Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyProti dřevokaznému hmyzu, plísním a houbám chrání nové BALAKRYL NAPOUŠTĚDLO

Proti dřevokaznému hmyzu, plísním a houbám chrání nové BALAKRYL NAPOUŠTĚDLO

20.8.2012 - V tomto článku naleznete informace o novém napouštědle Balakryl, které ochrání dřevo proti dřevokaznému hmyzu, plísním a houbám.

 

Proti dřevokaznému hmyzu, plísním a houbám chrání nové

BALAKRYL NAPOUŠTĚDLO

Charakteristickým důsledkem napadení dřevokazným hmyzem, hlavním škůdcem stavebního dřeva, jsou tzv. požerkové chodbičky. V naší klimatické oblasti se nejčastěji vyskytují různé druhy dřevokazných brouků, například tesaříci, červotoči, hrbohlavi, pilořitky, případně mravenci. Účinně a dlouhodobě proti nim dřevo chrání nové vodou ředitelné napouštědlo značky BALAKRYL. BALAKRYL NAPOUŠTĚDLO proniká hluboko do struktury dřeva, odpuzuje vodu a přitom zachovává přirozenou kresbu dřeva, které ochrání nejen proti dřevokaznému hmyzu, ale i proti dřevozabarvujícím houbám a plísním. Nový BALAKRYL NAPOUŠTĚDLO nabízejí v bezbarvém provedení a dvou velikostech balení například prodejny sítě Dům barev (www.dumbarev.cz). Více na www.balakryl.cz.

Dřevokazným hmyzem je myšlen hmyz, který v některém ze svých vývojových stádií škodí dřevu mrtvému, případně i živým, rostoucím dřevinám. Většina druhů dřevokazného hmyzu patří k obyvatelům lesa a napadá stromy zdravé, oslabené, ale i těžené ležící dřevo. Menší počet druhů dřevokazného hmyzu ohrožuje i výrobky ze dřeva. Například tesaříci nebo červotoči jsou, s ohledem na rozsáhlost možných škod na stavebním dřevě, pokládáni za velmi nebezpečné škůdce. Ochranou dřeva proti napadení dřevokazným hmyzem je napuštění vhodným přípravkem, například novinkou BALAKRYL NAPOUŠTĚDLO .

 

Vodou ředitelné tekuté fungicidní BALAKRYL NAPOUŠTĚDLO je určeno k napuštění dřeva před použitím vodou ředitelných i syntetických laků, lazur, krycích barev a emailů. Napouštědlo lze aplikovat i pod olejové nátěrové hmoty na dřevo. Novinka, která nahradila dosavadní výrobek BALAKRYL Finorit, obsahuje účinné látky, chránící dřevo proti dřevokaznému hmyzu a dřevozabarvujícím houbám a plísním (proti hnilobě) ve venkovním prostředí nebo v interiérech se zvýšeným nebezpečím napadení dřeva. BALAKRYL NAPOUŠTĚDLO zajišťuje ochranu dřevěných staveb, trámů, plotů, okenních rámů, zahradního nábytku nebo třeba pergol. Ochranné látky obsažené v novince BALAKRYL NAPOUŠTĚDLO pronikají hluboko do struktury dřeva a prodlužují životnost vrchního nátěru.

 

Příprava povrchu a postup práce

1)   Všechny podklady musí být suché, hladké, čisté, zbavené vosku, mastnot, prachu a jiných nečistot. Z povrchu dřeva je třeba odstranit i veškerou pryskyřici. Tmavší (šedá) místa dřeva musí být při použití napouštědla pod bezbarvé nebo lazurovací laky odstraněna vybroušením. Vybrousit se musí zejména dřevo, které bylo delší dobu vystaveno povětrnostním vlivům a po vybroušení nebylo natřené. Vlhkost dřeva smí být nejvýše 12 %. Teplota podkladu a okolí nesmí klesnout pod 15°C. Relativní vlhkost vzduchu by neměla být vyšší než 75 %.

2)   Obsah balení před aplikací důkladně protřepejte. Poté napouštědlo nanášejte štětcem, válečkem, namáčením nebo impregnací na suché, opracované nebo surové dřevo zbavené kůry a lýka. Nanášení stříkáním je zcela nevhodné.

3)   Aplikujte ve 2 vrstvách. Napuštěný povrch nesmí být broušen.

4)   Po úplném zaschnutí se na ošetřený povrch aplikuje vrchní nátěr, lazura nebo lak.

5)   Po použití pomůcky ihned omyjte vodou.

Doba schnutí: 2-4 hod. při teplotě 23°C. Nižší teplota a vyšší vlhkost vzduchu zpomalují zasychání. Biocidní účinek se projeví ihned po zaschnutí.

Vydatnost: 80 – 120 ml/m2 (stačí pro dosažení účinné ochrany)

Odstín: bezbarvý

Balení: 0,5 l; 2 l

Aplikace: štětec, váleček, namáčení nebo impregnace

Doporučená cena: 85 Kč/ balení 0,5 l; 285 Kč/balení 2 l

Napouštědlo není určeno k nátěrům dřevěných materiálů přicházejících do přímého styku s potravinami a krmivy a pro nátěry dětských hraček, včelích úlů a skleníků.

 

Nový obal pro BALAKRYL NAPOUŠTĚDLO

BALAKRYL NAPOUŠTĚDLO je dalším z výrobků BALAKRYL v obalu s novým designem. Důraz při navrhování nových obalů byl kladen především na srozumitelnost a čitelnost. Na přední i zadní etiketě jsou uvedeny benefity výrobku, především vysoká kvalita a vodou ředitelné složení. Nové balení je výrazné a nezaměnitelné. Specifické výrazné barevné odlišení jednotlivých řad (nátěrové hmoty na dřevo - hnědá barva, materiály na kov - tyrkysová barva, BALAKRYL UNI lesk – červená barva, BALAKRYL UNI mat - modrá barva atd.) usnadňuje orientaci v regálu a snadno upoutá pozornost. Makro fotografie na přední části obalu jasně informují, na jaké podklady lze výrobek použít, i bez čtení zadní etikety.

 

BALAKRYL NAPOUŠTĚDLO zakoupíte v prodejnách barev a laků, například v síti prodejen Dům barev (www.dumbarev.cz). Více informací o novince na www.balakryl.cz. Infolinka: 800 101 000.

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 20.8.2012, 11:57

zpět | nahoru