Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyNovoroční setkání s primátorem hl. m. Prahy MUDr. Pavlem Bémem

Novoroční setkání s primátorem hl. m. Prahy MUDr. Pavlem Bémem

1.2.2010 - Dne 29. 1. 2010 ve 13. 30 hodin proběhlo novoroční setkání zástupců Cechu malířů a lakýrníků ČR s primátorem hlavního města Prahy MUDr. Pavlem Bémem v salonku primátora na radnici MHMP.
Podstatná část setkání se věnovala problematice učňovského školství. Za výrazné podpory primátora Pavla Béma a náměstkyně pro školství Ing. Kousalíkové Cech malířů a lakýrníků ČR vytváří "Vzorové malířské učiliště" na SOŠ stavební a zahradnické Praha 9, kam také stěhuje celé zázemí cechu. Na tomto "Vzorovém malířském učilišti" budou probíhat školení jak učňů, tak i samotným malířských mistrů a učitelů. Partneři cechu - významní zástupci barvářského průmyslu umožní práci s nejnovějšími materiály.

 

Tradiční novoroční setkání
s primátorem hl. m. Prahy MUDr. Pavlem Bémem

 

Dne 29. 1. 2010 ve 13. 30 hodin proběhlo novoroční setkání zástupců Cechu malířů a lakýrníků ČR s primátorem hlavního města Prahy MUDr. Pavlem Bémem v salonku primátora na radnici MHMP.

Návštěvy se zúčastnili zástupci pražské cechovní skupiny, zástupce Rady Cechu Josef, svoboda, generální sekretář cechu p. Žatečka. Novoročního setkání se zúčastnili také zástupci školství odborný učitel oboru malíř a lakýrník Josef Hájek z SOŠ stavební a zahradnické a vedoucí úseku teoretického vyučování vybraných oborů Mgr. Jana Papežová ze Střední průmyslové školy dopravní, a.s.  s vybranými učni.

Při setkání byla vztyčena cechovní korouhev a pan primátor byl požádán o zápis do "Pamětní knihy cechu". A naopak se zase zástupci cechu zapsali do knihy magistrátu.

 

Podstatná část setkání se věnovala problematice učňovského školství. Za výrazné podpory primátora Pavla Béma a náměstkyně pro školství Ing. Kousalíkové Cech malířů a lakýrníků ČR vytváří "Vzorové malířské učiliště" na SOŠ stavební a zahradnické v Praze 9, kam také stěhuje celé zázemí cechu. Na tomto "Vzorovém malířském učilišti" budou probíhat školení jak učňů, tak i samotným malířských mistrů a učitelů. Partneři cechu - významní zástupci barvářského průmyslu umožní práci s nejnovějšími materiály.

Cílem je zvýšení zájmu o řemesla nejen mezi mládeží, ale i jejich rodiči a zvýšit tak nábor učňů do odborných učilišť.

 

Na závěr jsme předali dort a primátor Bém pronesl přípitek s přáním úspěšného roku 2010 pro malíře.

 

Tuto akci pořádáme v duchu starých kulturních tradic, které sahají až do doby vlády krále Karla IV. V roce 1348, kdy Karel IV zakládal Karlovu Universitu, Nové Město pražské, tak také udělil dekretem výsady řemeslným společenstvům, včetně malířů.

 

 

Cech malířů a lakýrníků ČR - Nýdlová Barbora, 1.2.2010, 08:44

zpět | nahoru