Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaOdborné školy spolupracující s CechemStřední odborné učiliště - SŠ řemesel a chovatelství
Střední odborné učiliště - SŠ řemesel a chovatelství

Střední odborné učiliště - SŠ řemesel a chovatelství

Kontakt

IČ:00055107
Adresa:Svat. Čecha 1110, 688 01 Uherský Brod
Region:Zlínský kraj
Telefon:572 613 121
E-mail:sou@sou-ub.cz
Web:www.ssuhbrod.cz

Informace

Charakteristika školy

Střední odborné učiliště Uherský Brod se opírá  o více jak stoletou tradici. Svou vzdělávací nabídkou doplňuje požadavky firem regionu po pracovní síle v oblasti stavebnictví, zemědělství, autoopravárenství a potravinářství. Struktura oborů je vhodně volena s možností vzájemného mezioborového prostupu. Škola poskytuje vzdělání v oborech ukončených výučním listem i maturitní zkouškou. Pro slabší a postižené žáky nabízí vzdělávání v oborech bývalého odborného učiliště. Absolventi oborů ukončených výučním listem nají možnost si rozšířit vzdělání denním nebo dálkovým maturitním studiem a pokračovat dále ve studiu na všech typech vysokých škol.

Součástí školy je Domov mládeže s kapacitou 70 ubytovaných, který je vzdálen 5 minut chůze od samotné školy. Domov mládeže disponuje samostatnými prostorami pro sportovní vyžití a klubovnou. Samostatně organizuje volnočasové aktivity pro ubytované žáky sportovního a kulturního zaměření.

Škola není jen vzdělávací subjekt. Intenzivně se zapojuje i do společenského dění v rámci města i regionu. Ve spolupráci se zřizovatelem, městem Uherský Brod i s celou řadou ekologických a dobrovolných organizací se podílí na organizování ukázek řemeslné činnosti, výsadbě a údržbě veřejných prostor, společenských událostí apod. Rovněž v rámci výuky žáci zhotovují různé výrobky pro veřejné instituce, pro firmy i soukromé subjekty(např. pergoly, altány, stavební prvky dekorativní dřevěné prvky, okrasné vazby atd.) Velmi zdařilým výtvorem bylo zhotovení betlému s postavami pro Městský úřad Uherský Brod, na kterém se podílelo hned několik učebních oborů různých profesí.

V rámci mezinárodních kontaktů škola intenzivně spolupracuje s družební školou v Novém Meste nad Váhom ve SR, která má obdobné vzdělávací zaměření. Každoročně jsou pořádány odborné a sportovní soutěže pro žáky a pedagogy obou škol. Rovněž udržuje kontakt s odbornými školami všech našich vyučovacích směrů v Rakousku. Každoročně pořádáme výměnu zkušeností pedagogů vybraných oborů se zahraničními kolegy.

Významným důvodem pro výběr právě naší školy v rámci budoucího vzdělávání jednotlivých žáků může být fakt, že škola nabízí široký záběr velmi žádaných učebních a studijních oborů, má vynikající materiálně technické zázemí, v odborné praxi úzce spolupracuje s vybranými firmami Zlínského kraje, ve kterých se mimo jiné organizuje i odborný výcvik pro žáky školy.

PROMOVIDEO ŠKOLY: https://www.youtube.com/watch?v=CWKwFkLbArk 

Proč studovat Malíře a Lakýrníka

Hledáš poctivé řemeslo, kde můžeš naplno využít představivost a kreativitu? Dělat z nudných pokojů krásné a zábavné? Naučíme tě všechny malířské techniky a spoustu dekoračních technik, aby po tobě byla opravdu velká poptávka.

A neboj se, že budeš od barvy – nové technologie, postupy i barvy udělali z malířství čisté

·       Všechny techniky

Naučíme tě všechny možné techniky, které se při výmalbě používají, od stěrky, přes válečkování po štuky.

·       Čistý obor

Dnes se používají moderní technologie a barva se na stěnu často stříká vzduchovými pistolemi. Nemusíš se bát, že na sebe budeš cákat barvu štětkou.

·       Naučíme tě i některé zednické práce

Ovládneš částečně i zednické práce, protože je budeš občas potřebovat. Třeba takové nahození omítky už je docela kumšt.

·       Využij stipendium

Určitě se ti bude líbit, že na tomhle oboru můžeš využít stipendia. Víme, že při studiu se nějaké peníze navíc vždycky hodí.

·       Uplatni kreativitu

Malíř je ideální obor pro ty, co mají estetické cítění a jsou kreativní. Jestli tě baví tvořit a dělat hezké věci, už nemusíš hledat dál.

·       Maluj i dekoruj

Malíř není jen o prostém nanesení barvy. Ještě větší zábava můžou být dekorace, které dají interiéru opravdové kouzlo.

·       Vlastní cvičební stěna podnikat

Každý budoucí malíř má u nás vyčleněný kus stěny, kde se budeš učit, testovat a malovat co jen budeš chtít. Nemusíš mít strach zkoušet, co tě napadne.

·       Odborný poradce

Budeš mít opravdový přehled o tom, jak vybírat materiály, jako zvolit barevnou kombinaci a vůbec o všem, o čem nemá běžný zákazník ani ponětí.

 

Malíř a lakýrník (zaměření Malíř)      39-41-H/01

Popis učebního oboru:
Učební obor malíř připravuje žáky na výkon pracovních činností povolání malíř Přijímáme žáky, kteří ukončili povinnou školní docházku a jsou zdravotně způsobilí k výkonu tohoto oboru. V průběhu studia se naučí  malířské a natěračské práce v interiérech, nátěry fasád a stavebních konstrukcí, zhotovování nápisů jednoduchými druhy písma, napodobování dřev, tapetování, aplikace novodobých nátěrových hmot nátěrem a stříkáním.

Žákům oboru  Malíř-Lakýrník  39-41-H/01 je v průběhu jejich profesní přípravy poskytována finanční podpora z prostředků Zlínského kraje v částce Kč 300 – 500,-- a jednorázová odměna za vyznamenání ve výši Kč 1 500 – 5 000,--.

Profil absolventa:

  • dovede připravit a umí používat potřebné nářadí, pracovní pomůcky, malířské a natěračské přístroje a mechanizační pomůcky
  • dovede samostatně volit a připravit vhodný materiál s ohledem na podklad a účel nátěru, prostředí, estetická hlediska a ochranu životního prostředí
  • umí posoudit stav a připravenost pracoviště a zvolit vhodný technologický postup s ohledem na specifika pracoviště a bezpečnost práce
  • dovede zpracovat podklady pro stanovení ceny práce včetně potřeby materiálu a umí provedenou práci ohodnotit
  • dovede posoudit kvalitu provedené práce a provést případné opravy

Možnosti dalšího vzdělávání
Absolventi, kteří úspěšně vykonali závěrečnou zkoušku, se mohou ucházet o přijetí do studijních oborů pro absolventy tříletých učebních oborů navazujícího na předešlou přípravu.

 

Adresa školy:

Střední odborné učiliště Uherský Brod
Svatopluka Čecha 1110
688 01  Uherský Brod

 

Kontakty:

Jiří Polanský Ing., ředitel SOU

Tel.: 572 613 120, 604 205 655

E-mail: reditel@sou-ub.cz

 

Veronika Jančová Pěchová, pracovník vztahů k veřejnosti

Tel.: 572 613 121, 603 370 312

E-mail: jancovapechova@sou-ub.cz

 

Karel Horňák, mistr OV

Tel.: 736 600 914

E-mail: hornak@sou-ub.cz

 

Budova SOU Uherský Brod

 

Obor malíř a lakýrník

Krajská soutěž odborných dovedností žáků oboru malíř 2010

 

 

zpět | nahoru