Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaČlánky / InformaceJak bylo na XI. cechovní slavnosti v Jindřichově Hradci

Jak bylo na XI. cechovní slavnosti v Jindřichově Hradci

1.11.2019 - ohlédnutí za další vydařenou slavností

Cechovní slavnost proběhla o víkendu 11.-13.10. v Jindřichově Hradci. Pořádala ji cechovní skupina JIH.

Děkujeme všem, co přijeli na cechovní slavnost. Ti, kdo nepřijeli, tak prohloupili. Z mnohých úst jsme zaslechli, že to byla nejlepší slavnost, a tak děkujeme členům skupiny JIH za to, co připravili jako celá parta pro své kolegy.

Sešlo se nás kolem 150 osob. Program byl velmi bohatý, pestrý a viděli jsme toho tolik, že to hlava již přestávala brát. Akce střídala akci, všude veselo, smích, dobrá nálada, a tak to má být. V pátek jsme se sešli již v hojném počtu v restauraci, kde byly sděleny informace od pořadatelů, a k dobré náladě nám zahrál harmonikář.

Sobotní program začal slavnostním zahájením v Kapli sv. Máří Magdalény. Cechmistr zde přivítal účastníky výbornou slivovicí. V rámci úvodního příchodu zahráli žáci a tanečnice z místní ZUŠ a účastníci se mohli podívat do Muzea fotografií na dochovanou malbu pitvy. Starosta města přivítal přítomné a pohovořil o historii města. Během oficialit byly předány pamětní listy novým Řádným a Senior členům a blahopřání k významným životním jubileím.

Odpoledne byly domluvené prohlídky po tom nejlepším z Jindřichova Hradce – k vidění byl Rondel, Muzeum gobelínů, Minoritský klášter a Krýzovy jesličky. V kulturním domě Střelnice byl večer připraven nabitý program. Příchozí uvítal cechmistr Radomil Konečný a artista na chůdách, k poslechu a tanci zahrála skupina Klaret, vtipy povyprávěl „koktavý“ bavič Pitkin, který své glosy doplnil zpěvem a svůj um předvedl artista na zavěšených šálách. Byla předána cena Vladislavu Mácovi - vítězovi soutěže v zasílání fotografií s cechovní tématikou. Skupina JIH si připravila překvapení pro svého oslavence Františka Hájka, dále i pro Jiřího Kalkuse, který má na svém kontě přes 250 odběrů krve. Mimořádné ocenění bylo předáno i členovi skupiny JIH – Jirkovi Maryškovi za mimořádné úsilí při zajištění slavnosti. Krátce jsme zavzpomínali na zesnulého Karla Gotta.

V neděli v Kostele sv. Jakuba se konala mše pro náš Cech i veřejnost. Průvodem šli naši členové v čele s korouhevníkem Michalem Bedrníčkem a vedoucí skupiny JIH Vladislav Máca s praporem cechovní skupiny JIH. Kněz mluvil hezky o Cechu, řemeslu. Poté byla prohlídka Vyhlídkové věže a toho nejlepšího ze zámku.

Na závěr se sluší poděkovat sv. Lukáši za to, že nám opět zařídil perfektní počasí na slavnost, která je pořádána na jeho počest jako patrona malířů.

Celá fotografie k vidění: https://cechmal.rajce.idnes.cz/XI._cechovni_slavnost_v_Jindrichove_Hradci_11.-13.10.2019/

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 1.11.2019, 13:07

zpět | nahoru