Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyPotřehy ze školení Chemolak

Potřehy ze školení Chemolak

20.4.2016 - Ve dnech 30. března až 1.dubna se konalo školení pro lakýrníky na závodě Chemolaku v obci Smolenice,  jehož se zúčastnil pan Máca a ze kterého sepsal pár postřehů:

První den byl zaměřen na teoretickou část:

- Příprava povrchu a typy povrchu

- Korozní agresivita prostředí

- Požadovaná životnost nátěru

 

Školitel - specialista-  korozní inženýr pan Neckář byl přístupný k volné diskusi, při které se řešily konkrétní případy z naší i jeho praxe.

V praktické části se kladl velký důraz na přípravu nátěru. Měli jsme si naředit základní nátěr, tak jak jsme zvyklí pro nátěr štětcem. Byl jsem velmi překvapen, že můj můj vzorek byl o více než polovinu přeředěný, tudíž jeden krycí nátěr nemohl splnit požadavky na krytí. S odřenýma ušima bych to splnil s druhou vrstvou.

Zkoušeli jsme také v lakovně nanést dostatečnou tloušťku nátěru na svislé plochy, tak aby nátěr nestékal, či netvořil jiné nežádoucí estetické vady.

 

Po takto vyčerpávajícím dnu jsme byli pozváni do místní výrobny medoviny, kde jsme mohli ochutnat nemálo vzorků  těchto lahodných nektarů přímo pro bohy.

 

Páteční dopoledne už se nesl v duchu kontroly a hodnocení kvality nátěru. Přilnavost k podkladu, způsoby měření a hodnocení vzhledu.

 

Poté jsme byli seznámeni s celým širokým sortimentem fa. Chemolak a šli jsme si projít výrobními prostory včetně laboratoří, kde jsme viděli kontrolu nátěrů v praxi.

 

Rád bych poděkoval Pavlovi, že nám tuto možnost domluvil, panu Neckářovi, že se nám po celou dobu plně věnoval a ochotně odpovídal na naše dotazy.

 

Poděkování za pozvání do svých prostor patří i našemu partnerovi firmě CHEMOLAK a my byli po oba dva dny jejich hosty.

Nabyté vědomosti jsem hned použil při jednání následující pátek, kde jsem nebyl za "neznalce", ale za člověka, který ví a má přehled.

Opět se mi potvrdilo, že věci které pro nás sekretariát s našimi partnery připraví, mají smysl a posouvají nás ke zkvalitňování našich dovedností, znalostí a v důsledku to vede k upevnění naší pozice na trhu.

Všem kteří natřou byť jen jedny vrata za rok toto školení vřele doporučuji. Ti z vás, kteří chcete ochutnat prémiovou medovinu, přihlašte se na druhý ročník.

 

Vladislav Máca fa. Ma-Ta-La.cz

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Navrátilová, 20.4.2016, 08:04

zpět | nahoru