Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyNový řezací a pracovní stůl STM 1800 od firmy Festool

Nový řezací a pracovní stůl STM 1800 od firmy Festool

18.6.2020 - Bezpečné a pohodlné opracování desek

Bezpečné a pohodlné opracování desek

Nový řezací a pracovní stůl STM 1800 od firmy Festool

 

Festool rozšiřuje od dubna 2020 svůj sortiment pro organizaci pracoviště o nový, jedinečný mobilní řezací a pracovní stůl STM 1800. Opěrná plocha je vybavená dřevěnými prkny, takže deskový materiál i další obrobky jsou bezpečně podepřené, což umožňuje přesnou práci. Jen jedna osoba tak může bez další pomoci na stůl umístit a opracovávat dokonce desky o rozměrech 3 100 × 2 150 mm. Pracovní výšku lze nastavit až na 90 centimetrů a společně s ruční okružní pilou a vodicí lištou tak lze vytvořit mobilní pilu na rozřezávání desek.

 

 

Bezpečná práce

S novým řezacím a pracovním stolem STM 1800 vytvořila firma Festool novou možnost, jak může jeden člověk – bez pomoci další osoby – v dílně a na montáži opracovávat velké desky. Velké desky se v dílně obvykle opracovávají se stacionárními zařízeními – ta často stojí více než 10 000 eur. To si ale zdaleka nemůže dovolit každá řemeslná firma, nebo prostě nemá dostatek místa. Také pro flexibilní práci na montážních zakázkách doposud neexistuje vhodné řešení.

 

 

Nejjednodušší a nejběžnější řešení bylo doposud řezání na kozách s opěrnou plochou nebo pomůcky vlastní výroby. S novým stolem STM 1800 vyvinula firma Festool něco úplně nového: profesionální řešení pro opracování velkých desek. Rozkládací stůl představuje optimální rozšíření systému a ve spojení s pilou a vodicí lištou z něj lze během okamžiku vytvořit mobilní pilu na rozřezávání desek. Opěrná plocha činí v úplně rozloženém stavu 1 800 × 1 800 milimetrů a skládá se z různě uspořádaných dřevěných prken z bukového dřeva, která bezpečně podepírají deskový materiál a jiné obrobky. Tak lze bezpečně provádět podélné a příčné řezy do desek nejrůznějšího druhu a uříznuté desky zůstanou vždy ležet na opěrné ploše. Ať v dílně, nebo na montáži, STM lze používat také jako pracovní stůl pro broušení, frézování, montáž nebo lepení.

 

 

A když stůl nepotřebujete, lze ho zcela jednoduše uložit na malém prostoru. Robustní konstrukce z ocelového rámu zabezpečuje dlouhou životnost stolu. Plastové kluzné prvky a krytky zajišťují dobré kluzné vlastnosti výsuvných trubek. Navíc je stůl vybavený robustními kolečky a brzdou, takže je stůl mobilní – s obrobkem i bez obrobku. V dílně i na stavbě.

 

Video o využití stolu: https://www.youtube.com/watch?v=I1lYIJSzrus

 

Optimálně promyšlená ergonomie – i jen pro jednu osobu

Pro ergonomickou práci šetrnou k zádům: Na stůl může i jen jedna osoba umístit a opracovávat velké desky nebo obrobky o rozměrech až 3 100 × 2 150 milimetrů. Umožňuje to naklápěcí funkce. Navíc lze podle potřeby nastavit pracovní výšku až na 90 centimetrů. Stůl je díky speciálnímu skládacímu systému kompaktní, a lze ho tak snadno přepravovat. Navíc je možné stůl podle potřeby nainstalovat jako malý nebo velký. Rovněž praktické: Všechny díly jsou uložené na stole. Díky tomu se nic neztratí a vše je vždy tam, kde to člověk potřebuje: dřevěná prkna, držáky, knoflíky a kolečka.

 

Další informace a nabídka sortimentu: https://www.festool.cz/

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 18.6.2020, 11:41

zpět | nahoru