Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyNový předřazený odlučovač CT s cyklonovou technologií od firmy Festool

Nový předřazený odlučovač CT s cyklonovou technologií od firmy Festool

9.10.2018 - Efektivní, jednoduché a spolehlivé zvládání velkého množství prachu

Velké množství prachu a třísky – vznikající například při broušení tmelu na sádrokartonu nebo při práci s horní frézkou – zanáší hlavní filtr mobilního vysavače a snižují sací sílu. Nový předřazený odlučovač CT se ukazuje jako ideální řešení, protože filtruje a zachycuje až 95 % prachu, než se dostane do mobilního vysavače. Tím se zmenší zatížení hlavního filtru a je zaručena konstantně vysoká sací síla pro delší životnost mobilního vysavače.

Vysoký výkon
Díky cyklonové technologii nový předřazený odlučovač CT filtruje a zachycuje velkou část hrubého a jemného prachu, než se vůbec dostane do mobilního vysavače. „Díky použití speciální cyklonové technologie se nám podařilo spojit co možná nejkompaktnější konstrukci s vysokým stupněm odlučování. Nasátý vzduch nasycený prachem se v cyklonu změní na spirálový pohyb. Částice prachu tak narážejí na stěnu cyklonu a vlivem gravitace padají do sběrné nádoby hrubého odlučovače CT,“ vysvětluje Gerhard Grebing (vedoucí zkoušek a řízení kvality). Tak lze vyfiltrovat a zachytit ve sběrné nádobě až 80 % minerálního prachu a až 95 % hrubého prachu a třísek – ještě než se vůbec dostanou do mobilního vysavače. Díky tomu se výrazně zmenší zatížení hlavního filtru vysavače a je zabezpečen konstantně vysoký odsávací výkon. Předřazený odlučovač CT je vhodný pro třídy prachu L a M.

Důmyslný pro komfortní každodenní použití
„Kromě vysokého výkonu je důležité také komfortní použití při každodenní práci,“ říká Grebing. „Z tohoto důvodu jsme při vývoji nového předřazeného odlučovače dbali na to, aby byl nejen dostatečně robustní pro náročné použití na stavbě, nýbrž také aby práce s ním byla pohodlná a bezpečná.“ Sběrné nádoby s kompaktními rozměry tak lze nejen jednoduše stohovat, nýbrž díky velmi dobré možnosti uchopení zabezpečují jednoduchou a čistou likvidaci velkého množství prachu. „Díky modulární konstrukci se nemusí přenášet velké, a tedy těžké nádoby, nýbrž se dají nosit, transportovat a čistit velmi jednoduše a pohodlně,“ popisuje Grebing. Aby bylo pohodlně vidět naplnění, nabízí Festool průhledné sběrné nádoby a odpadní vaky. To umožňuje mimořádně jednoduchou a bezprašnou likvidaci – vždy s přehledem o aktuálním naplnění. 

Myslíme kompletně na všechno
Všechny mobilní vysavače CT 26/36/48 Festool lze dovybavit novým předřazeným odlučovačem CT a navzájem spojit pomocí systému SYS Dock. Přitom vůbec nezáleží na tom, zda se pracuje s čištěním AC nebo bez něj. V závislosti na použití lze předřazený odlučovač CT používat flexibilně. „Doporučujeme předřazený odlučovač zejména při práci s jemným minerálním prachem, který vzniká například při práci s bruskou Planex a Planex easy, diamantovou bruskou Renofix RG 130 a se sanačními frézkami Renofix RG 80 a RG 150. Také při práci s horní frézkou OF 2200, ruční okružní pilou HK 85, tesařskými řetězovými pilami a pilami na izolační materiály IS 330, SSU 200 a novou akumulátorovou pilou na izolační materiály ISC 240 vzniká velké množství hrubých třísek z frézování a řezání.“ Přídavná síťová zásuvka umožňuje připojení sací hadice plug-it nebo elektrického nářadí.

Nový předřazený odlučovač CT-VA lze zakoupit od září 2018 ve specializovaných prodejnách. Další informace získáte ve specializovaných prodejnách nebo na http://www.festool.cz/

Technické údaje: předřazený odlučovač CT-VA
Rozměry (D × Š × V)  395 × 295 × 515 mm
Max. objem nádoby  20 l
Hmotnost    7 kg

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 9.10.2018, 16:06

zpět | nahoru