Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyNové odstíny lazury Johnstone´s

Nové odstíny lazury Johnstone´s

22.6.2011 - Lazura Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain je nově k dispozici v celkem 54 nádherných odstínech pro krásnější dům i zahradu!

Romantická levandule, jemný akvamarín, zralá višeň nebo třeba tajemný ametyst pomohou zkrášlit dům i zahradu. I tyto barevné varianty totiž může mít vysoce kvalitní silnovrstvá syntetická lazura Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain. K jedenácti stávajícím, již z výroby namíchaným odstínům nyní přibylo dalších 43 nejatraktivnějších barev! Ty vám na počkání natónují v kolorovacích centrech Johnstone´s (např. prodejny Dům barev, www.dumbarev.cz). Všechny odstíny zároveň zdůrazní přirozenou krásu a strukturu dřeva. Lazura Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain se nejlépe uplatní při natírání dohladka obroušeného dřeva, oken, dveří, zahradního nábytku a dalších povrchů. Lazura má vynikající odolnost proti UV záření, praskání a olupování.


Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain je silnovrstvá syntetická lazura prvotřídní kvality, speciálně určená na hladké dřevěné povrchy.

Vytváří pevný, vysoce přilnavý, hladký a pružný mikroporézní film a zároveň zvýrazňuje přirozenou krásu a strukturu dřeva.

Lazura Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain je odolná proti nepříznivým povětrnostním vlivům, UV záření, praskání a olupování. Hodí se na měkké i tvrdé dřevo jako dveře, okna, podbití, obložení, plot nebo nábytek (především v exteriéru, tj. zahradní).

 
Balení

Lazura Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain je v prodeji v baleních 0,75 l (jen hotové odstíny), 2,5 l (jen hotové odstíny) a 5 l (hotové i tónovatelné odstíny).

 

Stávající odstíny (namíchané již z výroby): Teak (Teak), Walnut (Ořech), Redwood (Sekvoj), Rosewood (Růžové dřevo), Pine (Borovice), Medium Oak (Dub střední), Mahogany (Mahagon), Light Oak (Dub světlý), Jacobean Oak (Dub jakubský), Antique Pine (Antická borovice), Clear (Bezbarvý)

 

Nové odstíny (tónovatelné odstíny):

 

 Příprava podkladu

Podklad musí být před aplikací lazury pevný, čistý, suchý, odmaštěný, zbavený veškerých nečistot a prachu. Pryskyřici a přírodní oleje odstraňte přípravkem Johnstone´s White Spirit. Nátěry, které drží, zbruste jemným brusným papírem, povrch opláchněte vodou a nechte vyschnout. Vrstvy starých nepřilnavých nátěrů odstraňte. Neošetřené dřevo napusťte vhodným průsvitným napouštědlem.

Pracovní postup

Lazuru před aplikací dobře promíchejte, ale neřeďte ji. Nátěr aplikujte rovnoměrně štětcem ve směru vláken a věnujte pozornost kresbám příčného řezu. Pro optimální ochranu aplikujte dva nátěry. V extrémně nepříznivých povětrnostních podmínkách aplikujte třetí nátěr. Neaplikujte při teplotách pod 10º C, ve vlhku nebo před deštěm. Výsledný odstín závisí na původní barvě dřeva a počtu vrstev nátěru. Nátěr je suchý na dotek za 3 – 6 hodin. Nanášení další vrstvy je možné za 16 – 24 hodin.

Před čištěním odstraňte zbytky nátěru z použitých pracovních nástrojů. Znečištěné nářadí omyjte přípravkem White Spirit ihned po skončení prací.

 



Vydatnost nátěru
je průměrně 15 m2 z 1 litru lazury závislosti na savosti a typu povrchu.

Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain pořídíte u vybraných prodejců značky Johnstone´s, především v prodejní síti Dům barev (www.dumbarev.cz). Doporučená prodejní cena balení 5 l je od cca 1400 Kč(přesná cena záleží na vybraném odstínu). Balení 5 l vystačí asi na plochu 75 m2.

 

 Johnstone´s

Prémiová značka Johnstone´s nabízí od roku 1890 úplný sortiment barev na povrchové úpravy vnitřních i venkovních ploch. Její výroba je akreditovaná podle ISO 9001 a ISO 14001 a její prioritou je kvalita, minimalizace negativních vlivů na životní prostředí, bezpečnost a ochrana zdraví. Všechny výrobky jsou navíc vyráběny podle systému kvality schváleného Britským úřadem pro normalizaci (BSI). V současné době náleží značka Johnstone´s do portfolia společnosti PPG. Pro vysokou kvalitu produktů a spolehlivé služby si značka Johnstone´s získala na trhu s nátěrovými hmotami vynikající pověst. Johnstone´s s již více než 100letou tradicí vychází díky svým dlouholetým zkušenostem a odborným a technologickým znalostem vstříc profesionálům a spolehlivě plní jejich požadavky. Pro více informací navštivte www.johnstones.cz

 

 

 

 

 

O skupině PPG

Vizí společnosti PPG je udržet si i nadále své vedoucí postavení mezi výrobci nátěrových hmot a specializovaných produktů. Od svého založení v roce 1883 nabízí společnost své služby a výrobky zákazníkům v oblasti průmyslu, v dopravě, na trhu se spotřebním zbožím, ve stavebnictví i v oblasti poprodejních služeb. Ze svého sídla v Pittsburgu, USA řídí společnost PPG činnost svých poboček ve více než 60 zemích po celém světě. V roce 2010 dosáhly tržby společnosti 13,4 miliard USD. Akcie PPG jsou obchodované na newyorské burze (symbol: PPG). Pro další informace o PPG navštivte webovou stránku www.ppg.com.

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 22.6.2011, 07:59

zpět | nahoru