Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyVyhlášení 4. ročníku soutěže SOU "CzechSkills - Malíř 2009"

Vyhlášení 4. ročníku soutěže SOU "CzechSkills - Malíř 2009"

27.10.2009 - Letos pořádáme již  4.  ročník soutěže učňů v oboru malíř, lakýrník, natěrač. Díky vysoké odborné náročnosti soutěže a pořádání dle mezinárodních kritérií jsme tento rok získali zařazení soutěže pod CzechSkills. Z těchto soutěží jsou vybíráni i kandidáti na mezinárodní soutěž EuroSkills.
Letošní ročník soutěže učňů CzechSkills - Malíř 2009 se bude konat koncem listopadu - Ostrava, 26 - 28. listopadu 2009, čtvrtek - sobota.  Výstava trvá až do neděle. Soutěž se pořádá na výstavišti Ostrava - Černá louka společně s výstavou Dům a byt 2009.
Záštitu nad soutěží nám poskytl prezident Hospodářské komory ČR p. Petr Kužel, prezident AVNH Ing. Tomáš Jelínek, hejtman Moravskoslezského kraje Ing. Jaroslav Palas a ministr - Ministerstvo průmyslu a obchodu Ing. Vadimír Tošovský.
Hlavní sponzoři soutěže: Primalex a.s., Barvy a laky Hostivař, a.s., Akzo Nobel Coatings CZ, a.s., COLOR EXPERT ŠTORCH CZ, s.r.o., COLORLAK, a.s., Český Caparol s.r.o., JUB, a.s., Rigips s.r.o..
Sponzor soutěže: Schuller Eh´klar s.r.o.
Tento rok bude soutěž opět větší, zúčastní se soutěžící již z 12 odborných učilišť. Celkem tedy 24 učňů a 12 mistrů po 4 dny.
Vedle soutěžní plochy bude poradenské centrum Cechu malířů a lakýrníků ČR, kde budou naši členové návštěvníkům předvádět různé techniky maleb a dávat praktické informace.  V tomto prostoru bude také poradenské centrum techniků našich partnerů a sponzorů soutěže.

 

 

Vyhlášení 4. ročníku soutěže SOU "CzechSkills - Malíř 2009"

                                

Letos pořádáme již  4.  ročník soutěže učňů v oboru malíř, lakýrník, natěrač. Díky vysoké odborné náročnosti soutěže a pořádání dle mezinárodních kritérií jsme tento rok získali zařazení soutěže pod CzechSkills. Z těchto soutěží jsou vybíráni i kandidáti na mezinárodní soutěž EuroSkills.

Záštitu nad soutěží nám poskytl:

 

Hlavní sponzoři soutěže:

       

 

  

Sponzor soutěže:

 

 

 

Letošní ročník soutěže učňů CzechSkills - Malíř 2009 se bude konat koncem listopadu - Ostrava, 26 – 28. listopadu 2009, čtvrtek - sobota.  Výstava trvá až do neděle.

Soutěž se pořádá na výstavišti Ostrava - Černá louka společně s výstavou Dům a byt 2009, kde budou zároveň i vánoční trhy (očekáváme tedy velkou účast návštěvníků)

 

Tento rok bude soutěž opět větší, zúčastní se soutěžící již z 12 odborných učilišť. Celkem tedy 24 učňů a 12 mistrů po 4 dny.

Pro soutěž máme ideální prostor hned u vstupu na výstaviště a vstřícný přístup pořadatelů.

 

Vedle soutěžní plochy bude poradenské centrum Cechu malířů a lakýrníků ČR, kde budou naši členové návštěvníkům předvádět různé techniky maleb a dávat praktické informace a to především členové beskydské skupiny. Pro návštěvníky máme dobrou zprávu - na výstavě bude i p. Miroslav Koubek, kterého znáte z pořadu TV Nova "Rady ptáka Loskutáka" (poslední díl o tapetování). P. Miroslav Koubek Vám rád poradí a případně i vyfotí. V tomto prostoru bude také poradenské centrum techniků našich partnerů a sponzorů soutěže. Z minulých ročníků víme, že stánek cechu byl vždy obklopen návštěvníky a zájem veřejnosti o výstavu je veliký.

Podrobnější  informace  o  výstavě i doprovodném programu naleznete na  www.cerna-louka.cz

 

Čestnou vstupenku si můžete vytisknout zde: Vstupenka na výstavu (dokument MS Word)Vstupenka na výstavu

Otevírací doba: 26. - 28. listopadu - 10.00 -18.00 hod, pouze 28. listopadu v neděli do 15.00 hod

 

Soutěží se v těchto disciplínách:

  • Teoretický test - (Soutěžící vyplní test složený z 25 otázek. Čas pro vyplnění testu je půl hodiny. Oba členové soutěžního družsva na testu pracují společně.)
  • Namíchání barevného odstínu - (Před zraky soutěžících se ze 3 - 4 pigmentů + bílá barva namíchá stanovený odstín, kterého musí soutěžící následně také dosáhnout s co největší přesností.)
  • Zvětšení geometrického obrazce - (Soutěžící musí zvětšit stanovený obrazec v geometrické síti a přenést ho na plochu včetně přesného vybarvení a rozměrového umístění - pozor: není možné olepovat plochy páskou, mohou se užívat pouze malštok, pravítko, kružítko, štětce a válečky.)
  • Volná tvorba - (Soutěžící vytvoří osobité dílo z vlastního dovezeného materiálu. Mohou se užívat šablony, olepování a různé dekorační materiály či prvky - bordury, lišty atd.)
  • Linkování - (V soutěžním úkolu bude i prvek linkování několika linek vedle sebe)

Odkazy:

 

Cech malířů a lakýrníků ČR - Nýdlová Barbora, 27.10.2009, 14:21

zpět | nahoru