Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyŘemeslníci budou evidovat tržby až dva roky po účinnosti zákona

Řemeslníci budou evidovat tržby až dva roky po účinnosti zákona

13.10.2015 - Zavádění elektronické evidence (EET) by mělo mít čtyři fáze. Koalice se v pondělí dohodla, že podpoří pozměňovací návrh lidoveckého poslance Jaroslava Klašky, který s postupným zaváděním počítá. Řemeslníci by měli například evidovat tržby až pětadvacet měsíců po účinnosti zákona o EET.

 
Řemeslníci budou evidovat tržby až dva roky po účinnosti zákona

 

 

 

 „Fázujeme zavádění EET do čtyř fází. Je to pro nás klíčový pozměňovací návrh, bez něj si nedokážeme představit závěrečné podpoření celého EET. Koaliční partneři po diskuzi souhlasili,“ sdělil místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

První fáze by měla začít do sedmi měsíců po účinnosti zákona, týkat se bude restaurací a hotelů. Tři měsíce nato by měli začít tržby evidovat maloobchodníci.

„Potom bude dvanáct měsíců pauza,“ doplnil Jurečka. V tomto období by se mělo vyhodnotit, jak elektronická evidence tržeb funguje.

Registr vozidel jako odstrašující příklad

Po této době budou na řadě zbývající podnikatelé a po dalších třech měsících řemeslníci. „Celková lhůta od účinnosti až po řemeslníky by tedy měla být 25 měsíců,“ vysvětlil ministr zemědělství.

Fázování by mělo podle Jurečky pomoci dobrému fungování celého systému.

„Byly tady jiné státy, které zaváděly podobný princip, a také ho rozfázovaly do tří, čtyř let. Máme tady určitý postoj, abychom dali dostatek času pro zavádění takového složitého a sofistikovaného systému. Nechceme se dopustit věci jako s registrem vozidel,“ řekl.

Narážel tak na komplikace se systémem, kvůli kterým se na přepážkách tvořily dlouhé fronty žadatelů o změny v registru vozidel.

Babiš mluvil o rezignaci

Zákon o EET je pro koalici jedním z klíčových. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) si od ní slibuje lepší výběr daní. Proti elektronické evidenci tržeb je však opozice, která se chystá zákon blokovat i několik let.

Ministerstvo financí počítá s tím, že systém by měl začít fungovat od poloviny příštího roku. Původně se počítalo s dubnem 2016.

Babiš v pondělí uvedl, že pokud nebude EET fungovat, rezignuje. Potvrdil tak slova vicepremiéra Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL), který to v neděli řekl v České televizi.

 

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 13.10.2015, 16:43

zpět | nahoru