Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkySpolupráce Střední školy technické v Přerově s odborníky z praxe

Spolupráce Střední školy technické v Přerově s odborníky z praxe

6.5.2015 - Střední škola technická, Přerov je škola s dlouholetou tradicí, která již několik desítek let připravuje mladé řemeslníky stavebních, strojírenských a elektrotechnických oborů.

 

Spolupráce Střední školy technické v Přerově s odborníky z praxe

Střední škola technická, Přerov je škola s dlouholetou tradicí, která již několik desítek let připravuje mladé řemeslníky stavebních, strojírenských a elektrotechnických oborů.  Ve stavebních oborech se mohou žáci na naší škole vyučit zedníkem, tesařem, malířem a lakýrníkem, instalatérem a klempířem.

Žáci stavebních oborů se teorii vyučují v odborných učebnách vybavených dataprojektory a různými vzorky stavebních materiálů a technologii. Odborný výcvik probíhá v dílnách, ale také na stavbách a u zákazníků.

Je však velmi těžké zapojit vždy do výuky nejnovější poznatky o moderních technologiích a stavebních materiálech, proto vyučující vítají každou spolupráci s odborníky z praxe, kteří obohatí výuku o novinky, ale i odborné rady.

Jedním z těchto odborníků je Radovan Cita z firmy PPG Architectural Coatings EMEA, který pravidelně navštěvuje naší školu a seznamuje naše žáky oboru Malíř a lakýrník, Zedník s novinkami výrobního programu této firmy, ale i technologickými postupy nátěrů na různých podkladech a konstrukcích. Některé techniky povrchových úprav si žáci mohou vyzkoušet přímo pod vedením pana City.

 


Dalšími odborníky, s kterými již několik let spolupracujeme, je pan Václav Kubíček  a jeho kolega pan Vik z firmy Barvy a laky – Teluria, kteří také předávají našim žákům informace o nových nátěrových hmotách a technologických postupech a také jim prozrazují různí „figle“ a rady, které usnadňují práci.

 


Je třeba ještě zmínit pana Milana Weisera z firmy Jub, se kterým máme také dlouho
letou dobrou spolupráci, a také on vždy ochotně přijme pozvání k další přednášce. 

 

Použití  nátěrových hmot, omítek i dekorativních technik odborní lektoři vždy názorně předvedou, takže přednášky nejsou pouhou teorií.  Všichni odborníci vždy dokážou žáky aktivně vtáhnout do diskuze vhodnými otázkami nebo drobnými odměnami (různé reklamní předměty) za správnou odpověď, takže přednášky nejsou nikdy nudné a žáci je mají v oblibě.

Velkým přínosem pro naši výuku jsou i vzorky nátěrových hmot, které od těchto firem získáme. Žáci si tak mohou s těmito materiály vyzkoušet pracovat při cvičných pracích v odborném výcviku. Spolupráce s odborníky z různých firem je důležitá také pro vyučující odborných předmětů, kteří tak neztrácejí kontakt s praxí. 

Odborných přednášek se v rámci workshopů vzájemného učení projektu "Podpora technického a přírodovědného vzdělávání v Olomouckém kraji" někdy zúčastňují také žáci základních škol, kteří se teprve budou rozhodovat o svém budoucím povolání a zkušenosti získané na těchto workshopech jim mohou napomoci v rozhodování.

Všem odborníků z praxe, kteří nám pomáhají vychovávat mladou generaci řemeslníků, patří náš dík.

 

Ing. Jitka Doleželová – vyučující odborných předmětů

  

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 6.5.2015, 11:09

zpět | nahoru