Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyBALAKRYL se podílí na nepřehlédnutelném designu betonáren ZAPA

BALAKRYL se podílí na nepřehlédnutelném designu betonáren ZAPA

7.1.2014 - Betonárny ZAPA díky jejich originálnímu designu nelze přehlédnout. Sila ve tvaru kosmických raket například upoutají v Kosmonosech, figury vojáků s obřím dělem se utábořily na místě slavkovského bojiště v Holubicích u Brna, hradní věže stráží okolí betonárny ve Svitavách a vinné sklípky jsou jako stvořené pro Strážnici. Na originálním barevném pojetí betonáren se podílí už několik let i značka BALAKRYL. Pro veškeré nátěry sil a okolních konstrukcí se totiž používají barvy Balakryl UNI.


BALAKRYL se podílí na nepřehlédnutelném

designu betonáren ZAPA

Betonárny ZAPA díky jejich originálnímu designu nelze přehlédnout. Sila ve tvaru kosmických raket například upoutají v Kosmonosech, figury vojáků s obřím dělem se utábořily na místě slavkovského bojiště v Holubicích u Brna, hradní věže stráží okolí betonárny ve Svitavách a vinné sklípky jsou jako stvořené pro Strážnici. Na originálním barevném pojetí betonáren se podílí už několik let i značka BALAKRYL. Pro veškeré nátěry sil a okolních konstrukcí se totiž používají barvy Balakryl UNI.

 

V sezóně stihnu každý měsíc natřít jednu betonárnu, ať už jde o nově postavený provoz, kde tvořím nový design podle návrhu architekta Jana Rady, nebo o renovaci stávajícího barevného provedení,“ upřesňuje David Bija, který kromě práce v marketingu a propagaci realizuje nátěry všech betonáren na Moravě. Celkem tak má na starosti 35 provozů, a to pět betonáren na Vysočině, čtyři v Pardubickém, osm v Olomouckém, šest v Moravskoslezském, čtyři ve Zlínském a osm v Jihomoravském kraji. Barvy Balakryl UNI si vybral už před několika lety kvůli jejich výborné kryvosti, rychlému schnutí a především kvůli mimořádné trvanlivosti odstínů. „Ověřil jsem si, že Balakryl UNI má výbornou stálost barev i u tak obecně problematických odstínů jako je červená a žlutá,“ upřesňuje David Bija, kterého Balakryl před lety příjemně překvapil lepší barevnou stálostí, než vykazují syntetické materiály, a proto mu zůstal věrný.

Na jedno silo se spotřebuje asi 10 litrů barvy Balakryl UNI Lesk různých odstínů. Podklad tvoří v případě renovace zpravidla očištěný povrch původního sila, na který je třeba ještě použít základovou barvu, v případě nově vystavěné betonárny je povrch opatřen již z výroby základním nátěrem s vrchní barvou. Každou betonárnu čeká nový nátěr přibližně každých 6 let. Novější provozy s nátěrem vydrží často i deset let, starší prašná sila je nutné natírat častěji, někdy i každé čtyři roky.  Rozdíl je i v umístění betonárny, kratší životnost má nátěr na severu Moravy, kde jsou agresivní deště, delší na jihu, kde je vzduch čistší.

 Podle motivu používám při samotné malbě buď váleček, anebo štětec,“ popisuje svou práci David Bija a pokračuje: „Postupuji tak, že si podle obrázku architekta předkreslím na silu značky podle proporcí budoucího motivu. Poté ze země a z dálky zkontroluji správnost motivu. Tak postupuji i několikrát, dokud proporce neodpovídají návrhu architekta.“ A pak už jej čeká malování a vybarvování motivu. Celá akce na betonárně zabere zhruba týden, namalovat motiv na jedno silo z toho trvá přibližně 2 dny, zbytek je příprava podkladu a další práce. „Následující 3 týdny se pak věnuji propagaci z kanceláře a připravuji cedule, polepy aut, reklamní předměty či firemní tiskoviny. Zároveň čekám na návrh na design další betonárny,“ uzavírá David Bija.

Fotogalerii betonáren ZAPA beton najdete na www.zapa.cz.

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 7.1.2014, 14:28

zpět | nahoru