Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyNový tónovací systém CMS 2010 - tisíce odstínů pro krásnější domov

Nový tónovací systém CMS 2010 - tisíce odstínů pro krásnější domov

3.5.2010 - Rádi bychom Vás seznámili s novým tónovacím systémem společnosti PPG, díky němuž lze v kolorovacích centrech natónovat malířské nátěry, omítky, fasádní barvy i barvy na dřevo a kov do tisíců různých atraktivních barevných odstínů.
Nový systém umožňuje obarvení do odstínů, kterých dříve nebylo možné dosáhnout, navíc s vysokou kryvostí a dalšími vylepšenými vlastnostmi.

 

Nový tónovací systém CMS 2010 
- tisíce odstínů pro krásnější domov

 

 

Rádi bychom Vás seznámili s novým tónovacím systémem společnosti PPG, díky němuž lze v kolorovacích centrech (je jich celkem 300) natónovat malířské nátěry, omítky, fasádní barvy i barvy na dřevo a kov do tisíců různých atraktivních barevných odstínů.

Nový systém umožňuje obarvení do odstínů, kterých dříve nebylo možné dosáhnout, navíc s vysokou kryvostí a dalšími vylepšenými vlastnostmi.

 

PPG, světová špička v oblasti nátěrových hmot, představila nový systém kolorování s označením CMS 2010. Nátěrové hmoty tónované v systému CMS 2010, což je nyní především Primalex Procolor, vynikají jednoznačně vyšší kryvostí a přesností odstínu, což v praxi znamená ještě vyšší shodu odstínu vybraného ve vzorníku s odstínem natónovaným. Nový systém navíc přináší výběr barevného řešení ze širšího spektra odstínů a dosažení odstínů, kterých by s využitím dosavadního tónovacího systému (K 99) nebylo možné dosáhnout. Zásadní je také nově zvýšená odolnost materiálů vůči vnějším vlivům, což zákazník ocení především u fasád. CMS 2010 sjednocuje kolorovací systémy používané v PPG AC v celé Evropě - kromě značky Primalex Procolor umožňuje také kolorování dalších značek v rámci skupiny PPG, jako je Johnstone's, Primalex a Balakryl. Nový tónovací systém CMS 2010 reprezentují především nové, vysoce kvalitní koloranty, inovované produkty a jejich báze, modernější kolorovací automaty, vylepšené vzorkovnice a v neposlední řadě také do budoucna připravovaný uživatelsky příjemnější software.

 

Výrazné rozšíření počtu odstínů

Tónovací systém CMS 2010 přináší především výrazné rozšíření škály odstínů vhodných k tónování (nově je možné natónovat až 23.600 odstínů). Barevné řešení si tak zákazník může vybrat z podstatně širšího spektra odstínů. Vzorník PPG Colour system obsahuje škálu vybraných 1950 odstínů dle NCS barevného systému. Jde o ucelenou a detailně propracovanou sestavu barev napříč celým barevným spektrem.  Vzorník PPG Colour system F Fasádní barvy a omítky – představuje vybranou kolekci 270 odstínů, které jsou se zárukou světlostálosti a odolnosti proti dalším vnějším vlivům použitelné pro barevné řešení v exteriéru, tzn. fasádních barev a omítek. Rozšíření počtu odstínů umožnil zejména nový systém 32 kolorantů, který je výsledkem náročného vývoje laboratoří PPG.

 

Širší barevný prostor než dříve

Širší pokrytí barevného spektra znamená možnost dosáhnout odstínů dříve obtížně dosažitelných. K podstatnému rozšíření barevného prostoru došlo zejména v paletě odstínů, které se získávají za pomoci anorganických pigmentů. V oblasti anorganických kolorantů důležitých pro tónování silikonových, silikátových fasádních barev a vysoce stabilních odstínů disperzních fasádních barev totiž došlo k zásadnímu navýšení počtu kolorantů. Navíc volba zcela nových pigmentů a zvýšení počtu kolorantů umožňuje veškeré odstíny formulovat a obarvovat přesněji.

 

Dokonalá přesnost odstínů

CMS 2010 přináší ještě vyšší shodu odstínu vybraného ve vzorníku s odstínem natónovaným kolorovacím automatem než dříve. Pro realizační firmy to znamená především výrazné snížení procentuální pravděpodobnosti reklamací a pro koncového zákazníka pochopitelně dosažení jeho představ a tudíž vyšší spokojenosti s výsledkem. Mezi různými produkty je díky vyšší přesnosti dosahováno vyšší shody odstínů a tedy možnosti přesného vzájemného sladění nátěrů v různých aplikacích.

 

Zlepšení kryvosti všech odstínů

Vysoká kryvost a snadná aplikace jsou dlouhodobě nejčastější požadavky na kvalitní nátěrové hmoty, proto byl vývoj CMS 2010 zaměřen na rozvoj kvalitativních vlastností produktů. Všechny produkty (fasádní, ale zejména interiérové) tónované v systému CMS 2010 nyní vykazují jednoznačně vyšší kryvost. Nejvyšší zlepšení kryvosti je dosaženo u tzv. „problematických„ sytých odstínů, tj. sytě žlutých, oranžových a červených. Vyšší kryvosti, ale také příjemnějšího aplikačního chování, umožnil nový koncept bázového systému, vyšší kryvost jednotlivých kolorantů, recepturování odstínů z nejkryvějších kolorantů a navíc vyšší dávkování kolorantů u odstínů, kde je kryvost obecně nízká. Kromě dosud používaných bází pro tónování světlých pastelových, středních a sytých odstínů se objevuje nová báze (Z2) optimalizovaná pro vyšší kryvost a možnost vyššího dávkování pigmentových past bez ovlivňování důležitých parametrů, jako jsou viskozita, paropropustnost, omyvatelnost, aplikační vlastnosti či odolnost proti vnějším vlivům.

 

Odolnost proti vnějším vlivům

Při výběru odstínů pro barevné řešení fasád či omítek je důležitá především odolnost proti vnějším vlivům. Nový systém CMS 2010 reprezentuje zvýšení počtu odstínů s ma­ximální světelnou stabilitou (= maximální odolností barevného odstínu proti UV záření) a povětrnostní odolností vhodných pro fasády.

 

Ochrana životního prostředí

Představením nového systému CMS 2010 společnost PPG zároveň respektuje i legislativní opatření v rámci Evropské Unie, definující snížené limity těkavých organických látek obsažených v nátěrových hmotách. Vodou ředitelné a univerzální koloranty jsou totiž formulovány jako VOC-Free (bez těkavých organických látek). Koloranty pro rozpouštědlové systémy jsou formulovány jako tzv. „High Solid“, tzn. s minimálním množstvím rozpouštědel ve svých recepturách. Díky tomuto „High Solid“ charakteru neovlivňují negativně podstatné technické parametry, jako jsou aplikační chování, zasychání, tvrdost, odolnost atd. v rozpouštědlových nátěrových hmotách.

 

Díky tomu, že výrobky značek Primalex, Johnstone's a Balakryl budou v systému CMS 2010 obarvitelné jednou sadou kolorantů, sníží se náklady na správu a skladování pigmentových past v tónovacích centrech. Podle aktuál­ních potřeb trhu je také možné přidávat další výrobky z portfolia PPG AC EMEA do tónovacího systému.

 

Pro snadnější a přehlednější identifikaci užití, charakteru, finálního vzhledu a dalších důležitých vlastností jednotlivých bází byl zaveden nový systém značení všech produktů, které je možné obarvovat v kolorovacím automatu.

 

 

Cech malířů a lakýrníků ČR - Nýdlová Barbora, 3.5.2010, 13:38

zpět | nahoru