Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyMalé NFS Východočeské cechovní skupiny

Malé NFS Východočeské cechovní skupiny

12.6.2017 - Malé NFS Východočeské cechovní skupiny se uskutečnilo v Chacholicích u Chrasti u Chrudimi ve dnech 10. - 11.6. 2017.

V tradici, kterou založil a uvedl do života náš bývalý člen, dnes již zemřelý pan Vladimír Landa, jsme se před několika léty v rámci východočeské cechovní skupiny rozhodli v ní pokračovat. Tato tradice se rovněž stala vzpomínkou nejen na Vláďu Landu, ale na veškeré členy cechu, kteří již nejsou mezi námi. Navíc tato tradice prohlubuje přátelské, jak osobní, tak pracovní vztahy mezi členy cechovní skupiny. Je vhodné připomenout i to, že tato setkání probíhají za účasti našich partnerek i dětí, což rovněž přináší svá pozitiva.

Setkání v předchozích létech se uskutečnilo v Sobkovicích u Michala Bedrníčka Na ostrově, v krásném prostředí údolí Orlice. Nejen proto, abychom Michalovi „odlehčili“, ale i pro změnu, jsme pro letošní rok uvítali změnu, kterou navrhl náš člen Jirka Mikan, který navrhl sportovní areál u nich v Chacholicích. Samozřejmě, že tato změna vyžadovala v předstihu organizační a technickou přípravu a několik setkání vedení skupiny s Jirkou k projednání všeho potřebného. Vše se podařilo naplánovat, připravit a zajistit, k čemuž zásadní měrou přispělo i ohromné technické a kuchyňské zázemí areálu v Chacholicích. Je potřebné vzpomenout i na zásadní spolupráci Jirkovi manželky, ale i jeho bratra. Trochu odlišné v letošním roce bylo to, že jsme se sjeli až v sobotu 10.6. (v minulých létech to bylo již od pátku) a to především s ohledem na to, že v letošním roce jsou všichni extrémně pracovně vytíženi.

Mimo našich členů a jejich rodin bylo pozvání zasláno i mnohým hostům, z nichž se zúčastnili např. zástupce cechmistra p. Zdeněk Daňo, sekretářka CMLT - dnes na mateřské dovolené Jana Topolančinová s partnerem i malou dcerou. Při cestě z Pelhřimova se zastavil i výkonný ředitel CMLT Pavel Žatečka. Velmi rádi jsme je mezi námi přivítali.

K našim hlavním tradicím při těchto setkáních patří prasátko na rožni, což samozřejmě bylo, k dispozici i pro možnost pestřejší nabídky byly i buřty a klobásy ze soukromé výrobny, točila se poličská jedenáctka, kterou si mimochodem všichni velice pochvalovali. K dispozici bylo i víno, něco tvrdšího rovněž, samozřejmě široká nabídka nealko nápojů, čaj, káva atd. Naše partnerky byly v předstihu požádány, zda by doma neupekly něco sladkého, co by mohly s sebou přivést. Tak nakonec byli k dispozici buchty, koláče, bábovka, ale i řezy, kremrole a další sladké pochutiny. Slaného pečiva i chipsů se sešlo také dost, takže k zakousnutí si každý také něco našel. Na proložení, nebo zakousnutí byly i obložené talíře se šunkou, salámem, sýrem, ale i zeleninou, o dovezených zeleninových salátech různých druhů nemluvě. Patrně lze konstatovat, že si každý našel to, co mu chutnalo a určitě nikdo nestrádal. Ani na děti jsme samozřejmě nezapomněli. Mimo jiné, měly k dispozici i keksy, melouny, jogurty apod. V areálu byla pro děti hřiště a prolézačky, k dispozici měly i míče, hry apod., tak se ani u nich nedá hovořit o tom, že by se nudily

Jak z výše uvedeného vyplývá, tak z pohledu zajištění bylo učiněno vše pro příjemné posezení, debaty a konzultace záležitostí jak cechovních, řemeslných, pracovních, ale i osobních a rodinných. V pozdnějších odpoledních hodinách byla zorganizována vycházka krásným údolím (naučná stezka), kde jsme si při této procházce vyslechli výklad Jirky Mikana a to nejen ze současnosti, ale i z historie. Jirka nás upozornil i na mnohé zajímavosti a pamětihodnosti, které můžeme v okolí navštívit a shlédnout.

Po příjemné procházce jsme se postupně pustili do konzumace čuníka, všichni debatovali v příjemné a přátelské atmosféře. Posezení se pro mnohé postupně protáhlo až do pozdních nočních hodin, dalo by se říci, že pro mnohé hodně přes půlnoc. Způsob spaní si každý zvolil dle svých představ a možností - stan, auto, širák, … . Ranní čas pro vstávání si každý určil tak, jak mu vyhovovalo, ke snídani se každý připravil to, na co měl chuť. Po té se trochu posedělo, trochu hodnotilo, trochu zavzpomínalo, pohovořilo se i o letošním NFS CMLT v Želivě a následně jsme zahájili postupný úklid prostor.

Účastníci setkání se začali postupně rozjíždět domů tak, jak kdo potřeboval, nebo jak to měl daleko. Všichni se shodli na tom, že akce byla úspěšná, v příjemném prostředí, s výborným zázemím.

Setkání bylo hodnoceno velmi kladně, poděkování patří především Jirkovi Mikanovi ale i všem, kteří nejen jakkoliv přiložili ruku k dílu a podíleli se na organizaci a zajištění, ale i všem, kteří se setkání aktivně zúčastnili .

Chacholice 10. – 11.6.2017

Ing. Jaroslav Málek – vedoucí Východočeské cechovní skupiny CMLT ČR

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 12.6.2017, 15:50

zpět | nahoru