Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417

28. sněm HK ČR

30.5.2016 - Hlavním tématem 28. sněmu Hospodářské komory ČR se staly překážky při podnikání

 

Složitá a nepřehledná legislativa a nadměrná administrativní zátěž na bedrech podnikatelů se staly hlavním tématem 28. sněmu Hospodářské komory České republiky. Podnikatelé by ale mohli dostat do rukou nový elektronický nástroj PES, který by za ně administrativní a regulatorní povinnosti vůči státu v budoucnu pohlídal.

 

„Právní elektronický systém pro podporu podnikání PES by mohl trvale přispívat k odstraňování nadměrné byrokratické zátěže podnikatelů. Chceme jím přispět k vytvoření předvídatelného a přátelského klimatu pro podnikání,“ řekl prezident HK ČR Vladimír Dlouhý během sněmu krátce poté, co zkritizoval vládu, že zhoršuje podmínky pro podnikání.

 

„Cílem je, aby podnikatelé našli vše na jednom místě a z jednoho místa mohli plnění povinností vůči státu spravovat, aniž by se museli obávat, že na něco zapomenou,“ říká Dlouhý. Systém, který by mohl snížit zátěž podnikatelů stejně jako v minulosti CzechPointy, by mohl plně fungovat od roku 2018.

 

Předseda vlády Bohuslav Sobotka ve svém projevu vyjádřil tomuto projektu svou podporu a dle svých slov už požádal ministra průmyslu a obchodu, aby prověřil možnosti implementace takového systému – jak legislativní, tak technickou. Zároveň jej požádal, aby byla na ministerstvu zřízena pracovní skupina, která by řešila jeho návaznost na další informační systémy, které spravuje a provozuje stát.

 

Dlouhý na sněmu prezentoval také další námět – jednu paušální daň, která by měla ulehčit život drobným podnikatelům, živnostníkům, které trápí souběžnost každoročního jarního podávání přiznání a přehledů finančnímu úřadu, správě sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovně, komunikace s každou z těchto institucí a konečně kontroly, které tyto úřady provádí u podnikatele nezávisle na sobě.

 

„Jsme přesvědčení, že u drobných podnikatelů by stát měl umožnit sjednocení termínů povinností poplatníků, sjednotit sdružení u plateb daně a u obou povinných pojistných a soustředit komunikaci podnikatele se třemi institucemi, tedy finančním úřadem, správou sociálního zabezpečení a příslušnou zdravotní pojišťovnou do prostého kontaktu s finančním úřadem, který by vyinkasované prostředky podle zákonného klíče přeadresoval i zbylým dvěma institucím,“ uvedl Dlouhý. 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Navrátilová, 30.5.2016, 14:37

zpět | nahoru