Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyLazura Primalex v novém odstínu Palisandr tmavý

Lazura Primalex v novém odstínu Palisandr tmavý

25.7.2012 - PRIMALEX, značka známá nejvíce svými malířskými nátěry, nabízí již 6 let také kvalitní barvy na dřevo a kov. Během této doby se barvy, laky a lazury PRIMALEX osvědčily a získaly své stálé zákazníky. Právě na jejich přání nyní PRIMALEX rozšiřuje nabídku barevných variant a přichází u tenkovrstvé lazury s novým odstínem.

 

LAZURA PRIMALEX V NOVÉM ODSTÍNU PALISANDR TMAVÝ

Palisandr tmavý je už desátou barevnou variantou tenkovrstvé lazury PRIMALEX (ve vzorníku jsou dále Dub, Borovice, Kaštan, Mahagon, Ořech, Palisandr, Pinie, Teak a samozřejmě bezbarvá varianta). Nový odstín si zákazníci jistě v obchodech rychle najdou, Palisandr je dlouhodobě jedním z nejoblíbenějších odstínů lazur. Tenkovrstvé lazury PRIMALEX zbarví povrch do vybraného atraktivního odstínu, zároveň zvýrazní kresbu dřeva a zvýší odolnost povrchu proti vodě a povětrnostním vlivům včetně UV záření. Tyto lazury neobsahují žádné toxické látky, jako jsou fungicidy nebo insekticidy.

Nový odstín Palisandr tmavý je již v prodeji v široké síti prodejen s barvami a laky, například v síti Dům barev. Více na www.primalex.cz.

 

 

Tenkovrstvá lazura PRIMALEX je určena k vrchním nátěrům dřeva ve venkovním i vnitřním prostředí (s jedinou výjimkou: Bezbarvé provedení je vhodné používat pouze v interiéru). Nátěr zvýrazňuje přirozenou kresbu a strukturu dřeva, zbarví jej do vybraného atraktivního odstínu a zvyšuje jeho odolnost proti vodě a povětrnostním vlivům včetně UV záření. Lazura se do dřeva vpije a má tak výbornou přilnavost. Nátěr je barevně stálý, nedolepuje ani při zvýšené teplotě. Tenkovrstvou lazuru PRIMALEX lze použít i v systému se silnovrstvou lazurou jako základní nátěr.

 

Stávající odstíny:

P0000 Bezbarvý, P0020 Kaštan, P0021 Ořech, P0022 Palisandr, P0023 Teak, P0026 Dub, P0060 Pinie, P0063 Borovice, P0080 Mahagon

 

Nový odstín má označení P0022LX Palisandr tmavý.

 

Postup práce s tenkovrstvou lazurou PRIMALEX

1)       Povrch dřeva musí být zbaven prachu a jiných nečistot. Z již v minulosti natřeného povrchu musí být nesoudržný nátěr odstraněn broušením nebo odstraňovačem nátěrů.

2)       Pro zvýšení životnosti je vhodné ošetřit dřevo impregnačním prostředkem Primalex Napouštědlo na dřevo. Pro snížení savosti povrchu dřeva je také možné použít napouštěcí fermež.

3)       Na takto upravené povrchy nanášejte neředěnou Primalex Lazuru tenkovrstvou ve 2 - 3 vrstvách, interval mezi jednotlivými vrstvami je 24 hodin. Lazuru během aplikace opakovaně promíchávejte.

Pozor: Z určitých druhů tropického dřeva se mohou rozpouštět pigmenty, které mohou zhoršovat konečný estetický vzhled. Některé druhy dřeva zpomalují schnutí nátěru. Z výše uvedených důvodů je vhodné předem provést praktickou zkoušku.

 

Vydatnost materiálu: cca 16-18 m2/l (v jedné vrstvě) dle jakosti povrchu a způsobu aplikace.

Doba schnutí: cca 24 hodin (při teplotě 23°C)

Balení: Plechové dózy o objemu 0,75 l; 2,5 l; 5 l

Aplikace: Štětec

 

Doporučené ceny:

119 Kč/ balení 0,75 l

359 Kč/balení 2,5 l

659 Kč/balení 5 l

 

Barvy na dřevo a kov značky PRIMALEX, včetně tenkovrstvých lazur, lze zakoupit ve specializovaných prodejnách, např. v síti prodejen Dům barev (www.dumbarev.cz). Více informací na www.primalex.cz.

 

 

 

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 25.7.2012, 11:26

zpět | nahoru