Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyZahradní domek, plot i pergola: Jak správně ochránit zahradní dřevostavby radí Primalex

Zahradní domek, plot i pergola: Jak správně ochránit zahradní dřevostavby radí Primalex

16.5.2019 -

Pokud toužíte po krásném dřevě, je zcela na místě ho správně ošetřit proti UV záření, zamodrání dřeva, dřevokazným houbám, hmyzu i povětrnostním vlivům. Základem je zamyslet se nad tím, jakého výsledného efektu chceme docílit. Každý nátěr Primalex určený na dřevo jej ochrání, výsledek však může vypadat odlišně.

 

Pokud upřednostňujete přirozenou kresbu a strukturu dřeva, volte lazurovací nátěry v rozmanitých odstínech. Na výběr jsou lazury tenkovrstvé a silnovrstvé. Základním rozdílem je to, že tenkovrstvá lazura Primalex nezanechává na povrchu dřeva film a je celá vsáklá do vrchní vrstvy dřeva. Je tak vhodná zejména na konstrukční prvky kolem domu, jako jsou pergoly, trámy nebo plotové prvky. Silnovrstvá lazura na povrchu dřeva zanechá silnější vrstvu a vytváří tak ještě odolnější bariéru proti povětrnostním vlivům. Hodí se tak na stavebně-truhlářské výrobky, jakými jsou okna a dveře.

Oba typy lazur se hodí jak na nové, tak i na starší dřevo. V případě ošetření nového dřeva je však nezbytné ošetřit jej i proti zamodrání dřeva a dřevokaznému hmyzu. Není však potřeba používat dva nátěry. Primalex Lazura & napouštědlo 3v1 obsahuje navíc účinné fungicidní látky, které proniknou do hloubky dřeva a ochrání jej před již zmíněnými škůdcům. Zároveň jako klasická lazura i protipovětrnostním vlivům. U všech typů lazur lze vybírat z velkého množství odstínů. Platí však obecné pravidlo – čím světlejší odstín finální úpravy dřeva zvolíte, tím kratší bude životnost natíraného povrchu.

Pokud chcete co nejvíce zachovat původní odstín dřeva, zvolte Primalex lodní lak. Použití laku je obdobné jako u silnovrstvé lazury. Vhodný je tak zejména pro okna a dveře, na kterých vytváří pevný a pružný povrch chránící dřevo proti povětrnostním vlivům. Další variantou jsou olejové nátěry, ty jsou nejvhodnější na tvrdé a exotické dřeviny, které se nejčastěji používají pro terasy a zahradní nábytek.

„Ať už aplikujete produkt jakýkoliv, používejte ideálně dvě vrstvy materiálu. U ošetřování nových dřev pak až vrstvy tři. Vždy ale záleží na tom, v jakém stavu je předmět, který se chystáme ošetřit“, radí Radek Kříž, Technicko-obchodní zástupce značky Primalex.

V případě tenkovrstvých lazur je potřeba nátěr co 3 až 5 let obnovovat. Silnovrstvé lazury a laky vytváří bariéru a ochranu větší a nátěr tak stačí aplikovat co 5 až 8 let. Vše ale záleží na konkrétním konstrukčním řešení, umístění a povětrnostním vlivům. „V případě olejů na terasách bývá mechanické namáhání větší, povětrnostní vlivy na ně přímo působí, často na nich leží voda. Nátěr u terasových prken a zahradního nábytku je vhodné obnovovat každý rok,“ doplňuje Radek Kříž.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=D-HzfZEhEzI&feature=youtu.be

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je kromě vlastní laboratoře kontrolována organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež certifikovala systémy ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky, barvy na kov a dřevo, zateplovací systém a prostředky na úpravu podkladu. Disponuje sítí více než 400 Tónovacích center pro obarvování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České a Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Spotřebitelům jsou na nejmodernějších strojích na počkání připraveny vysoce kvalitní obarvené interiérové, fasádní nátěry a zateplovací systémy, omítky a barvy na kov a dřevo.

http://www.primalex.cz/

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Bukáčková H, 16.5.2019, 13:24

zpět | nahoru