Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyPraktické srovnání nejvýznamnějších bílých interiérových nátěrových hmot v ČR

Praktické srovnání nejvýznamnějších bílých interiérových nátěrových hmot v ČR

22.1.2010 - Praktické srovnání nejvýznamnějších bílých interiérových nátěrových hmot používaných v České republice proběhlo v SOŠ a SOU Hustopeče v loňském roce.
Porovnání nejvýznamnějších bílých interiérových nátěrových hmot proběhlo díky spolupráci společnosti PPG, SOŠ a SOU Hustopeče a Cechu malířů a lakýrníků ČR.

                                                                    

 

 

 

Primalex dokázal své přednosti v testu nátěrových hmot

Porovnání nejvýznamnějších bílých interiérových nátěrových hmot proběhlo díky spolupráci společnosti PPG, SOŠ a SOU Hustopeče a Cechu malířů a lakýrníků 

 

            Praktické srovnání nejvýznamnějších bílých interiérových nátěrových hmot používaných v České republice proběhlo v SOŠ a SOU Hustopeče v loňském roce. Testování se podařilo zorganizovat především díky ochotě Milana Schovance, zástupce ředitele pro praktickou výuku, a Jiřího Najgebaura, vedoucího odborného výcviku. Vybráno bylo celkem 17 nejprodávanějších interiérových nátěrových hmot různých výrobců. Kromě na trhu zavedených a oblíbených nátěrů společnosti PPG, kterými jsou Primalex Standard, Primalex  Plus, Primalex Polar a Primalex Fortissimo, byl do testu zařazen také nedávno představený Primalex Profitech Arctic.

Aby byla zajištěna objektivita, požádali jsme Pavla Žatečku, generálního sekretáře Cechu malířů a lakýrníků ČR o doporučení zkušených profesionálních malířů, kteří jsou, kromě dokonale odvedené práce, schopni i popsat zjištěné zkušenosti. Při testování spolupracoval Radomil Konečný z Kroměříže, cechmistr Cechu malířů a lakýrníků, dále Jiří Nový z Brna, Václav Kilhof ze Znojma, čtvrtým byl Jaromír Schovanec z Kyjova.

Nátěrové hmoty byly rozděleny do pěti skupin (klasické NH, otěruvzdorné NH s nižší bělostí, otěruvzdorné NH s vyšší bělostí, disperzní otěruvzdorné NH a omyvatelné NH), čímž byla zajištěna porovnatelnost výsledků. Shodná byla také balení NH a podmínky pro aplikaci každé NH na nově připravené jednotné podklady, které byly navíc opatřeny šedými pruhy pro dokonalé posouzení kryvosti jednotlivých produktů (viz obr. níže). Správnost porovnání byla zabezpečena anonymitou při aplikaci. Profesionálové udělili jednotlivým nátěrovým hmotám body za jednotlivé vlastnosti (první pocit z nátěrové hmoty po otevření, aplikační vlastnosti, kryvost, vydatnost) i celkové hodnocení.

Před vyhodnocením byly jednotlivým vlastnostem NH přiděleny koeficienty podle jejich důležitosti pro profesionální malíře. Těmito koeficienty pak byla jednotlivá hodnocení vlastností násobena, čímž byly získány konečné výsledky. Jak hodnocení po jednotlivých vlastnostech, tak i konečné výsledky nás potěšily. Primalex sice nebyl ve všech oblastech nejlepší, ale výsledky nám ukázaly, na které oblasti se máme zaměřit s dalším vývojem.

            Následující graf ukazuje vyhodnocení všech posuzovaných vlastností nátěrových hmot. Z grafu je rovněž patrné rozdělení NH do 5 skupin, zleva: klasické NH, otěruvzdorné NH s nižší bělostí, otěruvzdorné NH s vyšší bělostí, disperzní otěruvzdorné NH a omyvatelné NH.

Podle zjištěných výsledků můžeme říci, že mezi nejrozšířenějšími nátěrovými hmotami lze identifikovat znatelné rozdíly technické i praktické rozdíly.

Porovnání nátěrových hmot je s ohledem na organizaci poměrně náročná akce, proto jsme velmi rádi, že se jej podařilo realizovat. Tak jako ostatní výrobci používáme klasickou laboratorní kontrolu kvality, porovnávání vlastností našich i konkurenčních nátěrových hmot ve vlastní laboratoři vývoje i testování výrobků v nezávislé autorizované laboratoři. Primalex, jako součást mezinárodního koncernu PPG, je největším dodavatelem nátěrových hmot na českém trhu, má navíc k dispozici rozsáhlé zázemí špičkových evropských laboratoří koncernu PPG Architectural Coatings. Přesto se domníváme, že jednou z nejdůležitějších cest, jak se přesvědčit o vlastnostech svých výrobků, je svěřit je k anonymnímu testování lokálními nezávislými odborníky - profesionálními malíři.

Rádi bychom tedy jménem Primalex a.s. Břasy poděkovali SOU Hustopeče i všem spolupracujícím profesionálům. Děkujeme vám za pomoc a spolupráci a věříme, že se budeme mít možnost s vámi setkat i letech následujících.

 

 

                                                 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Žatečka Pav, 22.1.2010, 20:10

zpět | nahoru