Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyOchranná známka JUPOL letos slaví 50 let!!!

Ochranná známka JUPOL letos slaví 50 let!!!

28.3.2019 - Společnost JUB v letošním roce slaví dvě úctyhodná výročí: 100. výročí názvu JUB a 50 let ochranné známky JUPOL.

Ochranná známka JUPOL, která se v uplynulých 50 letech stala synonymem kvalitních malířských barev, je těsně spjata
s rozvojem firmy.

Dnes je její nejsilnější ochrannou známkou a také největším komerčním úspěchem, který spojuje milióny spokojených a věrných uživatelů nejrůznějších generací.

Rok 2019 bude jak ve Slovinsku, tak i na ostatních trzích, kde je JUB se svými společnostmi přítomen, protkán oslavami, řadou setkání a akcí. Zaměstnanci Skupiny JUB v jednotlivých zemích společně s koncovými zákazníky, obchodníky a profesionálními uživateli s velkou radostí oslaví 50. výročí ochranné známky JUPOL.

Při této příležitosti proběhne více než 5 000 kilometrů dlouhá cesta našeho reklamního auta s 5x zvětšenou kopií vědra JUPOLu po 10 zemích, kterou chce JUB symbolicky spojit všechny trhy, kde je ochranná známka JUPOL zavedena již 5 desetiletí. JUPOL tak jako poděkování za dlouholetou důvěru miliónů zákazníků ponese ze země do země přání všeho dobrého a štěstí těm, kteří to nejvíce potřebují.

 

Historie společnosti JUB sahá až do roku 1875, kdy začaly ve Slovinsku vznikat první malířské nátěry mletím různě zbarvených minerálů. Zkratka JUB vznikla později, roku 1919, kdy továrnu v Dolu u Lublaně převzala chorvatská akciová společnost Jugoslovenska industrija ulja i boja. Název letos v květnu oslaví již 100 let a pomáhá společnosti udržovat tradici a historickou kontinuitu.

První vnitřní disperzní barva, kterou roku 1969 firma JUB vyvinula, byla pojmenována JUPOL a na trhu se ihned stala prodejním hitem. Jejím prvním obalem byly eternitové soudky a po roce 1972 plastová vědra, nazývaná hoboky. Na jejím vzniku má největší zásluhu otec JUPOLu, Florjan Regovec, tehdejší hlavní technolog továrny a pozdější ředitel firmy JUB. V 60. letech minulého století se snažil vyrobit barvu, jež by byla již připravena k nanášení a současně byla na trhu cenově dostupná; barvu, kterou by si mohl každý doma vymalovat sám.

Tehdejší účetní společnosti JUB, Angela Jerman, vymyslela název JUPOL na základě tehdejší výrobní receptury – půl barvy Juboflor a půl barvy Jubocolor (půl je ve slovinštině „pol“, proto JU-POL). Vedle Florjana Regovce a vývojového inženýra France Bernarda, jenž potom bděl nad recepturou barvy JUPOL ještě celá tři desetiletí, tak v historické mozaice originálně vytyčila cestu ochranné známky, která se již 50 let těší dobrému jménu jak na domácím, tak i na ostatních evropských trzích.

Zohledněním potřeb trhu pro co nejlepší uživatelskou zkušenost JUB neustále investoval do vývoje a rozšiřování programu řady vnitřních disperzních barev na dekorativní ochranu stěnových a stropních povrchů, které dnes spotřebitelé znají jako rodinu zdravotně nezávadných a ekologických výrobků značky JUPOL vyrobených na vodní bázi, které se snadno používají a udržují. Po roce 2011 představil JUB trhu kompletní řadu barev JUPOL s ochrannými známkami Gold, Brilliant, Latex, Junior, Trend, Citro, Block, Strong, Thermo, Bio Silicate, Amikol a další. Základní JUPOL pak dostal jméno Classic. Barvami z rodiny JUPOL je ročně vymalováno až 200 miliónů metrů čtverečních stěnových povrchů.

JUPOL, který oceňují uživatelé na početných trzích, je vysoce důvěryhodnou a jednou z nejznámějších ochranných známek. To dokazují i četná ocenění spotřebitelů a odborné veřejnosti, v nichž ho identifikují jako nejlepší výrobek na trhu. Ochranná známka JUPOL tak již tradičně zůstává klíčovým vodítkem uživatelů k nákupu kvalitních barev pro domácnost, jichž si spotřebitelé váží pro četné výhody, které v sobě kombinují. JUPOL putuje. JUPOL spojuje.

JUPOL jako ochranná známka za uplynulých 50 let spojila již milióny lidí, protože je na mnoha zahraničních trzích přítomna již celá desetiletí. Začátek oslav 50. výročí JUPOLu propukne v JUBu již první jarní den, kdy bude zahájena cesta JUPOLu po 10 zemích. Vědro JUPOL začne v Severní Makedonii, následně se přesune do Kosova a Černé Hory, pokračovat bude do Srbska, Bosny a Hercegoviny a Chorvatska. Poté po návštěvě Maďarska, Slovenska a České republiky ukončí svoji cestu ve Slovinsku, kam dorazí začátkem června – v měsíci, v němž JUPOL oslaví své 50. narozeniny. Putování JUPOLu po své zemi bude moci každý zájemce sledovat na webových stránkách http://www.jupol50.eu/ a poslat přitom svoji zprávu, kterou vyjádří náklonnost k této ochranné známce, očekávání a přání na cestu JUPOLu pro příštích 50 let.

Zaměstnanci JUBu si oslavy úctyhodného 50. výročí JUPOLu se svými zákazníky letos připomenou i dalšími aktivitami. Současně totiž budou v každé zemi, kde působí společnost JUB, realizovat celou řadu humanitárních projektů spojených s barvami JUPOL a čísly 50 (let) nebo 5 (desetiletí).

JUB z Dolu u Lublaně je se 144 letou tradicí nejstarším výrobcem malířských barev ve Slovinsku. Na trhu je respektován jako renomovaný výrobce kvalitních malířských barev a tepelně izolačních fasádních systémů, který vývojem inovativních a ekologicky šetrných výrobků i služeb směřuje k energeticky úsporným a trvale udržitelným řešením ve stavebnictví. JUB je jako moderní a mezinárodně zavedená výrobní firma se silnými vlastními ochrannými známkami přítomen na více než třiceti trzích a patří k desítce slovinských firem s nejvíce mezinárodním charakterem.


Více informací: JUB akciová společnost, Ing. Dominik Hanko, T: 736 680 505, E: hanko@jub.cz, http://www.jub.cz/

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 28.3.2019, 08:32

zpět | nahoru