Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyVeletrh Památky a řemesla - Praha

Veletrh Památky a řemesla - Praha

14.9.2015 -

 

Veletrh Památky a řemesla - Praha

 

Navazujeme na úspěšný loňský ročník, který se vyznačoval větší vyhraněností, rozšířením interaktivních ukázek i rozmanitější skladbou vystavovatelů. To vše se setkalo se značným ohlasem návštěvníků, a proto se připravuje i letošní ročník v obdobném duchu.

Veletrh proběhne v Křižíkových pavilónech, protože letos má veletrh PAMÁTKY významného společníka – v areálu holešovického Výstaviště  se  ve dnech 21. – 27. října uskuteční již 17. ročník nejvýznamnější středoevropské přehlídky designu a užitého umění DESIGNBLOK 2015, akce s obrovským mezinárodním dosahem. Veletrh PAMÁTKY bude pro návštěvníky Designbloku zdarma a bude přístupný přímo z Pravého křídla Průmyslového paláce.

Rekonstrukce památkových souborů a objektů, jejich financování a současné využití a též odkaz našich předků a podpora řemesel – to jsou základní témata veletrhu. Motto veletrhu: "Dejme minulosti budoucnost!"

   po rozkliknutí se zvětší

 

Mapa místa konání ZDE

Umístění "Poradenského centra Cechu" na veletrhu ZDE (dokument Adobe PDF)ZDE

Číslo stánku 118

 

Otevírací doba čt-pá  10:00 - 19:00

Voucher návštěvníka na veletrh PAMÁTKY 2015.
Vstupenka zakoupená na DESIGNBLOK 2015 je platná také na PAMÁTKY 2015.
Využijte předregistraci návštěvníka - vstupenka se slevou jen za 50 Kč.
Zaregistrujte se zde: Předregistrace návštěvníků

 

CECH MALÍŘŮ, LAKÝRNÍKŮ A TAPETÁŘŮ ČR ZDE BUDE MÍT STÁNEK S "PORADENSKÝM CENTREM", KDE BUDETE MÍT MOŽNOST SHLÉDNOUT ŽIVÉ UKÁZKY NAŠICH PROFESIONÁLNÍCH ČLENŮ!!

 

ČLENOVÉ, PARTNEŘI ČI KONTAKTNÍ MÍSTA CECHU,

kdo máte zájem o volné vstupenky na veletrh ZDARMA, kontaktujte nás na sekretariát Cechu.


O veletrhu:

Mezioborový veletrh představuje výjimečnou příležitost pro prezentaci a ukázky záchrany, konverze historického dědictví; projektování a stavitelství; a oblast památkové péče. Své místo zde má restaurátorství a umělecké řemeslo, ochrana a zabezpečení staveb a jejich částí a vybavení, materiály, technologie a řemeslné postupy pro rekonstrukci památkových objektů, prvky a  systémy technické infrastruktury a technického vybavení budov, požární ochrana a zabezpečení objektů a areálů, ovšem také rozsáhlá problematika soudobého využití památek a památkových souborů, jejich zakotvení v současných sídlech i krajině, vč. širokého segmentu cestovního ruchu a řada dalších témat. Nedílnou součástí  je také odkaz našich předků a podpora řemesla.
Máte možnost se více seznámit a dozvědět na novinky vystavovatelů.

Mediálním partnerem veletrhu: Český rozhlas; veletrhu pravidelně poskytuje záštitu: Ministerstvo kultury ČR; Ministerstvo pro místní rozvoj ČR; Národní památkový ústav; Hlavní město Praha; Kardinál Dominik Duka OP, arcibiskup pražský, primas český; Český národní komitét ICOMOS; Fakulta architektury ČVUT; Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska; Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výslužbě - ČKAIT; Asociace krajů ČR; Národní technické muzeum; Asociace majitelů hradů a zámků a Federace židovských obcí.

V čele veletrhu stojí Čestný veletržní výbor, jehož složení je zárukou vysoké odborné úrovně celé akce:Prof. Ing. akad. arch. Václav Girsa, prezident Českého národního komitétu ICOMOS a vedoucí Ústavu památkové péče, Fakulta architektury ČVUT; Ing. arch. Naděžda Goryczková, generální ředitelka, Národní památkový ústav; Mgr. Jiří Skalický, ředitel odboru památkové péče, Magistrát hl. m. Prahy; Mgr. Jiří Vajčner, Ph.D, ředitel Odboru památkové péče, Ministerstvo kultury ČR; Fr. Benedikt T. Mohelník OP, ThD., provinciál Řádu dominikánů v ČR; Mgr. Vladimír Kelnar, koordinátor účasti Římskokatolické církve, Česká biskupská konference; Ing. Vladimír Lažanský, majitel zámku Chyše, Asociace majitelů hradů a zámků; Jana Germenis-Hildprandt, předsedkyně, Asociace majitelů hradů a zámků; Mgr. Květa Vitvarová, tajemnice Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska; Bc. Karel Ksandr, generální ředitel, Národní technické muzeum; Ing. Aleš Kozák, ředitel, Institut pro památky a kulturu; Pavel Žatečka, generální sekretář, Cech malířů, lakýrníků a tapetářů České republiky; JUDr. Tomáš Kraus, tajemník, Federace židovských obcí; Mgr. Jan Rapin, předseda, Via Tempera Nova; Jaroslav Navrátil, Klub Za starou Prahu.

Připravujeme i letos velmi bohaté doprovodné programy, semináře, konference, interaktivní ukázky, workshopy, výstavy..., o které je u návštěvníků velký zájem. 

Těšíme se na Vaši návštěvu na veletrhu PAMÁTKY 2015!

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 14.9.2015, 09:55

zpět | nahoru