Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyPráce s Krakenem po vyhoření - SOŠ stavební a zahradnická Praha Jarov

Práce s Krakenem po vyhoření - SOŠ stavební a zahradnická Praha Jarov

8.12.2014 - V prvém týdnu měsíce prosince naši učni v oboru Malíř a lakýrník prováděli odstranění následku po požáru v prádelně rodinného domu ve Staré Boleslavi. Očouzené černé zdi a strop po požáru pračky vypadaly děsivě. Naše škola se může pochlubit tím, že vlastní nejmodernější a nejúčinnější techniku pro takovýto případ a to vysokotlaký čistící stroj Kraken od německé firmy Štorch, která má zastoupení i u nás v ČR.

Práce s Krakenem po vyhoření.

                V prvém týdnu měsíce prosince naši učni v oboru Malíř a lakýrník prováděli odstranění následku po požáru v prádelně rodinného domu ve Staré Boleslavi. Očouzené černé zdi a strop po požáru pračky vypadaly děsivě. Naše škola se může pochlubit tím, že vlastní nejmodernější a nejúčinnější techniku pro takovýto případ a to vysokotlaký čistící stroj Kraken od německé firmy Štorch, která má zastoupení i u nás v ČR.

Celý systém spočívá v tom, že se na vodní frézu – hlavici připojí dvě hadice. Jedna od „ wapky“ – přívod tlakové vody a druhá od vysavače. Nejedná se o ledajaký vysavač, ale patentovaný vynález kdy vnitřek tohoto vysavače je opatřen kalovým ponorným čerpadlem s plovákem na funkci zap.-vyp., a košem na zachycení pevných částic s oky 0,8mm. Z tohoto vysavače pak jde odpadní hadice, kterou lze umístit do WC, umyvadla či vany. Po sepnutí „kalovky“ z ní vytéká pouze špinavá voda s částicemi do 0,8mm.

Když si představíme mytí po vyhoření s kbelíkem a vodou, tak při prvním znovu namočením štětky či houby už máme vodu černou a špínu od sazí pouze mažeme po stěnách, tak si uvědomíme, že se jedná o takřka neřešitelnou situaci. Systém Krake nám dává pořád úplně čistou vodu. Práce s ním je rychlá, efektivní a velmi účinná. Ošetřený povrch nepotřebuje speciálních izolací a fixaci, aby  novou malbou neprolézaly mapy po vyhoření.

Uplatnění popsaného systému má široké možnosti použití. Odstraňování starých maleb je tak důkladné, že tento stroj doslova vypere omítku. Při likvidaci maleb škrabkou dochází k tomu, že stejně část staré malby nelze odstranit a musí se povrch rozmývat. No a co omytí fasády. Většinou se provádí stříkáním tlakové vody, kdy kalná voda stéká po baráku a na chodník. Je to nehezká podívaná a je lepší jí provádět za deště, který částečně to bahno zakryje. Odpadní hadice z Krakena v kanálu je daleko efektivnější. Na otázku co s omyvatelnými barvami je Kraken zase jedničkou. Při použití chemikálií tkz. Barvožroutů si s nimi po jejich působení poradí dobře, jen se odpadní voda nevypouští do kanálů, ale do sudů k ekologické likvidaci.

Mám velmi dobrý pocit z toho, že naši učni si mohou ohmatat nejmodernější technologie, stroje a zařízení, o kterých ještě dnes dost malířských firem nemá ani ponětí.  Velké poděkování patří vedení naší školy za podporu a shánění finančních prostředků, Cechu malířů a lakýrníků ČR, a firmám co školy podporují. Bez této podpory by tento článek nevznikl a učni by po vyučení ani nevěděli, že existují takovéto techniky.

   
 

 

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 8.12.2014, 12:45

zpět | nahoru