Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyNa SOU v Uherském Brodě proběhl pátý ročník Krajské soutěže oboru MALÍŘ

Na SOU v Uherském Brodě proběhl pátý ročník Krajské soutěže oboru MALÍŘ

26.3.2013 - 21. března  2013 se Střední odborné učiliště Uherský Brod stalo hostitelem krajského kola soutěže odborných dovedností žáků v oboru malíř. Soutěž probíhá pod garancí Odboru školství, mládeže a sportu Zlínského kraje a Cechu malířů a lakýrníků ČR.

  

Na Středním odborném učilišti v Uherském Brodě proběhl pátý ročník Krajské soutěže odborných dovedností žáků oboru MALÍŘ

21. března  2013 se Střední odborné učiliště Uherský Brod stalo hostitelem krajského kola soutěže odborných dovedností žáků v oboru malíř. Soutěž probíhá pod garancí Odboru školství, mládeže a sportu Zlínského kraje a Cechu malířů a lakýrníků ČR.

Malířského klání se zúčastnilo 11 žáků ze čtyř škol ZK –  SOŠ Otrokovice, SPŠ stavební Valašské Meziříčí, SOU Valašské Klobouky , SOU Uherský Brod a raritou byla účast dívky ze Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí, která se nebála změřit své síly s deseti chlapci. Soutěžící se nejprve podrobili testu teoretických znalostí svého oboru. Pak  přešli na část praktickou, kde prováděli zvětšení a barevné řešení obrazce dle předlohy, druhým úkolem praktické části byla libovolná dekorativní technika do plochy 150x150mm. Tady žáci měli možnost představit svoji fantazii a originalitu, cit pro barvy a krásu.

Nejlépe se nelehkého úkolu zhostil dle jednohlasného verdiktu odborné poroty žák Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí Martin Kubját, jenž porazil své zdatné soupeře o pověstná prsa. Na druhou příčku dosáhl žák hostitelské školy – SOU Uh. Brod Jan Pražák a na třetím místě se umístil žák Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí David Antoš. Charakteristickým rysem této soutěže byla obdivuhodná vyrovnanost mezi soutěžícími. A to je též dobrá vizitka  zúčastněných škol.

Zadání soutěže: ZDE (dokument Adobe PDF)ZDE

 

Propozice ZDE (dokument MS Word)ZDE

Hodnocení ZDE (dokument MS Word)ZDE

Přiložený soubor:  Výsledková listina (sešit MS Excel)Výsledková listina

Slavnostní tečkou za letošním soutěžním ročníkem malířských dovedností žáků bylo předání diplomů, věcných cen a pamětních listů Cechu malířů a lakýrníků ČR, které společně provedli naši vzácní hosté – generální sekretář Cechu malířů a lakýrníků ČR pan Pavel Žatečka,který byl též supervizorem celé soutěže,  radní Zlínského kraje pro oblast školství pan Petr Navrátil, radní Zlínského kraje pro oblast kultury pan Ladislav Kryštof. pan David Mikulášek z firmy Colorlak a.s. Staré Město, který bděl nad dodržováním pravidel soutěže jako hlavní rozhodčí, ředitelé zúčastněných škol a kolegové z družebních škol s Rakouska, Polska a Slovenska.

Věcné ceny a sponzorské dary věnovali firmy Dům barev Uherský Brod, Colorlak a.s. Staré Město.

V rámci doprovodného programu předváděl zástupce firmy KIRCHNER Vizovice ukázky speciální malířské dekorační techniky.

 

Eva Jurásková, SOU Uh. Brod

 

  

 

   

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 26.3.2013, 11:48

zpět | nahoru