Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyNová syntetická lazura Johnstone´s Woodworks Classic Matt Woodstain

Nová syntetická lazura Johnstone´s Woodworks Classic Matt Woodstain

15.8.2011 - Nová tenkovrstvá syntetická lazura Johnstone´s Woodworks Classic Matt Woodstain je vhodná na hrubě opracované i hladké dřevěné povrchy v exteriéru i interiéru, kde zvýrazňuje přirozenou krásu a strukturu dřeva.

                                                   

 

Díky své konzistenci, která připomíná jemný film, se do dřeva dokonale vpije a dodá mu vynikající odolnost proti povětrnostním podmínkám. Navíc umožňuje snadnou obnovu nátěru téměř bez broušení. Povrch stačí jen trošku zdrsnit a poté již můžete aplikovat novou vrstvu lazury Classic Matt Woodstain. Ideální je takto pravidelně obnovovat nátěr vždy po cca 3 letech.
Johnstone´s Woodworks Classic Matt Woodstain je v nabídce v jedenácti atraktivních odstínech pojmenovaných podle druhů dřeva. Johnstone´s Woodworks Classic Matt Woodstain zakoupíte například v prodejnách sítě Dům barev (
www.dumbarev.cz).

 

Tenkovrstvá lazura Johnstone´s Woodworks Classic Matt Woodstain byla vyvinuta speciálně pro snadnou údržbu dřeva. Ideálně se hodí k natírání nového nebo dosud neošetřeného dřeva. Proniká hluboko do jeho struktury a na povrchu vytváří matný mikroporézní film, který nepraská, ani se neolupuje. Nátěr lazurou Johnstone´s Woodworks Classic Matt Woodstain zvýrazní strukturu dřeva a zároveň jej chrání před nepřízní počasí.

 

Johnstone´s Woodworks Classic Matt Woodstain lze použít samostatně nebo jako součást systému se silnovrstvou lazurou Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain. Systémové řešení kombinující tenkovrstvou a silnovrstvou lazuru představuje významné prodloužení životnosti povrchové úpravy. Tenkovrstvá lazura zde vlastně prezentuje „kotvicí“ vrstvu, která se dobře vsákne a zajistí lepší přilnavost silnovrstvé lazury.

 

Nová lazura je vhodná například na krovy, terasy či podhledy. Široké je také její uplatnění při renovaci zahradní architektury a zařízení, například teras, pergol, altánů, oplocení a zahradního nábytku.

 

Nabídka 11 odstínů lazury Johnstone´s Woodworks Classic Matt Woodstain: Teak (Teak), Walnut (Ořech), Redwood (Sekvoj), Rosewood (Růžové dřevo), Pine (Borovice), Medium Oak (Dub střední), Mahogany (Mahagon), Light Oak (Dub světlý), Jacobean Oak (Dub jakobínský), Antique Pine (Borovice antik), Clear (Bezbarvý)

 

 

 

Balení

Lazuru Johnstone´s Woodworks Classic Matt Woodstain zakoupíte v baleních 0,75 l, 2,5 l a 5 l.

 

Příprava podkladu

Podklad musí být před nanášením lazury pevný, čistý, suchý, odmaštěný, zbavený nečistot a prachu. Případné plísně a lišeje nejprve ošetřete dezinfekčním přípravkem. Původní vrstvy krycích barev odstraňte vhodným odstraňovačem starých nátěrů. Nátěry, které drží, zbruste jemným voděodolným brusným papírem, povrch opláchněte vodou a nechte důkladně vyschnout. Praskliny a trhliny vyplňte tmelem na dřevo.

 

Pracovní postup

Před použitím lazuru důkladně promíchejte, ale neřeďte ji. Povrch natírejte štětcem rovnoměrně, věnujte pozornost kresbám příčného řezu. Pro dosažení maximální ochrany povrchu aplikujte minimálně 2 vrstvy lazury Classic Matt Woodstain. Mezi jednotlivými nátěry povrch lehce přebruste. Nátěr je suchý na dotek po 2 – 4 hodinách. Nanášení další vrstvy je možné za 16 – 24 hodin.

 

TIP: Jak již bylo řečeno, lazuru Classic Matt Woodstain je možné, především v exteriéru, použít jako součást systému se silnovrstvou lazurou Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain. V rámci tohoto systému aplikujte jednu vrstvu Classic Matt Woodstain a následně 2 vrstvy silnovrstvé lazury Satin Woodstain.

 

Znečištěné nářadí omyjte přípravkem White Spirit ihned po skončení prací. Upozornění: Výsledný odstín dřeva závisí na původním odstínu dřeva a počtu nátěrů.

 

Vydatnost nátěru je průměrně 15 m2 z 1 litru lazury v závislosti na savosti a typu povrchu.

 

Johnstone´s Woodworks Classic Matt Woodstain pořídíte u vybraných prodejců značky Johnstone´s, především v prodejní síti Dům barev (www.dumbarev.cz). Doporučená prodejní cena balení 0,75 l je od cca 249 Kč (přesná cena záleží na vybraném odstínu). Balení 0,75 l vystačí na plochu 11 -12 m2.

 

 

 

Johnstone´s

Prémiová značka Johnstone´s nabízí od roku 1890 úplný sortiment barev na povrchové úpravy vnitřních i venkovních ploch. Její výroba je akreditovaná podle ISO 9001 a ISO 14001 a její prioritou je kvalita, minimalizace negativních vlivů na životní prostředí, bezpečnost a ochrana zdraví. Všechny výrobky jsou navíc vyráběny podle systému kvality schváleného Britským úřadem pro normalizaci (BSI). V současné době náleží značka Johnstone´s do portfolia společnosti PPG. Pro vysokou kvalitu produktů a spolehlivé služby si značka Johnstone´s získala na trhu s nátěrovými hmotami vynikající pověst. Johnstone´s s již více než 100letou tradicí vychází díky svým dlouholetým zkušenostem a odborným a technologickým znalostem vstříc profesionálům a spolehlivě plní jejich požadavky. Pro více informací navštivte www.johnstones.cz

 

 

O skupině PPG

Vizí společnosti PPG je udržet si i nadále své vedoucí postavení mezi výrobci nátěrových hmot a specializovaných produktů. Od svého založení v roce 1883 nabízí společnost své služby a výrobky zákazníkům v oblasti průmyslu, v dopravě, na trhu se spotřebním zbožím, ve stavebnictví i v oblasti poprodejních služeb. Ze svého sídla v Pittsburgu, USA řídí společnost PPG činnost svých poboček ve více než 60 zemích po celém světě. V roce 2010 dosáhly tržby společnosti 13,4 miliard USD. Akcie PPG jsou obchodované na newyorské burze (symbol: PPG). Pro další informace o PPG navštivte webovou stránku www.ppg.com.

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 15.8.2011, 10:01

zpět | nahoru