Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaSEZNAM ČLENŮStřední odborné školy - SOU a OUStřední škola polytechnická Brno, Jílová, příspěvková organizace
Střední škola polytechnická Brno, Jílová, příspěvková organizace

Střední škola polytechnická Brno, Jílová, příspěvková organizace

Kontakt

Adresa:Jílová 164/36g, 639 00 Brno
Region:Jihomoravský kraj
Telefon:543 424 511
Fax:543 424 555
E-mail:sou@jilova.cz
Web:www.jilova.cz

Informace

 

Zaměření: STAVEBNÍ, DŘEVOZPRACUJÍCÍ A ELEKTROOBORY

 

Podrobnější informace na www.jilova.cz

 

MODERNÍ ŠKOLA S TRADICÍ nabízející: střední vzdělání s maturitní zkouškou, střední vzdělání s výučním listem a nástavbové studium.

Střední škola polytechnická Brno, Jílová 36g, je moderní státní školou připravující budoucí řemeslníky v tradičních stavebních profesích.

Komplex školy je postupně modernizován tak, aby co nejlépe sloužil výuce i výchově žáků nejen z jihomoravského regionu: je vybaven učebnami, z nichž mnohé vznikly ve spolupráci s řadou tuzemských a zahraničních stavebních firem, laboratořemi i mnoha počítačovými učebnami.

Součástí rozsáhlého areálu školy je i domov mládeže, sportovní hala s přilehlým venkovním hřištěm na kolektivní sporty, atletickým oválem, tenisovými a volejbalovými kurty, saunou a posilovnou. V roce 2007 bylo vybudováno moderní vzdělávací a stravovací centrum s víceúčelovými posluchárnami a aulou přímo v areálu školy.

SŠ polytechnická se jako jedna z prvních škol v ČR přihlásila v září 2005 do mezinárodního projektu Eco-schools, jehož cílem je realizace vlastních projektů školy. V dubnu 2007 jsme splnili všechna náročná kritéria a získali jako první SŠ v ČR velmi ceněný mezinárodní certifikát Eco-school.

Výuka je bezplatná. Žákům jsou poskytovány zdarma pracovní oděvy, obuv, nářadí a bezpečnostní a ochranné pomůcky. Od školního roku 2010/2011 poskytujeme PROSPĚCHOVÁ STIPENDIA všem žákům oboru čalouník, malíř, podlahář, sklenář a zedník. Podmínky pro poskytování jsou zveřejněny na našich internetových stánkách.

Ubytování pro dojíždějící žáky je zajištěno v domově mládeže, který se nachází přímo v areálu školy. Podmínkou přijetí do učebního oboru je dobrý zdravotní stav uchazeče, přijímací zkoušky se nekonají. Absolventům lze zprostředkovat zaměstnání u zavedených a prosperujících firem, se kterými škola dlouhodobě spolupracuje.

V rámci přípravy na svá budoucí povolání se žáci účastní i mnoha domácích a mezinárodních soutěží odborných dovedností, na kterých se umísťují na předních místech.

Kladem školy zůstává snaha poskytnout žákům výborné podmínky pro sport a další mimoškolní aktivity. Důkazem je několikanásobný titul „Nejlepší střední škola České republiky“ a „Nejlepší SOU České republiky“ udělený škole Asociací školských sportovních klubů České republiky v tělesné výchově a sportu. Škola spolupracuje s několika brněnskými sportovními kluby. Jako příklad můžeme uvést spolupráci se sportovním klubem I. FC BRNO, která trvá od roku 1996.

Škola umožňuje mladým talentovaným sportovcům navštěvovat tréninky, absolvovat soustředění a zápasy svého týmu a v neposlední řadě i akce reprezentačního charakteru. Žáci navíc reprezentují ve své věkové kategorii naši školu ve všech sportovních soutěžích včetně finálových kol v rámci České republiky. Sport se tak stává přímo činností, jenž kromě jiného posiluje kladné charakterové vlastnosti žáků, zvláště jejich sebevědomí, vůli a vytrvalost, které se stávají faktory vedoucími k jejich lepším výsledkům v teoretické i praktické výuce.

Zřizovatel školy, ale i laická a odborná veřejnost si vysoce cení úrovně i výsledků, jichž škola dlouhodobě dosahuje. Důkazem zůstává trvalý zájem žáků základních škol o výuku a studium na naší škole, stejně jako zájem mnohých stavebních firem o absolventy učebních i studijních oborů o rekvalifikační kurzy i odborné kurzy dalšího vzdělávání pro dospělé, které škola pořádá.

Výsledkem práce při výchově a vzdělávání mladých řemeslníků je i trvalá spolupráce s řadou sponzorů – velkých domácích a zahraničních stavebních firem poskytujících vše potřebné k výuce žákům.

 

ŽÁKŮM ZÁKLADNÍCH ŠKOL NABÍZÍME:

 

ČTYŘLETÉ STUDIJNÍ OBORY – průmyslová škola stavební a dřevoobráběcí - střední vzdělání s maturitní zkouškou:

36-45-M/01  TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV

33-42-M/01  DŘEVOSTAVBY

ČTYŘLETÝ STUDIJNÍ OBOR  SOU - střední vzdělání s maturitní zkouškou:          

39-41-L/002  MECHANIK INSTALATÉRSKÝCH A ELEKTROTECHNICKÝCH ZAŘÍZENÍ BUDOV

 

TŘÍLETÉ UČEBNÍ OBORY – střední vzdělání s výučním listem:

36-52-H / 01  INSTALATÉR

39-41-H / 01  MALÍŘ a LAKÝRNÍK

36-62-H / 01  SKLENÁŘ

36-67-H / 01  ZEDNÍK

36-66-H / 01  MONTÉR SUCHÝCH STAVEB

26-52-H / 01  ELEKTROMECHANIK PRO ZAŘÍZENÍ A PŘÍSTROJE

(zaměřeno na:   chladící a klimatizační techniku; elektrospotřebiče pro domácnost)

26-51-H / 02  ELEKTRIKÁŘ – SILNOPROUD

(nabídka platí pro absolventy oboru instalatér a TZB )

33-59-H / 01  ČALOUNÍK

33-56-H / 01  TRUHLÁŘ

36-59-H / 01  PODLAHÁŘ

 

NÁSTAVBOVÉ STUDIUM – střední vzdělání s maturitní zkouškou určené pro absolventy středního vzdělání s výučním listem:

36-44-L / 502   STAVEBNÍ PROVOZ

33-42-L / 502   DŘEVAŘSKÁ A NÁBYTKÁŘSKÁ VÝROBA              

 

Podrobnější informace na www.jilova.cz

 

 

Osobní kontakty

Ing. Petr Veselý

543 424 516

zpět | nahoru