Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyPerfektní řezy - nová mnohostrannost

Perfektní řezy - nová mnohostrannost

30.4.2019 - Nový sortiment pilových plátků Festool

Festool optimalizovala a nově přepracovala kompletní sortiment pilových plátků. Pomocí přehledu použití lze rychle a zcela jednoduše najít správný pilový plátek.

 

Nezáleží na tom, co je zrovna potřeba: zda rychlost u přímých řezů, nebo přesnost v úzkých křivkách; ať s rozšířenými, nebo broušenými zuby, s velkou, nebo malou roztečí zubů, z nástrojové oceli HCS, nebo osazené slinutým karbidem. Festool má nový sortiment pilových plátků se zaměřením na důležité druhy použití. Pomocí nového systému přehledu použití lze rychle a jednoduše najít správný pilový plátek pro řezání dřeva, plastu, kovu nebo stavebních materiálů. Navíc se lze rychle a jednoduše orientovat pomocí speciálního barevného značení – nachází se na přehledu použití, obale, v prezentacích ve specializovaných prodejnách, online na webových stránkách Festool a v katalogu:

 

Dřevo (žlutě značeno): pro přesné výsledky v dřevěných materiálech s použitím vysoce kvalitní nástrojové oceli HCS.

Plasty (červeně značeno): dimenzované speciálně na velmi dobré výsledky řezání u téměř všech druhů plastu.

Kov (modře značeno): zvlněný základní tvar z bimetalu HCS – ideální pro práci s kovem, např. hliníkem a ocelí.

Stavební materiály (zeleně značeno): osazení slinutým karbidem pro maximální životnost i u abrazivních materiálů.

 

U nového sortimentu sází Festool například na geometrii zubů s takzvaným japonským ozubením nebo na kombinaci řezů bez otřepů, a přesto rychlé práce a vysoce přesných úhlů. Navíc sortiment zahrnuje také řešení pro typický problém u řemesel – totiž řezání dutinkových polykarbonátových desek. Tento pilový plátek má takové vlastnosti, že téměř nemaže a umožňuje řezání téměř bez otřepů – díky neutrálnímu ozubení.

 

 

Tipy od odborníka

„Kromě výběru správného pilového plátku pro řezaný materiál doporučujeme také dbát na nastavení přímočaré pily," říká Simon Illing, aplikační technik u firmy Festool a truhlářský mistr, a pokračuje: „Vysoké otáčky na stupně 4–6 jsou optimální pro řezání měkkých materiálů, které jsou choulostivé vůči teplotě, jako je dřevo. Naproti tomu nízké stupně otáček 1–3 jsou lepší u plastů choulostivých vůči teplotě, jako je akrylátové sklo nebo PET. Stejně tak lze pomocí nízkého stupně otáček minimalizovat opotřebení pilových plátků a prašnost u kovů a stavebních materiálů," říká odborník firmy Festool. Doporučuje dbát také na správné nastavení předkyvu, protože čím vyšší je předkyv, tím rychleji a snadněji lze vést pilu materiálem, což umožňuje velmi dobré odvádění třísek a prachu. „To lze dělat, když je žádoucí rychlá práce, ale nikoli kvalita řezu, protože pak většinou vznikají velké otřepy. Těm lze zabránit vypnutím předkyvu. To pak zabezpečuje přesné řezy bez otřepů při nízké rychlosti práce, což je optimální pro přesné přizpůsobovací práce a křivkové řezy."

Další informace k novému sortimentu pilových plátků ve specializovaných prodejnách nebo na https://www.festool.cz/p%C5%99%C3%ADslu%C5%A1enstv%C3%AD?mainChapter=b5431f61-bc9e-e523-5411-826dc173a1c2&chapter=b7431f61-17fa-3067-09b6-e4e942cbbba7&accessoryCategory=Listy%20pily

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 30.4.2019, 11:06

zpět | nahoru