Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyNOVINKA Primalex - Beton stěrka

NOVINKA Primalex - Beton stěrka

12.3.2019 - Nátěr s efektem přírodního surového betonu s jeho charakteristickou strukturou, která dodá interiéru industriální vzhled a dávku originality.

Primalex BETON EFEKT: Dokážete to i vy, jednoduše a bez zbytečně vysokých nákladů

Novinku značky Primalex ocení každý nadšenec industriálního minimalismu. Jedná se o nátěr s efektem přírodního surového betonu s jeho charakteristickou strukturou, která dodá interiéru industriální vzhled a dávku originality. Avšak nově s jednoduchou aplikací ve formě
ready-to-use nátěru, kterou hravě zvládne i laik.

 

Imitace betonu patří aktuálně mezi nejžádanější moderní povrchovou úpravu vyhledávanou nejen architekty a interiérovými designéry. Na spoustu z nás může interiér, který je inspirován starými továrními halami, působit nedokončeně. V tom ale spočívá hlavní myšlenka a kouzlo betonové stěrky. Doba, kdy se stěrka objevovala pouze v technických místnostech a skladech, je dávno ta tam. Místo toho, abychom s její pomocí schovávali nedokonalosti a křivé konstrukce, ji aplikujeme na zdech v těch nejoblíbenějších a nejreprezentativnějších místnostech v domě, jako jsou obývací pokoje a předsíně.

Aplikace produktu Primalex BETON EFEKT je snadná a zvládne ji každý bez zbytečně vysokých nákladů. Barvu stačí po zakoupení pouze řádně promíchat. Odpadá tak potřeba ředění a dobarvování požadovaného odstínu, což bývá v domácích podmínkách často velice náročné. Odborníci v síti Dům barev jsou schopni barvu natónovat pomocí pigmentů až do 5 tisíc odstínů. Není nutné se tak rozhodovat jen mezi odstíny šedé, ačkoli se jedná o barvu nejpopulárnější.

„Vždy pro nejútulnější efekt doporučuji betonovou stěrku jen na jednu stěnu. Jedná se o poměrně výrazný prvek v interiéru a vyplatí se ho aplikovat právě v jedné části dané místnosti – třeba za televizí, nebo naopak za sedací soupravou,“ radí designérka Alexandra Dýcková. Na takovou proměnu interiéru vám vystačí jeden kbelík s objemem 10 l. Výsledná změna bude markantní, avšak rozpočet nezatíží. Interiér je poté možno doladit dekoracemi s betonovým vzhledem.

Při samotné aplikaci lze s materiálem pracovat vždy tak trochu po svém. Techniku a rukopis má každý trochu jiný, výsledek bude pokaždé jedinečný. Povrch vždy musí být suchý a zbavený prachu a jiných nečistot. Před samotnou aplikací je dobré podklad pro sjednocení nasákavosti penetrovat. Níže naleznete tři druhy efektů, které jsou aplikačně velmi jednoduché, ale zároveň velice atraktivní.

Doporučená maloobchodní cena je 2 026 – 2 060 Kč / 10 l dle vybraného odstínu. Obsah vystačí na 12-17 m2 podle zvoleného efektu.

 

Efekt hrubého industriálního betonu

Primalex BETON EFEKT aplikujte na připravenou stěnu pomocí benátského hladítka v silnější vrstvě. Hladítkem vytahujte do hrubší struktury. Poté lehce stáhněte a uhlaďte hrubou plochu opět hladítkem. Vznikne tak celistvá plocha s jemnými krátery. Detailní video postup je ke zhlédnutí: https://www.youtube.com/watch?v=RzvoqSYgIrs&t=2s 

 

Efekt taženého pohledového betonu

Primalex BETON EFEKT nanášejte na připravenou stěnu rovnoměrně a v tenké vrstvě. Poté lehce stahujte v různých směrech do oblouků. Tímto jednoduše docílíte přirozené betonové struktury. Aplikaci a stahování provádějte postupně tak, aby na sebe plochy vzájemně navazovaly a barva nestačila zaschnout. Detailní video postup je ke zhlédnutí: https://www.youtube.com/watch?v=z3T1rBquTDk

 

Efekt kvádrového reliéfního zdiva

V případě aplikace pouze jedné vrstvy doporučujeme nejprve Primalex akrylátový omítkový základ, aby nedošlo k prodření materiálu na původní nátěr. Velikost kvádrů si pro lepší představu klidně načrtněte na stěnu. Po aplikaci tahy tužkou nebudou viditelné. Rysky si lze protáhnout až na zakrývací pásku, kterou jsme si plochu oblepili. Vzniknou tím body, které pak při finálním tvoření spár poslouží jako spojovací. K aplikaci použijte opět benátské hladítko a Primalex BETON EFEKT nanášejte rovnoměrně v silnější vrstvě. Při vytváření spár se vám bude lépe pracovat ve dvou. Pomocí plochého šroubováku nebo slabé špachtle vytlačujte spáry do lehce zavadlé barvy. Využívejte vodováhu a body, které jste si dopředu vyznačili. Přebytečný materiál ze spáry po zaschnutí lze mechanicky odstranit pouze setřením ruky. Detailní video postup je ke zhlédnutí: https://www.youtube.com/watch?v=GmDQ0bJLwgY 

 

 

O značce Primalex

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů, a především trvale stabilní kvalitou, která je kromě vlastní laboratoře kontrolována organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež certifikovala systémy ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky, barvy na kov a dřevo, zateplovací systém a prostředky na úpravu podkladu. Disponuje sítí více než 400 Tónovacích center pro obarvování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České a Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Spotřebitelům jsou na nejmodernějších strojích na počkání připraveny vysoce kvalitní obarvené interiérové, fasádní nátěry a zateplovací systémy, omítky a barvy na kov a dřevo.

 

O skupině PPG

Vizí společnosti PPG je i nadále zůstat předním světovým výrobcem nátěrových hmot a dalších speciálních produktů, které zákazníkům pomáhají chránit a zkrášlovat jejich vlastní výrobky i okolí. Díky inovacím, úsilí o udržitelný rozvoj a kompetenci v oblasti barev pomáhá PPG svým zákazníkům v průmyslu, dopravě, výrobě spotřebního zboží a na trhu autopříslušenství vylepšovat více povrchů různými způsoby než kterákoli jiná společnost. Společnost PPG byla založena v roce 1883, její centrála má sídlo v Pittsburghu a působí v téměř 70 zemích po celém světě. Akcie společnosti PPG jsou obchodovány na New York Stock Exchange (symbol: PPG).

 

Podrobnější informace získáte na http://www.primalex.cz/http://www.ppg.com/ nebo na Twitteru (@PPGIndustries).

 

Pro více informací, prosím, kontaktujte:

 

Petr Kavalír
PPG DECO CZECH

Brand Marketing Manager

Tel.: +420 222 333 717

Mob.: +420 737 285 977

E-mail: petr.kavalir@ppg.com

 

Lucie Krejbichová

doblogoo s.r.o.

Account Manager

Mobil: +420 602 359 328

E-mail: lucie@doblogoo.cz 

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 12.3.2019, 08:47

zpět | nahoru