Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417

Školení firmy Q-Therm

29.1.2010 - Vedoucí brněnské cechovní skupiny p. Jiří Nový s naším členem Markem Redlichem Vás zvou na školení od partnera cechu Malířů a lakýrníků firmy Q-Therm.
Školení se koná dne 2. 2. 2010 od 17.00 hod v Brně v restauraci "Napoleon" - naproti hlavnímu vchodu Brněnského výstaviště. Parkování je bezproblémů u přilehlých garáží nebo u výstaviště.
Zájemci o školení se mohou přihlásit u p. Nového emailem: novasjuras@seznam.cz a na tel.: 604 361 726, nebo diskusním fóru cechu. Počet je omezen cca na 15 účastníků.

 

Školení firmy Q-Therm

 

 

Vedoucí brněnské cechovní skupiny p. Jiří Nový s naším členem Markem Redlichem Vás zvou na školení od partnera Cechu malířů a lakýrníků ČR firmy Q-Therm.

Školení se koná dne 2. 2. 2010 od 17.00 hod v Brně v restauraci "Napoleon" - naproti hlavnímu vchodu Brněnského výstaviště. Parkování je bezproblémů u přilehlých garáží nebo u výstaviště.

Zájemci o školení se mohou přihlásit u p. Nového emailem: novasjuras@seznam.cz a na tel.: 604 361 726, nebo diskusním fóru cechu. Počet je omezen cca na 15 účastníků.

 

Firma  je výrobcem termoizolačních stěrek

Termoizolační stěrka Q-Therm funguje na jiném principu, než známé tepelně izolační materiály - polystyrén nebo minerální vlákna. Jeho vývoj vychází z požadavku na izolování tepla, které je předáváno zářením. Udává se, že zářením je v létě dodáváno až 90 % tepla a v zimě je takto přenášeno uvnitř budovy 50 – 70 % energie. Z těchto údajů vyplývá, že izolace, která v zimě zadrží teplo uvnitř místnosti, nám uspoří značné náklady na vytápění.

K tomuto účelu byla vyvinuta stěrková tepelná izolace Q-Therm interiér, která odráží tepelné záření zpět do místnosti a snižuje míru jeho pohlcování zdivem. V praxi dochází k tomu, že po nanesení 0,5 – 1mm silné vrstvy stěrky Q-Therm interiér na vnitřní povrch zdiva tato vrstvička odrazí až 80 % vyzářeného tepla zpět do interiéru a nedovolí jeho únik do vnějšího zdiva. Tím způsobí rychlé zvýšení teploty v místnosti. V letních měsících takto ošetřené zdivo naopak zpomaluje přehřívání prostoru následkem rozehřáté konstrukce.

Q-Therm interiér je ideálním materiálem pro vnitřní zateplení stěn ve stavebnictví, zvláště panelových domů, promrzajících štítových stěn, tepelných mostů, částí stěn za topnými tělesy, kde vlivem kondenzace vodních par dochází k tvorbě plísní a pro všechny nedostatečně tepelně izolované objekty, kde chceme dosáhnout tepelné pohody. Q-Therm interiér je možno nanášet na interiérové plochy, jako jsou vápenno cementové omítky, beton, sádrové omítky, sádrokarton, prefabrikované panely, dřevo a jeho vedlejší produkty, kovové povrchy, sklo a mnoho dalších a všude tam, kde je potřeba dosáhnout zateplení a není možné, nebo vhodné, použít jiné materiály a aplikační postupy (např. objekty s cennými fasádami, kde není možné provést venkovní opláštění izolačními materiály apod.). Q-Therm interiér je vhodný i jako vnitřní tepelná izolace do průmyslových temperovaných hal a jako izolace horkých nebo studených potrubí, lze s výhodou použít pro tepelnou izolaci místností, které jsou vytápěny přerušovaně a krátkodobě jako jsou chalupy, chaty, buňky, garáže a jiné prostory, ve kterých chceme zvýšit teplotu velmi rychle a přitom zabránit pocitu studených orosených stěn.

Q-Therm interiér se postará o rovnoměrnější rozložení tepla v místnosti. Je vynikajícím materiálem pro dosažení protikondenzačního efektu. Výskyt studených míst na vnitřní stěně, zejména v rozích, může způsobit kondenzaci pokojové vlhkosti a následnou tvorbu plísní. Smyslem použití Q-Thermu je výrazně zmenšit náchylnost k vytváření kondenzace vlivem přítomnosti mikroskopických vzduchových prostorů v natřeném povrchu a tím snížit možnost tvorby plísní. Mezi další výhody patří teplo stěn na dotyk, dokonalá prodyšnost aplikovaného materiálu, zlepšení akustiky. Barevná tónovatelnost, opravitelnost a ekologická nazávadnost Povrch stěrky je možno po vytvrdnutí brousit a malovat. Stěrka nezapáchá, není zdraví škodlivá a při vysychání nevylučuje žádné chemické látky. Výsledný nátěr je prodyšný, omyvatelný a zlepšuje akustiku místnosti. Hodnota difúzního odporu pro vstup vodní páry je jen o málo vyšší než u běžné vápenné omítky. Při aplikaci ze strany interiéru přeruší tepelné mosty a zamezí kondenzaci vodních par na zdivu, čímž brání vývinu plísní a hub a udržuje antialergické prostředí.

Q-Therm interiér se na upravené plochy nanáší stěrkou, nástřikem nebo nátěrem.

Více informací na www.gbtherm.cz

 

Firma  je výrobcem termoizolačních nátěrových hmot

Termoizolační nátěr Maxitherm představuje systém, který kombinuje odraz tepla (termoreflexi) a tepelnou izolaci při zajištění prodyšnosti. Princip jeho fungování je v dutých sklokeramických mikrokuličkách, velikých pouze 10 – 100 mikronů. Ony dodávají materiálu jeho termoreflexní vlastnosti. Na povrchu zdi se po vyschnutí a vyzrání termoizolačního nátěru vytvoří souvislá vrstva těchto kuliček, která vykazuje vlastnosti „tepelného zrcadla“ tzn. plochy, od níž je teplo schopné odrazit se zpět ke zdroji.

Sklokeramické mikrokuličky zajišťují i snížení tepelné vodivosti díky tomu že jsou duté a částečně vakuované. Fungují izolačně jako malé termosky. Poskytují materiálu nejen termoreflexní ale i významné termoizolační vlastnosti. Termoizolační nátěr Maxitherm je prodyšný a hydrofóbní, snižováním vlhkosti pláště budovy snižuje i jeho tepelnou vodivost. Účinek termoizolačního nátěru je ve svém výsledku komplexem všech těchto jeho vlastností.

Sklokeramické mikrokuličky poskytují svým ideálně sférickým tvarem nejmenší povrch vzhledem k svému objemu. Mikrokuličky v nátěru po sobě rolují jako kuličky ve valivých ložiscích. Tím se zvyšuje viskozita nátěru a jeho roztíratelnost i při na pohled hustší konzistenci. Snižuje se doba sesychání i poměr sesychání. Sklokeramické mikrokuličky na povrchu nátěru zvyšují jeho tvrdost, odolnost a tím i jeho životnost. Díky svému sférickému tvaru výrazně brání usazování prachu a nečistot.

Více informací na www.maxitherm.cz

 

Cech malířů a lakýrníků ČR - Nýdlová Barbora, 29.1.2010, 13:41

zpět | nahoru