Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417

COLORLAK - OLEJOVÁ LAZURA

30.5.2016 - Opravdu je to možné!
Jednovrstvá aplikace (nahrazuje 2 až 3 vrstvy klasických lazur - výrazná časová úspora)
- vysoká vydatnost (cca 15 m2/l, u hladkých povrchů nebo méně savých dřevin až 20 m2/l

                

PROFI OLEJOVÁ LAZURA O1020 

 

PROFI OLEJOVÁ LAZURA O1020 je určena pro kvalitní a dlouhodobou ochranu dřevěných ploch, konstrukčních prvků a staveb jako jsou domy, chaty, sruby, ploty, pergoly, zahradní nábytek, dětská hřiště apod. ve venkovním prostředí s přímým vlivem povětrnosti a UV záření. OLEJOVOU LAZURU lze použít i v interiéru např. na dřevěné krovy, obložení, dětský nábytek apod.

 

OLEJOVÁ LAZURA v sobě jedinečně spojuje řadu předností:

- jednovrstvá aplikace (nahrazuje 2 až 3 vrstvy klasických lazur - výrazná časová úspora)

- vysoká vydatnost (cca 15 m2/l, u hladkých povrchů nebo méně savých dřevin až 20 m2/l)

- obsahuje přírodní oleje (hluboká penetrace do dřeva a tím jeho vysoká ochrana)

- zachování přirozené struktury a kresby dřeva (nevytváří lakovou vrstvu na dřevě)

- výborná ochrana proti povětrnosti a UV záření (vysoký podíl kvalitních pigmentů)

- paropropustnost nátěru (dřevo bez omezení „dýchá“ a případná zbytková vlhkost se odpaří)

- vhodná na dětský nábytek a hračky (splňují podmínky normy EN 71 č. 3)

- rychlejší zasychání díky speciálnímu složení (běžné oleje zasychají i několikanásobně pomaleji)

- příznivá k životnímu prostředí (malé emise VOC)

- nejjednodušší oprava a obnova starého nebo poškozeného nátěru

 

Formulace olejové lazury zajišťuje optimální tekutost, která současně se složením přírodního oleje určuje výbornou hloubkovou penetrační schopnost spolu s optimální paropropustností. Propustnost nátěru pro vodní páry umožňuje dřevu tzv. „dýchat“ a materiál může bez omezení vysychat, nebo jinak objemově pracovat, bez toho aby došlo k funkčnímu či estetickému porušení nátěru.

OLEJOVÁ LAZURA je příznivá k životnímu prostředí, protože vzhledem k vysokému obsahu netěkavých složek výrazně klesly emise organických rozpouštědel (VOC) a také proto, že rozhodující část (cca 2/3), této olejové lazury pocházejí z přírodních, obnovitelných zdrojů.

Všechny barevné odstíny poskytují vysokou ochranu vůči UV záření. Bezbarvé provedení i přes posílenou UV ochranu není určeno na plochy vystavené slunečnímu záření, a doporučujeme jej tedy pro interiér.

Vysoký obsah sušiny (ochranných složek) cca 80%, zabezpečuje, že jednou vrstvou OLEJOVÉ LAZURY O1020 je dosaženo stejných ochranných vlastností jako u dvou až tří nátěrů klasických penetračních lazur. Tím se současně výrazně snižují celkové náklady na nátěr a nám to umožňuje mluvit o jednovrstvé lazuře. Mimořádné jsou zde také časové úspory, kdy stačí jeden nátěr a je hotovo. Není potřeba čekat na zaschnutí a vhodné počasí pro aplikaci dvou nebo dokonce tří vrstev jako u běžných lazur. OLEJOVÁ LAZURA vyhovuje rychlostí zasychání současným požadavkům, kdy nátěr i na površích zasychá pro běžnou manipulaci do 24 hodin.

 

Nanášení:

Nejvhodnější je nátěr lazurovacím štětcem, možná je také aplikace válečkem nebo stříkáním. Pro běžně používaný měkký typ dřevin (smrk, borovice) je optimální již jeden nátěr s vydatností cca 15 m2/l.  Pro velmi porézní dřevo je možné nátěr opakovat po 24 hodinách. Dřeva s vyšším obsahem pryskyřice (suky) mohou mít omezenou nasákavost a proto je vhodné po cca 1 hodině přebytek nevsáknuté lazury rozetřít suchým štětcem nebo setřít suchým, čistým hadrem. Použití dřevin dubu a akátu je pro jeho vysokou tvrdost a velmi omezenou nasákavost problematické až nevhodné. Jen částečné vsáknutí a ukotvení O1020 a pomalé zasychání je u dubu ještě ohroženo vyplavováním tříslovin. O1020 aplikujte při optimální teplotě 15-25 °C na čistý, vyzrálý a suchý dřevěný materiál. Lazura je dodávána v aplikační konzistenci a již se neředí, pro očištění nářadí je určeno ředidlo S6006.

Pro náročné exteriérové využití a pro masivní přirozeně vysychající dřevěné prvky je jednoznačně nutností použití kvalitního biocidního napouštědla. Zde doporučujeme vodouředitelnou řadu LIGNOSTOP (PROFI V1041 nebo HOBBY V1042).

 

Odstínová nabídka:

Základní odstínová nabídka, zahrnuje 13 nejžádanějších přírodních tónu a bezbarvou variantu. S ohledem na maximální reálnost (sytost) odstínů při použití různých dřevin a kvality vybroušení dřeva jsou k dispozici dvě samostatné vzorkovnice. Vzorkovnice „vějíř“ zastupuje kvalitně vysušené a vybroušené dřevo (natřené na smrku a modřínu) s vydatností OLEJOVÉ LAZURY 15-17 m2/l. Vzorkovnice „srubová“ představuje vysokou sytost odstínů spojenou s hrubým a velmi savým povrchem masivních smrkových prvků (vydatnost lazury je zde cca 6 - 8 m2/l).

 

R-colorlak_2K.pdf (dokument Adobe PDF)R-colorlak_2K.pdf

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Navrátilová, 30.5.2016, 14:18

zpět | nahoru