířského řemesla do Jindřišské věže.

Výstava v Jindřišské věži je zaměřena na malířské řemeslo od středověku po současnost. Jedna část je věnována historii Cechu, druhá minulému století a závěrečná část novodobému působení patnácti let Cechu malířů, lakýrníků a tapetářů. Touto výstavou nás provedl hlavní organizátor výstavy pan Jan Zeman, člen CMLT. Výstavu jsme zakončili společným obědem a odjeli nazpět do školy.
                                                                              

                                                                                                     Jiří Nový, učitel odborného výcviku

Video z exkurze školy: https://www.youtube.com/watch?v=hUuNhRkqPrg&feature=youtu.be

Video z návštěvy výstavy: https://www.youtube.com/watch?v=0WUaBPaLzFA&feature=youtu.be


Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 12.11.2018, 09:46

zpět | nahoru