Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyNovoroční setkání s primátorem města Brna Romanem Onderkou

Novoroční setkání s primátorem města Brna Romanem Onderkou

12.1.2010 - Ve čtvrtek dne 7. 1. 2010 se setkali zástupci brněnské cechovní skupiny, cechmistr Radomil Konečný, sekretář cechu Pavel Žatečka s primátorem města Brna p. Romanem Onderkou. Novoročního setkání se zúčastnili také zástupci školství a vybranými učni.
Ing. Hochman seznámil p. primátora se Soutěží učňů, kterou OU a PrŠ Brno, Lomená každoročně pořádá při veletrhu IBF Brno. Cechmistr Konečný promluvil o propagaci řemesla na této výstavě prostřednictvím poradenského centra Cechu malířů a lakýrníků ČR.

 

Novoroční setkání s primátorem města Brna
Romanem Onderkou

 

Ve čtvrtek dne 7. 1. 2010 se setkali zástupci brněnské cechovní skupiny, cechmistr Radomil Konečný, sekretář cechu Pavel Žatečkaprimátorem města Brna p. Romanem Onderkou. Novoročního setkání se zúčastnili také zástupci školství ředitel Ing. Ladislav Hochman, učitel p. Miroslav JežOU a PrŠ Brno, Lomená a učitel Ing. Zdeněk Pavlík ze SŠ polytechnická Brno, Jílová 36g s vybranými učni.

V duchu starých tradic, které sahají až k vládě Karla IV. byla vztyčena cechovní korouhev a p. primátor byl požádán o zápis do „Pamětní knihy“.

Ing. Hochman seznámil p. primátora se Soutěží učňů, kterou OU a PrŠ Brno, Lomená každoročně pořádá při veletrhu IBF Brno. Cechmistr Konečný promluvil o propagaci řemesla na této výstavě prostřednictvím poradenského centra Cechu malířů a lakýrníků ČR.

Podstatná část setkání se věnovala problematice učňovského školství. Primátor Roman Onderka se o možnosti jak podpořit nábor učňů velmi živě zajímal.

P. primátor si také pročetl některá čísla časopisu Spektra a seznámil se tak s publikační činností cechu.

Cechmistr Konečný nezapomněl poděkovat za spolupráci a pomoc s realizací VI. cechovní slavnosti v Brně, která se konala dne 10. 10. 2009 u příležitosti svátku svatého Lukáše - patrona malířů.

Na závěr jsme předali dort se znakem cechu a primátor Onderka pronesl přípitek s přáním úspěšného roku 2010 pro malíře.

 

 

Cech malířů a lakýrníků ČR - Nýdlová Barbora, 12.1.2010, 12:09

zpět | nahoru