Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyJak bylo na Schole Pragensis 2019

Jak bylo na Schole Pragensis 2019

7.1.2020 - na největší výstavě školství v Praze...

Již 24. ročník Schola Pragensis se uskutečnil 28.-30.11.2019 v Kongresovém centru na pražském Vyšehradě. Na tradičním veletrhu vzdělávání a nabídky pražských středních a vyšších odborných škol, který je především pro žáky základních škol, měly zastoupení i řemeslné cechy, včetně toho našeho.

Letošní ročník se nesl v duchu motta: „Kam zapadneš ty?“ doplněný o vizuál skládačky puzzle, kde chyběl jeden dílek představující potencionálního studenta. Na slavnostním zahájení promluvil primátor města Prahy MUDr. Zdeněk Hřib a viceprezident HK ČR Roman Pommer, který upozornil na význam řemesel v dnešním světě, a další významní představitelé města a odporovatelé tohoto svátku školství. Byly ohodnoceny nejlepší pražské školy, kreativní práce studentů. Úvodní slova byla zakončena studentským videomappingem.

CMLT ČR společně s ostatními cechy zajistil tradiční soutěž pro návštěvníky, kteří museli plnit manuální i vědomostní úkoly na jednotlivých stáncích cechů. Tak si mohli „ošahat“ jednotlivá řemesla a případně pak něco vyhrát. Pod vedením našich členů - pánů Václava Libicha a Bc. Josefa Čermáka se návštěvníci na našem stánku snažili fládrovat. Organizaci soutěže a stánku měla opět na starosti asistentka Ing. Hanka Bukáčková. Účast byla hojná, nejvytíženější den byla sobota, kdy stánek navštívili děti se svými rodiči a prarodiči, s kterými konzultují výběr školy a zaměření.

Naproti našemu stánku měla zastoupení tradičně SOŠ Jarov, kde se v pravidelných intervalech střídalo několik učebních oborů, jejíž představitelé ukazovali kolemjdoucím praktické ukázky. Jedním z oborů byl i malíř-lakýrník, kde prezentovali řemeslo učni z třetího ročníku. Talent Lukáš Tichý nakreslil jakousi svoji cestu, která začíná u zmíněného studia a školy, jde přes Prahu až k hradu, stejně jak vedle cesta 1. pochodu sv. Lukáše, kterého se taky sám zúčastnil. Moc povedená a tematická práce.

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 7.1.2020, 12:51

zpět | nahoru