Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyVyhlášení 5. ročníku soutěže SOU "Malíř 2010"

Vyhlášení 5. ročníku soutěže SOU "Malíř 2010"

7.10.2010 - Přijďte se podívat na letos již 5. ročník soutěže učňů v oboru malíř, lakýrník, natěrač.
Ve dnech 14 - 16. října 2010 na výstavišti Černá Louka v Ostravě se utkají soutěžící z českých a slovenských středních škol. Soutěž proběhne společně s výstavou Dům a byt 2010.
Čeští mladí řemeslníci tak mohou být z této soutěže nominováni na náročnou mezinárodní soutěž do 24 let "EuroPaintingSkills", pokud bude ČR vysílat soutěžící.
Odborným garantem soutěže je Cech malířů a lakýrníků ČR.
Hlavní sponzoři soutěže: Primalex a.s., Barvy a laky Hostivař, a.s., Akzo Nobel Coatings CZ, a.s., COLOR EXPERT ŠTORCH CZ, s.r.o., COLORLAK, a.s., Český Caparol s.r.o., Rigips s.r.o.,  Schuller Eh´klar s.r.o., SPOKAR a.s., ŠPANIEL GROUP, a.s.
Vedle soutěžní plochy bude poradenské centrum Cechu malířů a lakýrníků ČR, kde budou naši členové návštěvníkům předvádět různé techniky maleb a dávat praktické informace.
Prohlédnete si soutěžní práce učňů oboru malíř, lakýrník, natěrač v praxi. Dozvíte se spoustu zajímavých věcí a zeptáte se na to, co Vás zajímá učňů i profesionálů. A můžete si toto řemeslo i sami vyzkoušet.

Vyhlášení 5. ročníku soutěže SOU "Malíř 2010"

 

Nebaví Vás moc škola? Baví Vás práce s barvami, navrhování interiérů, počítačovými programy? Chcete kreativní, nesedavé zaměstnání?
Zvažte výběr dalšího vzdělání na středních odborných školách s oborem malíř, lakýrník, natěrač.

Přijďte se podívat na letos již 5. ročník soutěže učňů v oboru malíř, lakýrník, natěrač.

Ve dnech 14 – 16. října 2010 se ve vstupní hale, pavilon A1 na výstavišti Černá Louka v Ostravě, utkají soutěžící z českých a slovenských středních škol. Soutěž proběhne společně s výstavou Dům a byt 2010 (výstava trvá až do neděle 17. 10. 2010).

Zadání soutěže pro malíře, lakýrníky a natěrače bude obdobné, jako mívají soutěže tohoto oboru v zahraničí. Čeští mladí řemeslníci tak mohou být z této soutěže nominováni na náročnou mezinárodní soutěž do 24 let „EuroPaintingSkills “, pokud bude ČR vysílat soutěžící

Prohlédnete si soutěžní práce učňů oboru malíř, lakýrník, natěrač v praxi. Dozvíte se spoustu zajímavých věcí a zeptáte se na to, co Vás zajímá učňů i profesionálů. A můžete si toto řemeslo i sami vyzkoušet.

Jistě Vás zaujme i doprovodný program „Graffiti jako umění“.

Odborným garantem soutěže je Cech malířů a lakýrníků ČR.

 

Sponzoři soutěže:

 

 

Vedle soutěžní plochy nebude chybět poradenské centrum Cechu malířů a lakýrníků ČR, kde budou naši členové návštěvníkům předvádět různé techniky maleb a dávat praktické informace a to především členové beskydské skupiny.
Návštěvníci opět uvidí i
p. Miroslava Koubeka, kterého znáte z pořadu TV Nova "Rady ptáka Loskutáka". P. Miroslav Koubek Vám rád poradí a případně i vyfotí. 
Jako každý rok se těšíme na velký zájem veřejnosti o náš stánek neboť výstava se těší velké návštěvnosti.

Podrobnější  informace  o  výstavě i doprovodném programu naleznete na  www.cerna-louka.cz

Otevírací doba: 14. - 17. října - 10.00 -18.00 hod, pouze 17. října v neděli do 15.00 hod

Soutěží se v těchto disciplínách:

  • Teoretický test - (Soutěžící vyplní test složený z 25 otázek. Čas pro vyplnění testu je půl hodiny. Oba členové soutěžního družstva na testu pracují společně.)
  • Namíchání barevného odstínu - (Před zraky soutěžících se ze 3 - 4 pigmentů + bílá barva namíchá stanovený odstín, kterého musí soutěžící následně také dosáhnout s co největší přesností.)
  • Zvětšení geometrického obrazce - (Soutěžící musí zvětšit stanovený obrazec v geometrické síti a přenést ho na plochu včetně přesného vybarvení a rozměrového umístění - pozor: není možné olepovat plochy páskou, mohou se užívat pouze malštok, pravítko, kružítko, štětce a válečky.)
  • Volná tvorba - (Soutěžící vytvoří osobité dílo z vlastního dovezeného materiálu. Mohou se užívat šablony, olepování a různé dekorační materiály či prvky - bordury, lišty atd.)
  • Linkování - (V soutěžním úkolu bude i prvek linkování několika linek vedle sebe)

Odkazy:    

  • Reportáž ze soutěže 2008 (fotografie jsou úplně dole)  
  •  

     

  • Cech malířů a lakýrníků ČR - Nýdlová Barbora, 7.10.2010, 11:12

    zpět | nahoru