Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyZa odbornými dovednostmi do světa - šance pro všechny

Za odbornými dovednostmi do světa - šance pro všechny

5.10.2021 -

Na přelomu září a října vycestovali čtyři žáci a jeden učitel z Odborného učiliště a praktické školy Brno p. o. na odbornou stáž do Itálie v rámci programu Erasmus +.

Škola díky projektu E+ pravidelně vysílá své žáky do zahraničí. Nově se podařila navázat spolupráce s italským partnerem, který zajistil odbornou praxi pro žáky z oboru Malířské a natěračské práce. 

 

Žáci z 2. a 3. ročníku oboru Malířské a natěračské práce se po dobu dvou týdnů pod vedením odborníka, který se zabývá zejména novými a moderními malířskými technikami, seznamovali s novými technologickými postupy a materiály s nimiž se ve škole běžně nesetkají.

Škola vzdělává i žáky se specifickými vzdělávacími potřebami, žáky s omezenými příležitostmi a žáky zdravotně znevýhodněné. Filosofie školy je založena na rovných příležitostech ve vzdělávání a rovných šancích, vytváření nových  klíčových dovedností žáků, umožnění uplatnění na pracovním trhu v rámci EU. Škola se snaží motivovat různými způsoby např. účastí na přehlídkách odborných dovedností, odborných exkurzích a mimo to i zahraničními stážemi. Ty jsou pro naše žáky silným zážitkem posilující jejich samostatnost. Často také dochází ke zlepšení docházky ve škole i v praxi. Vzhledem k tomu, že naši žáci mnohdy pocházejí ze sociálně slabých a znevýhodněných rodin, které se potýkají s ekonomickými problémy, je program pro ně Erasmus+ v  mnoha případech jedinou šancí vycestovat na stáž do zahraničí. Zvyšuje se tím předpoklad, že vzdělávání a odbornou přípravu dokončí řádně maximální počet žáků.

 

Přidanou hodnotou stáží v zahraničí je i přítomnost pedagogů. Projekt jim pomůže sledovat novinky z oblasti vzdělávání, zlepšovat profesní a komunikační dovednosti. Dojde k přenosu příkladů dobré praxe do vzdělávacího procesu. Získané zkušenosti škola vyhodnotí a zapracujeme do školních vzdělávacích programů.  

                               Za OU Mgr. Jitka Sedláčková, speciální pedagog

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 5.10.2021, 13:34

zpět | nahoru