Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyZapojení do projektu realizovaných Konfed. zam. a podnik. svazů a Českomor. konfed. odbor. svazů

Zapojení do projektu realizovaných Konfed. zam. a podnik. svazů a Českomor. konfed. odbor. svazů

22.7.2019 -

 

Zapojení do projektu realizovaného Konfederací zaměstnavatelských a podnikatelských svazů a Českomoravskou konfederací odborových svazů

 Svaz podnikatelů v oboru technických zařízení ČR o.s. se zapojil do projektu, nazvaného „Společným postupem sociálních partnerů k řešení klíčových témat v odvětví“. Projekt navazuje na předchozí projekty, které se uskutečnily v minulých letech. Cílem projektu je připravit relevantní a využitelná doporučení pro implementaci opatření u vybraných pracovních pozic v odvětvích a sjednotit názory sociálních partnerů na bipartitní úrovni v problémových oblastech.

 

Realizací stanovených cílů v projektu se dosáhne identifikace problémových oblastí a návrhů opatření do stavu zpracovaných doporučení způsobu implementace zvolených opatření včetně pilotního ověření pro vybrané pozice v odvětvích dle zaměření klíčové aktivity (nástroje na podporu adaptability zaměstnanců, dopady strategií 4.0 na pracovní pozice, vliv vícesměnných provozů a pracovních pomůcek na výkon profese a její fyzickou zátěž, stres, vyhoření, psychická zátěž či rozvoj posilování spolupráce mezi zaměstnavateli a zaměstnanci, podpora kolektivního vyjednávání, jeho bariery aj.).

 

Svaz podnikatelů v oboru technických zařízení ČR o. s., který zastupuje Cechy a malé firmy je v projektu partnerem OS Stavba. Společně, jako sociální partneři bychom měli navrhnout řešení a sjednotit názory pro vybrané problémové oblasti a další činnost BP.

 

Činnosti a nástroje k realizaci projektu:

-                  8 bipartitní týmů

-                  Sociální dialog na úrovni odvětví a na podnikové úrovní

-                  Analýzy pro vybrané oblasti/témata

-                  Tematická setkání pro zpracování doporučení

-                  Pilotní ověřování navržených doporučení

-                  Získání zahraničních zkušeností pro vybrané oblasti

-                  Informačně – diskusní semináře pro předání informací širší cílové skupině

-                  Konference pro předání informací odborné i širší cílové skupině

 

Smyslem realizace projektu je u vybraných pracovních pozic v odvětví najít způsob, jak snížit fyzickou i psychickou zátěž u vybraných pracovních pozic a umožnit prodloužení věku odchodu do starobního důchodu. Chceme jako sociální partneři definovat doporučení pro prosazení změn či úpravu podmínek v problémových oblastech. Budeme se snažit nalézt cestu-doporučení, jak eliminovat bariéry v oblasti kolektivního vyjednávání a poskytování flexibilních forem práce.

 

Projekt je rozdělen do několika klíčových aktivit (KA), kterými jsou pro náš Svaz:

-                  KA 01 - Rekonstrukce a činnost Pracovní skupiny na úrovni bipartitní platformy - cílem je průběžně projednávat průběh projektu a přijímat v rámci platformy opatření k jeho realizaci.

-                  KA 04 - Vliv vícesměnných provozů na výkon profese v odvětví  – cílem je zjistit vliv vícesměnných provozů nebo nerovnoměrně rozvržené pracovní doby na výkon profese a její fyzickou zátěž a ověření vlivu a dopadu na setrvání a podporu zaměstnanců (i ve vyšším věku, změny).

-                  KA 05Stres, vyhoření, psychická zátěž – faktory ovlivňující výkon profesí - cílem je identifikace rizikových skupin a konkrétních stresových faktorů, hledání příčin vzniku syndromu vyhoření a nalezení způsobů, jak je eliminovat.

-                  KA 06Rozvoj a posilování spolupráce mezi zaměstnavateli a zaměstnanci, podpora kolektivního vyjednávání, řešení témat – cílem je prohlubování spolupráce mezi sociálními partnery při hledání řešení problematiky řešení klíčových problému odvětví.

-                  KA 09Přenos informací z realizace KA na cílovou skupinu  – cílem je zpracovat a shrnout témata do materiálů pro cílovou skupinu na konferenci a ke zveřejnění na stránkách http://www.kzps.cz/

 

Zpracovala: Paslerová

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 22.7.2019, 13:46

zpět | nahoru