Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyHK ČR předala Osvědčení nejlepším absolventům středních odborných škol

HK ČR předala Osvědčení nejlepším absolventům středních odborných škol

9.10.2012 - Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Petr Kužel dnes slavnostně předal Osvědčení HK ČR nejlepším absolventům středních odborných škol. Doklad vypovídající o požadované kvalitě mladých pracovníků ze strany zaměstnavatelů si v letošním roce převzalo celkem 252 oceněných absolventů ze 46 škol z celé ČR. Od roku 1996 HK ČR ocenila celkem 5002 absolventy.

 

HK ČR předala Osvědčení nejlepším absolventům středních odborných škol


Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Petr Kužel slavnostně předal Osvědčení HK ČR nejlepším absolventům středních odborných škol. Doklad vypovídající o požadované kvalitě mladých pracovníků ze strany zaměstnavatelů si v letošním roce převzalo celkem 252 oceněných absolventů ze 46 škol z celé ČR. Od roku 1996 HK ČR ocenila celkem 5002 absolventy.

Slavnostního udílení Osvědčení se rovněž zúčastnil Eduard Muřický, ředitel sekce průmyslu a odboru sektorové expertizy a průmyslové politiky MPO ČR, Petr Husník, oddělení středního vzdělávání MŠMT ČR, společně se zástupci Národního ústavu pro vzdělávání, krajů a HK ČR.

„Již po sedmnácté zveme ty nejlepší z nejlepších, abychom ocenili jejich úsilí při odborném studiu. Hospodářská komora České republiky dlouhodobě diskutuje nejen s řediteli škol, ale i s žáky a pedagogy o tom, co je potřeba v rámci odborného vzdělávání zlepšit,“ řekl úvodem Petr Kužel, prezident HK ČR.
Dále zmínil spolupráci HK ČR s MPO, MŠMT a Svazem průmyslu a obchodu ČR při prosazování nové legislativy, která zajistí větší zapojení podnikatelů do procesu vzdělávání. „Gratuluji Vám, jste nejlepšími absolventy v této zemi a děkuji i Vašim rodičům, že Vás nasměrovali na technické obory, protože vy budete zaměstnáni vždy,“ dodal ve své řeči prezident.

Pověřených odborníků, kteří rozhodují o oceněných absolventech má HK ČR celkem 207 pro 57 oborů. Osvědčení se uděluje nejlepším absolventům středních škol, kteří splní následující kritéria:

  • Celkové hodnocení žáka u závěrečné/maturitní zkoušky - „prospěl s vyznamenáním“ průměr 1,5
  • Hodnocení praktické zkoušky (v rámci závěrečné/maturitní zkoušky) musí být stupněm „výborný“
  • Po celou dobu přípravy nebyl žák hodnocen z odborného výcviku na výročním vysvědčení horším stupněm než „chvalitebný“
  • Závěrečné/maturitní zkoušky se zúčastnil pověřený zástupce HK ČR, který žáka doporučil

Osvědčení, které každoročně uděluje HK ČR, největší zástupce podnikatelů v zemi, napomáhá oceněným absolventům nejen na trhu práce, ale i v jejich dalším profesním rozvoji.

 

 
  

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 9.10.2012, 12:27

zpět | nahoru