Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyDevatero řemesel aneb Jitka Zelenková malířkou pokojů

Devatero řemesel aneb Jitka Zelenková malířkou pokojů

17.5.2010 - Dne 20. 4. se konalo natáčení pořadu Devatero řemesel aneb Jitka Zelenková malířkou pokojů.
Natáčení se jako odborný poradce zúčastnil člen Cechu malířů a lakýrníků p. Adolf Matějka, sekretář cechu Pavel Žatečka a Ing. Zdeněk Pavlík, učitel odborného výcviku ze Střední školy polytechnické, Brno, Jílová 36 g, kde se celý díl pořadu natáčel.
Jedná se o pořad, který má zvýšit zájem mladých lidí o náš obor Malíř - lakýrník. Vždy se populární osobnost učí společně s učněm řemeslu. U nás je to zpěvačka Jitka Zelenková a pořadem provází moderátor (většinou sportovní) Vojta Bernatský.
Tento díl se bude vysílat dne 29. 5.  na ČT - 1 ve 13.05 hod. a ČT - 2 v 19. 35 hod.

 

Devatero řemesel aneb Jitka Zelenková malířkou pokojů

 

 

Kdo jste v sobotu neviděli pořad Devatero řemesel,

na internetu zde:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/210572230470012-devatero-remesel/ - po kliknutí vydržte pořad se ihned načítá a automaticky se spustí přehrávání (pokud máte správný přehrávač - je tam ke stažení zdarma). Obraz si můžete zvětšit na celou obrazovku dvojklikem do obrazu nebo klikem na políčko dole vpravo pod obrazem.

Opakování pořadu:
CT 2
čtvrtek 3. 6.
12:45

Devatero řemesel
Malířka pokojů - Jitka Zelenková

 

Dne 20. 4. se konalo natáčení pořadu Devatero řemesel aneb Jitka Zelenková malířkou pokojů.

Tento díl se bude vysílat dne 29. 5.  na ČT – 1 ve 13.05 hod. a ČT - 2 v 19. 35 hod. Připomínku na pořad, která Vám přijde na e-mail si můžete nastavit ZDE

Pořad lze následně vidět i v archivu již odvysílaných dílů.

 

Natáčení se jako odborný poradce zúčastnil člen Cechu malířů a lakýrníků ČR p. Adolf Matějka, sekretář cechu Pavel Žatečka a Ing. Zdeněk Pavlík, učitel odborného výcviku ze Střední školy polytechnické, Brno, Jílová 36 g, kde se celý díl pořadu natáčel.

 

Jedná se o pořad, který má zvýšit zájem mladých lidí o náš obor Malíř - lakýrník. Cílem pořadu Devatero řemesel je zvyšovat prestiž a sebevědomí učňů a motivovat veřejnost k většímu zájmu o učňovské obory, které čelí dlouhodobému nezájmu. Mnohé učňovské obory jsou ve společnosti nezastupitelné, představují dobrou možnost výdělku, a přesto mají trvale nedostatek zájemců o vyučení.

Vždy se populární osobnost učí společně s učněm řemeslu. U nás je to zpěvačka Jitka Zelenková a pořadem provází moderátor (většinou sportovní) Vojta Bernatský.

 

Obsah dílu „Zpěvačka s malířskou štětkou na štaflích“

V severských státech patří profese malíře - lakýrníka prý k ryze ženským profesím. Na učilištích v naší republice ovšem doposud narazíte většinou na mužskou část populace. A tak za první vlaštovku může být považována zpěvačka Jitka Zelenková, která se v pokračování seriálu Devatero řemesel učila právě této profesi. A učení jí čekalo tak říkajíc od piky - učitel odborného výcviku Zdeněk Pavlík jí neodpustil ani chůzi na štaflích, škrabání staré omítky či práci při opalování starých nátěrů na dveřích. Zdatným pomocníkem a rádcem byl oblíbené zpěvačce žák 3. ročníku Střední polytechnické školy v Brně, Jílové ulici Miloš Špinar. Společně se přes tapetování a vysokotlaké stříkávání propracovali až do finále, ve kterém oba zvládli s pomocí šablon vykreslit znak všech malířů a lakýrníků.

 

Pořad, představující zábavnou formou tradiční řemesla, vysílá Česká televize na programu ČT 1 a ČT 2. Pořadem  v němž se naše populární tváře na pár dnů promění v různé profese – v košíkáře, zedníka, cukráře, hodináře ... provází s velkou chutí Vojtěch Bernatský.  Řemeslo si na vlastní kůži vyzkoušela již řada osobností  - například, kominík – Roman Vojtek, pekař – Pavel Zedníček, kadeřník – Jan Přeučil, krejčí – Petr Jablonský…).

 

 

Cech malířů a lakýrníků ČR - Nýdlová Barbora, 17.5.2010, 11:09

zpět | nahoru