Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyOdolnost nátěrů Johnstone´s na komplexu Landal Marina Lipno prověřilo i britské počasí

Odolnost nátěrů Johnstone´s na komplexu Landal Marina Lipno prověřilo i britské počasí

28.1.2014 - Vysoká odolnost je jednou z nejsledovanějších vlastností nátěrové hmoty. A pokud jde o tak náročné podmínky, v jakých se nachází rekreační komplex Landal Marina Lipno, musí být odolnost nátěru doslova mimořádná.

Odolnost nátěrů Johnstone´s na komplexu

Landal Marina Lipno prověřilo i „britské“ počasí

 

Vysoká odolnost je jednou z nejsledovanějších vlastností nátěrové hmoty. A pokud jde o tak náročné podmínky, v jakých se nachází rekreační komplex Landal Marina Lipno, musí být odolnost nátěru doslova mimořádná. Značka Johnstone´s, synonymum pro nátěrové hmoty profesionální kvality, pochází z Anglie, země s proměnlivým počasím a častými srážkami. Výrobky této značky jsou tedy testovány na stálost i v klimaticky tak náročných podmínkách, jaké panují i v okolí přehrady v Lipně nad Vltavou. Na dřevěných prvcích Landal Marina Lipno poprvé místní klimatické podmínky prověřily odolnost nátěru Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain před 4 lety. Nátěr splnil očekávání, a tak bylo při pravidelných obnovách nátěrů do této chvíle použito neuvěřitelných více než 4000 litrů této silnovrstvé lazury.

Landal Marina Lipno je jedním z největších ubytovacích resortů v České republice. Hosté tu najdou přes 300 apartmánů ve více než 40 architektonicky zajímavých domech. Uprostřed je kotviště pro plachetnice, přímo kolem parku vede in-line stezka, vhodná pro všechny kategorie bruslařů. Cyklisty potěší desítky kilometrů cyklistických tras v okolí, milovníkům adrenalinu je k dispozici bikepark a blízká bobová dráha. V zimě návštěvníci ocení blízkost skiareálu. Komplex Landal Marina Lipno patří k holandské skupině Landal GreenParks, která má po Evropě na 75 dalších podobných rekreačních parků.

Venkovní dřevěné konstrukce 42 domů, což znamená především obložení a další dřevěné prvky, činí neuvěřitelných 31000 m2. Tyto plochy je třeba pochopitelně pravidelně udržovat a obnovovat. Natěračské práce zde již sedmým rokem zajišťuje firma KELNER & ADAMÍČEK malířství a natěračství, Český Krumlov, člen Cechu malířů a lakýrníků ČR. A už čtvrtou sezonu je partnerem natěračů Satin Woodstain, rozpouštědlová silnovrstvá lazura prvotřídní kvality z řady Johnstone´s Woodworks, v odstínu Antique Pine. Tento materiál patří v současné době mezi nejprodávanější lazury na našem trhu, osvědčil se již při řadě prestižních realizací. Landal Marina Lipno, však byla jednou z prvních. Majitelé firmy, pánové Miroslav Kelner a Zbyněk Adamíček, totiž vlastní v Českém Krumlově i prodejnu Dům barev a s Johnstone´s, jednou z kmenových značek sítě, tak začali pracovat jako jedni z prvních po jejím příchodu na náš trh.

 

Lukrativní zakázka díky kvalitě

Jakmile roztaje sníh a objeví se jarní sluníčko, začínají zástupci firmy KELNER & ADAMÍČEK malířství a natěračství natírat šestici vybraných domů rekreačního komplexu. Na jejich obnovu mají jen 3 měsíce, protože během nejvíce frekventovaných letních měsíců si musejí dát přestávku. Další šestice domů tak přijde na řadu až na podzim, kdy je pak po třech měsících z žebříků zase vyženou první mrazíky následované lyžaři. Za cca 30 měsíců práce v průměru šestice zaměstnanců činí spotřeba lazury Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain v komplexu Marina Lipno neuvěřitelných 4 133 litrů.

A jak se zdánlivě obyčejná českokrumlovská natěračská firma dostala k tak lukrativní zakázce? „Nejprve jsme v Marině prováděli drobné opravy maleb a vytopených částí apartmánů. Neodradila nás ani poměrně velká vzdálenost - z Českého Krumlova je to na Marinu přibližně třicet kilometrů. Později jsme byli vedením osloveni ohledně zajištění kompletní obnovy nátěrů a maleb jednoho pavilonu,“ upřesňuje Miroslav Kelner. Při výběrovém řízení na další pavilony tohoto parku pak bylo pro firmu výhodou, že provádí práci kvalitně a dodržuje technologické postupy a navíc, že pracovníci provádí práce na velmi vysoké úrovni i v době, kdy do parku přijíždějí hosté.

Po dvou letech spolupráce nás napadlo, proč nevyužít k těmto pracím produkty od firmy Johnstone´s, které nově přišly na trh do České republiky a tím i do naší prodejny Dům barev, kterou vlastníme v Českém Krumlově,“ vzpomíná Miroslav Kelner a dodává: “Půlroční testování barev a jednání s převážně holandskými zástupci skupiny, pod kterou komplex patří, přineslo své ovoce a nám se podařilo produkty Johnstone´s prosadit.“

  

Celkem 54 atraktivních odstínů

Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain je kvalitní silnovrstvá syntetická lazura s vysokou odolností i při náročných povětrnostních podmínkách. Nátěr vytváří pevný, vysoce přilnavý, hladký a pružný mikroporézní film se saténovým odleskem a zároveň zvýrazňuje přirozenou krásu a strukturu dřeva. Lazura Johnstone´s Woodworks Satin Woodstain je odolná kromě nepříznivých povětrnostních podmínek i vůči UV záření, praskání a olupování. Hodí se na měkké i tvrdé dřevo jako dveře, okna, podbití, obložení, plot nebo zahradní nábytek. Předpokládaná životnost a ochrana je min. 5 let.

Kromě odstínu Antique Pine, který se využívá v komplexu Landal Marina Lipno, je Satin Woodstain v prodeji v deseti dalších hotových odstínech - Teak (Teak), Walnut (Ořech), Redwood (Sekvoj), Rosewood (Růžové dřevo), Pine (Borovice), Medium Oak (Dub střední), Mahogany (Mahagon), Light Oak (Dub světlý), Jacobean Oak (Dub jakubský) a Clear (Bezbarvý). Kromě toho lze lazuru na počkání natónovat v kolorovacích centrech Johnstone´s (např. prodejny Dům barev, www.dumbarev.cz) do dalších 43 atraktivních odstínů jako je levandule, akvamarín, višeň nebo třeba ametyst.

Více o Johnstone´s se dočtete na www.johnstones.cz, výrobky lze zakoupit například v prodejnách sítě Dům barev (www.dumbarev.cz).

 

Johnstone´s

Prémiová značka barev Johnstone´s náleží do portfolia společnosti PPG – celosvětového výrobce dekoračních, námořních, ochranných a průmyslových nátěrů. Johnstone´s je značka, která více než 100 let vychází vstříc profesionálům a díky dlouholetým zkušenostem a odborným znalostem dlouhodobě plní jejich požadavky. Za dobu svého působení na trhu si získala vynikající pověst pro svou vysokou kvalitu a spolehlivé služby profesionálům.

 

Johnstone´s nabízí od roku 1890 úplný sortiment barev na povrchové úpravy vnitřních i venkovních ploch. Její výroba je akreditovaná podle ISO 9001 a ISO 14001 a její prioritou je kvalita, vliv na životní prostředí, bezpečnost a ochrana zdraví. Všechny výrobky jsou navíc vyráběny podle systému kvality schváleného Britským úřadem pro normalizaci (BSI).

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 28.1.2014, 15:05

zpět | nahoru