Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyJak bylo na VI. neformálním setkání

Jak bylo na VI. neformálním setkání

24.6.2009 - Více než 170 účastníků se sjelo na VI. neformální setkání do Ostružna u Jičína, aby se s kolegy a se svými rodinami pobavili, získali nové informace z oboru, a také aby změřili své síly v různých soutěžích.

VI. neformálním setkání

Předem bychom chtěli poděkovat všem zástupcům našich partnerů, kteří se NFS zúčastnili a přispěli do tomboly  (Primalex, BaL Hostivař, Colorlak, Štorch, Sto, Oikos, Ekolak, Dekora Stuck, Marabu).

Děkujeme také všem partnerům Cechu, kteří se přímo akce nezúčastnili za jejich dary do tomboly.

 

příprava na akciJak již bylo domluveno předem, pořádající skupina se sjela na místo konání již ve čtvrtek, aby v pátek až budou přijíždět účastníci na neformální setkání, bylo vše připraveno.

Přípravy zabraly téměř celý čtvrtek. Bylo třeba nařezat tři kubíky dřeva, postavit vojenský stan, nanosit lavičky do stanu, vyvěsit informační cedule, velkou nástěnku s informacemi o okolí a programu, připravit lístky do tomboly, nainstalovat pípu, zajistit buřtíky a pečivo k ohni na večer a spoustu dalších důležitých věcí.

příprava na akciOpravdu je nutné podotknout, že královéhradecká skupina nenechala vůbec nic náhodě. Někteří členové z jiných skupin přijeli s rodinami také již ve čtvrtek a přiložili ruku k dílu.

Toto neformální setkání bylo opět profesionálně připravené a je vidět, že zkušenosti členů s přípravou takovýchto akcí se neustále zvyšují a bez jejich pomoci by to sekretariát nedokázal.   

Lidově řečeno klobouk dolů J

 

opékání buřtůV pátek se pomalu začali sjíždět účastníci NFS, kteří se nenechali odradit nepřízní počasí. V celé republice od rána silně pršelo, ale Ostružnu se déšť téměř vyhnul. Pršelo odpoledne a to jen krátce, bohužel i tento malý deštík rozmočil louku, takže ještě večer bylo nutné odvolat objednané čtyřkolky na sobotu (z důvodu bezpečnosti a poničení terénu). Okolo čtvrté hodiny se začalo s ubytováním. Ubytování proběhlo téměř bez emocí a ke spokojenosti všech. Velké poděkování patří, paní Lídě Bedrníčkové, která velmi pomohla s ubytováním. Večer jak je již zvykem se opékaly buřty na ohni (chvílemi to byla spíše vatra), děti i dospělí si s radostí pálili prsty o tuto dobrotu. Páteční večer a noc proběhla v relativním klidu s radostným očekáváním sobotního bohatého programu. 

odlévání a malování odlitkůSobotní ráno přivítalo účastníky teplým a skoro slunečním počasím. Po snídani bylo zahájenoodlévání a malování odlitků spousta soutěží a her pro děti – skoro to vypadalo na druhý dětský den v tomto roce.

Největší radost a tvořivý talent v nich probudila firma Dekora Stuck, která dětem dovezla vše potřebné na sádrové odlitky a jejich obarvení dle vlastní fantazie. 

Děti zde vydržely až do pozdního odpoledne, malovaly si, odlévaly a nekřičely.

velký boj SUMOAni na dospělé se neopomnělo.

Zápasy SUMO, které zajistila firma Primalex, měla velký úspěch na všech frontách.

Bojovalo se do posledního dechu soupeře.

3. místě se umístil Radek Sviták a velká bitva se odehárla v několika kolech o 1. místo. Stále nebylo možno rozhodnou o vítězi a vzhledem k fyzické vyčerpanosti závodníků (zápas v tomto obleku byl velmi namáhavý), diváci rozhodli, že první místo si zaslouží oba dva závodníci. Vyherci 1. místa: Bedřich Hanykýř - Obelix a pan Michalec.

 

Nechyběl ani již kultovní „Běh na štaflích“ o putovní pohár Cechu. Soutěž proběhla pod patronací firmy www.drevozebrik.cz , která dodala závodní štafle a jedny štafle pro vítěze.

závod v běhu na štaflích

letošní absolutní vítězovéLetošní vítězové:

1. místo Miroslav Laža

2. místo Petr Bohdanecký

3. místo Miroslav Klamta

Pro připomenutí připomeneme vítěze i s ostatních ročníků NFS.

1. místo - "Běh na štaflích" v minulých letech

MAREK REDLICH, Brno, 2008 - Nová Včelnice 

MAREK REDLICH, Brno, 2007 - Jizbice 

RADOMIL KONEČNÝ ml., Kroměříž, 2006 - Křižanov 

ROBERT PETZUCH, Opava, 2005 - Křižanov

ZDENĚK STAVJANÍK, Kroměříž, 2004 - Landštejn 

 

O dětskou tombolu se již tradičně postaral pan Bedřich Hanykýř, který v masce Obelixe vykouzlil nejeden úsměv na dětské tváři. Tombola pro děti byla bohatá a každé dítko vyhrálo dárkový balíček včetně diplomu za účast a zlaté fidorkové medaile. Děti byly nadšené, protože opět viděly svého pohádkového hrdinu naživo a navíc jim rozdával pravé domácí koláčky.

 

ukázky Další částí programu byly ukázky profesionálně vycvičených služebních psů pod pevným vedením pana Málka ml.

Psi prováděli ukázky nejprve základních a následně složitějších povelů.

Vrcholem představení byla živá ukázka obranných a útočných schopností na živém figurantovi.

 

 

A jeden koník, který byl zajištěn, udělal velkou radost nejmenším dětem, které se v průběhu dopoledne na něm povozily. 

Novinkou na NFS byla stezka odvahy, které se zúčastňovaly jak děti, tak jejich rodiče. Někdy nebylo jasné, kdo se bál víceJ. Hororová atmosféra temného hvozdu, svíčky, které byly rozestavěny po cestě, podbarvily ještě více pocit strachu. Když na řadu přišla strašidýlka, bylo dílo dokonáno a lesem se nesl křik a řev a ............následně i smích.

vítězové tomboly

Samozřejmostí na každé akci Cechu je tombola „sami sobě“, která obohatí každou akci. V tombole se sešlo 160 cen + 2 ceny hlavní a asi 40ti cen od sponzorů. Děkujeme všem, kteří přivezli nějaký dar do této bohaté tomboly, jak pro děti tak pro dospělé. Královéhradecká skupina věnovala do tomboly mini notebook, který vyhrál pan Štefan Menyhárt. 

Cech věnoval výčepní zařízení, včetně dvou soudků piva, který vyhrál Martin Páral.

 

NANOWO

 

Večer hrála k tanci i poslechu skupina pana Wollnera NANOWO, která se nedala vůbec zahanbit a perfektně vysekla nejednu pecku.

 

 

vepřové kýtyGrilované kýty voněly vzduchem a všichni se bavili do pozdních večerních nebo i brzkých ranních hodin.

 

Královéhradecká skupina byla neustále po celý víkend k ruce, takže všechny dotazy, připomínky a prosby vyřešila vždy hned a na místě – velké díky za všechny členy.

Po ukončení akce celý areál uklidila a v pořádku předala správci. Děkujeme

 

Výzva:

Pokud někdo víte o areálu, kde lze uspořádat obdobné NFS, kde je možné zajistit ubytování pro cca 200 osob, chatičky, sruby, zděné budovy, napište na sekretariát.

Dále hledáme cechovní skupinu, která se ujme organizace dalšího NFS v červnu příštího roku 2010. 

(asi 11 - 13. 6. 2010,  kdy  bývá trochu volněji v těchto zařízeních)

 

 

Cech malířů a lakýrníků ČR - Stavinohová Šárka, 24.6.2009, 08:25

zpět | nahoru