Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyZlínský kraj ocenil pedagoga meziříčské stavební průmyslovky

Zlínský kraj ocenil pedagoga meziříčské stavební průmyslovky

14.5.2019 - Ocenění získal učitel odborného výcviku Pavel Kučera!

Ocenění za významný přínos pro výchovu a vzdělávání mladé generace a za dlouhodobou kvalitní práci ve školství ve Zlínském kraji bylo uděleno pedagogu meziříčské stavební průmyslovky Pavlu Kučerovi.

V souvislosti se Dnem učitelů došlo 28. března 2019 k slavnostnímu ocenění vynikajících pedagogů Zlínského kraje v Muzeu J. A. Komenského v Uherském Brodě.

Ocenění, pamětní medaili a skleněnou sovu, symbol moudrosti, panu Pavlu Kučerovi předal osobně radní pro oblast školství Petr Gazdík, slavnostnímu aktu byl dále přítomný i statutární náměstek hejtmana Jiří Sukop, krajští radní Miroslav Kašný a Jan Pijáček.
Toto mimořádné ocenění pro vynikající kantory si vydobyl učitel odborného výcviku pan Pavel Kučera díky několikaleté úspěšné pedagogické činnosti na meziříčské průmyslovce. Nominaci uvedeného pedagoga výrazně podpořil i Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR (CMLT ČR).

Významné ocenění Zlínského kraje získal pedagog zejména za úspěšnou přípravu a vedení žáků na krajských, moravských, celorepublikových a mezinárodních soutěžích v obou Malíř, lakýrník a dekoratér. Jeho svěřenci se umístili ve finále soutěže Mladý malíř 2018 a 2013 konané v Praze na 1. místě a v roce 2014 na 2. místě. Na celostátním setkání učňovské mládeže Machři roku 2016 v Praze se jím vedení žáci umístili na 3. místě. Druhé místo pak obsadili na Mezinárodní soutěži odborných škol ve Wieselburgu (Rakousko) v roce 2014. Dále obsadili 1. místo v Mezinárodní soutěži oboru Malíř pořádané v Uherském Hradišti v roce 2016 a 2013;  2. místo v roce 2018, 2015 a 2014 a třetí místo v roce 2017 atd.

Několikaletá mimořádná práce pana Kučery s žáky rovněž přispěla významným způsobem ke zkvalitnění výuky a také ke zvýšení zájmu o řemeslný obor Malíř, lakýrník a dekoratér zejména u dívek.

Uvedený obor prošel v posledních letech na SPŠ stavební značným vývojem s ohledem na požadavky objednavatelů prací a zaměstnavatelů, a to směrem od stavebního zaměření po uměleckoprůmyslové zaměření za využití nejmodernějších technologií. Žáci jsou tak vedeni k užívání výpočetní techniky, vektorových softwarů s možností výstupů na laserové tiskárny, řezací plotry, CNC stroj a další zařízení. 

„Mistr Kučera si díky své soustavné a trpělivé práci s nadanými žáky ocenění právem zaslouží. Svým nadšením pro obor přispěl k tomu, že se do dříve výlučně chlapeckého oboru přichází vyučit čím dál více děvčat. Jeho úspěchy na odborných soutěžích jeho mimořádnou práci jen potvrzují“ komentovala významné ocenění ředitelka meziříčské stavební průmyslovky Jindra Mikuláštíková.

Vedle vynikající práce pana Pavla Kučery je toto ocenění Zlínského kraje spojeno s prací mnoha dalších pedagogů SPŠ stavební Valašské Meziříčí, kteří se dlouhodobě podílejí na výchově a vzdělávání mladé generace ve studijních i učebních oborech a dosahují významných úspěchů na národní i mezinárodní úrovni.

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 14.5.2019, 16:06

zpět | nahoru