Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaČlánky / InformaceAMSP ČR zahajuje projekt Fandíme řemeslu! - Cech malířů spolupracuje

AMSP ČR zahajuje projekt Fandíme řemeslu! - Cech malířů spolupracuje

6.2.2014 - Podpora řemesel v ČR je v žalostném stavu. Ačkoliv je kvalitní řemeslo základem infrastruktury a vizitkou regionů, diskuse o něm je velmi povrchní a neodborná. Cechy nemají systémové zastání, politici se živnostníky ohánějí pouze v předvolební kampani, ale jejich faktické problémy jsou jim na míle vzdálené.

AMSP ČR zahajuje projekt Fandíme řemeslu!

- CECH malířů spolupracuje

http://www.amsp.cz/amsp-cr-zahajuje-projekt-fandime-remeslu?highlightWords=Fand%C3%ADme+%C5%99emeslu

Podpora řemesel v ČR je v žalostném stavu. Ačkoliv je kvalitní řemeslo základem infrastruktury a vizitkou regionů, diskuse o něm je velmi povrchní a neodborná. Cechy nemají systémové zastání, politici se živnostníky ohánějí pouze v předvolební kampani, ale jejich faktické problémy jsou jim na míle vzdálené.

 

Zatímco v okolních zemích má řemeslo neoddiskutovatelné společenské postavení, u nás se polemika zužuje pouze na ekonomické faktory, založené na tzv.paušálech a práci na švarcsystém. Výsledkem je klesající odbornost, regionální nevyrovnanost a naprostá společenská absence hrdosti z dobře odvedené řemeslné práce. Asociace se rozhodla tento stav změnit a zahájila ve spojení s rozhodujícími cechy, ve spojení s Komerční bankou a za podpory Českého rozhlasu velký projekt Fandíme řemeslu! V roce 2014 zahajujeme invazi do všech regionů a ve spojení s nejlepšími organizacemi hájícími zájmy tuzemského řemesla budeme přesvědčovat, že investovat do kvalitního řemesla se vyplatí.
 

Více informací o projektu si můžete stáhnout zde:
Fandime_remeslu.pdf (262,02 KB) 

http://www.amsp.cz/amsp-cr-sjednocuje-ceske-remeslo

http://www.amsp.cz/2-11-2013-cro-radiozurnal-karel-havlicek-predstavuje-projekt

 

AMSP ČR sjednocuje české řemeslo

http://www.amsp.cz/amsp-cr-sjednocuje-ceske-remeslo?ref=m&source=email&lred=1

Jedním z hlavních úkolů Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR v příštích letech je vytvoření vstřícného společenského a ekonomického prostředí vůči českému řemeslu. AMSP ČR vnímá negativní postoj některých politiků, ale i veřejnosti vůči úloze mikropodnikatelů, který se zobecňuje pouze v povrchních diskusích o daňových paušálech, registračních pokladnách nebo práci na švarcsystém.

Zcela se přitom opomíjí fakt, že téměř milion živnostníků je základem infrastruktuty a služeb v regionech a že jejich role je daleko více v rovině udržení sociálního smíru než v přínosu přímých daní. To, že se několik set tisíc tzv. OSVČ rozhodlo spoléhat výlučně na svoje schopnosti, neočekávat nic od státu a nestát frontu na podporu, je výrazně větším přínosem než přímý daňový efekt.

 

AMSP ČR se rozhodla, že vytvoří dlouhodobou podporu klíčovému segmentu živnostníků, kterými jsou řemesla. Projekt „Fandíme řemeslu!“ má čtyři hlavní oblasti aktivit, na které bude asociace v příštích měsících a letech postupně navazovat. Témata jsou založena na ofenzivní taktice, založené na propagaci řemesel, na defenzivní strategii, která bude systematicky hájit zájmy tohoto segmentu trhu, dále na aktivitách grantového charakteru a konečně na systematické práci v oblasti vzdělávání.

 

AMSP ČR tak ke své tradičně silné skupině středně velkých firem a skupině mladých podnikatelů (www.svou-cestou.cz) dokončuje patnáctiletý proces budování nejsilnější platformy hájící zájmy všech segmentů malého a středního byznysu.

 

Po dohodě s nejdůležitějšími cechy a institucemi hájícími tuzemské řemeslo začínáme budovat jednotnou informační základnu a ve spolupráci s rozhodujícími médii v čele s Českým rozhlasem připravujeme zviditelnění nejšikovnějších řemeslníků napříč obory i regiony.

 

Ve spolupráci s Komerční bankou a profesními cechy vyhlašujeme grantový program, v rámci kterého budou v rámci „Dne podnikatelů České republiky 2014“ vyhlášeni a finančně oceněni konkrétní řemeslníci, kteří se významnou měrou zasloužili o rozvoj českého řemesla a zviditelnili tím i svůj region.

 

Asociace se současně stala partnerem historicky největší tuzemské stálé výstavy „Řemesla v pořádku s podtitulem Historie profesních sdružení řemeslníků“ zaměřené na cechy a řemesla, kterou organizuje Muzeum hl.města Prahy a která bude otevřena 28. května 2014 v zámku ve Ctěnicích.

 

Podpora řemesel má v AMSP ČR velkou prioritu. Bude se jednat o dlouhodobou aktivitu, která bude založena na korektních vztazích se všemi zainteresovanými stranami podporujícími české řemeslo a bude přímo řízena předsedou asociace. O stavu projektu budeme naše členy a partnery trvale informovat na stránkách asociace a v běžných médiích. V nejbližších dnech přineseme detailnější informace o grantovém programu.



Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 6.2.2014, 10:07

zpět | nahoru