Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyNezávislost na elektrické zásuvce - vychytávka od Festool

Nezávislost na elektrické zásuvce - vychytávka od Festool

10.3.2021 -

Energie jako z elektrické zásuvky

Umožňuje nezávislost na elektrické zásuvce: nová SYS-PowerStation Festool

                                                                                   

Představ si, že jedeš na stavbu a máš s sebou elektrický proud na celý pracovní den ve formátu robustního Systaineru nejnovější generace, který je vhodný pro použití na stavbě, a můžeš bez obav pracovat – i když na místě nebo v dosahu není zdroj proudu. To není fikce, ale realita s novou SYS-PowerStation Festool. S 1 500 watthodinami, vydatným permanentním výkonem 3 680 wattů a špičkovým výkonem až 11 000 wattů poskytuje mobilní akumulátor energie trvale stabilní síťové napětí 230 voltů. Konkrétně to znamená: S kapovací pilou Kapex KS 60 včetně mobilního vysavače lze provést 560 kapovacích řezů pro pokládku parketové podlahy. S rovněž síťovou bruskou PLANEX a připojeným mobilním vysavačem by se dalo obrousit celých 200 metrů čtverečních plochy.

 

Dá se pracovat, kdy člověk chce, kde chce a s jakým síťovým nářadím chce. SYS-PowerStation skoncuje s nepříjemným taháním kabelů a hledáním zásuvky a kdykoli na cestě dodává proud. Výsledek: Síťové elektrické nářadí se dá používat flexibilně a mobilně. Nová SYS-PowerStation je navíc kompaktní a mobilní, má kapacitu až 1 500 watthodin proudu. To odpovídá zásobě energie 20 akumulátorů. Má tak v zásobě dostatečnou energii na celý pracovní den bez elektrické sítě a uživatel je díky ní zcela nezávislý na klasických zdrojích energie, jako jsou zásuvky, stavební elektrické rozváděče nebo generátory. Na rozdíl od generátorů se nová SYS-PowerStation vyznačuje provozem bez emisí. To znamená, že je nehlučná a také při práci neprodukuje spaliny, které škodí zdraví a životnímu prostředí. SYS-PowerStation lze bez problémů používat i ve vnitřním prostředí. „Se SYS-PowerStation se z každého síťového nářadí stává akumulátorové nářadí. Se SYS-PowerStation lze spolehlivě a mobilně používat dokonce i nářadí s velkou spotřebou energie, jako například velkou tesařskou pilu,“ říká Volker Kaupp, produktový manažer. Navíc se vyznačuje srovnatelně malou hmotností: s 16 kilogramy váží SYS-PowerStation přibližně 50 až 70 procent hmotnosti srovnatelných zdrojů energie. Tento mobilní zdroj energie je uložený v mimořádně kompaktním formátu Systaineru3, navíc má pro odolné použití na stavbě ochranu proti stříkající vodě (IP 44).

 

 

Energie jako z elektrické zásuvky

SYS-PowerStation poskytuje permanentně s 3 680 watty a krátkodobě s až 11 000 watty dostatečný výkon pro veškeré síťové nářadí – dokonce pro mobilní vysavače, velké pily a vrtací kladiva. Kombinace vysoké výkonnosti, velkého množství energie, kompaktních rozměrů a srovnatelně malé hmotnosti představuje světový unikát. SYS-PowerStation je kompatibilní nejen s veškerým kabelovým nářadím Festool, ale napájí proudem i veškeré síťové elektrické nářadí jiných výrobců. Napájí je bez poklesu výkonu – tak jako úplně normální 230V zásuvka. Doba nabíjení trvá v normálním případě 3,5 hodiny, aby byl akumulátor úplně nabitý. Inteligentní řízení nabíjení přitom zvolí strategii nabíjení v závislosti na aktuální teplotě článků. To umožňuje krátké doby nabíjení a zároveň se tím šetří akumulátorové články. Koncepce ovládání SYS-PowerStation je zcela záměrně koncipovaná maximálně jednoduše a přehledně. Mobilní zásuvka se ovládá intuitivně na přední straně praktického krytu Systaineru3: Klíčový bod mobilní zásuvky představuje ergonomický a centrálně umístěný vypínač a přípojka proudu pro veškeré* síťové nářadí. Aktuální stav nabití lze zcela jednoduše a kdykoli zjistit pomocí LED ukazatele na přední straně. Navíc je zde další vypínač uvnitř Systaineru, aby se zabránilo neúmyslnému zapnutí při přepravě. Rovněž na přední straně se nachází přípojka USB C, a je tedy kdykoli dobře přístupná – pomocí ní lze rychle dobíjet další mobilní zařízení, jako tablety nebo chytré telefony.

 

Spolehlivé plánování na stavbě

S novou SYS-PowerStation patří neradostná překvapení nebo přerušení práce nyní minulosti: Veškeré práce na stavbě si lze bezpečně naplánovat. Nepříjemné hledání elektrického proudu je minulost. Stejně jako namáhavé tahání kabelů, přeplněné stavební elektrické rozváděče nebo problémy s vypínajícími pojistkami.

 

Nulové emise – plný výkon

Na mnoha stavbách je špatný vzduch: CO2, oxidy dusíku a jemný prach škodí lidem i životnímu prostředí. Hlavní příčinou jsou stroje a nářadí, které pohánějí spalovací motory, například dieselové generátory. Nová a mobilní SYS-PowerStation významně přispívá ke stavbám bez emisí. S 1 500 watthodinami poskytuje dostatek energie pro veškeré síťové nářadí na stavbě, a sice zcela bez emisí. Pro ochranu životního prostředí a pro ochranu zdraví.

 

Kompletní nabíjení – kompletní služby

I SYS-PowerStation je samozřejmě kompletně zabezpečená službami Festool SERVICE. Včetně kompletní bezplatné opravy – rychle, důkladně a první tři roky zcela zdarma. Rozsáhlé záruční podmínky budou dostupné od zahájení prodeje na webových stránkách https://www.festool.cz/.

-----------------------------------------------------------------------------

 

Technické údaje     SYS-PowerStation

Síťová přípojka                                    230 V~ / 50 Hz pure sine

Nominální kapacita energie                    1 555 Wh

Permanentní výkon                               3 680 W

Špičkový výkon (< 0,5 s)                       11 000 W

Špičkový výkon (< 6,0 s)                       7 200 W

Akumulátorová technologie                     lithium-iontová

Doba nabíjení (v závislosti na teplotě článků) 3,5 hodiny*

IP krytí                                               IP 44

Velikost                                              Systainer SYS3 M187

Hmotnost                                            16,5 kg

Výstup AC                                           220–240 V~ / 50/60 Hz

Vstup AC                                            220–240 V~ / 50/60 Hz

USB typ C (výstup)                               5 až 20 V / 3 A / 15 až 60 W

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Novou SYS-PowerStation bude možné zakoupit v roce od května 2021 – další informace najdete na www.festool.cz/powerstation

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 10.3.2021, 16:01

zpět | nahoru