Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyKrajská soutěž odborných dovedností žáků oboru MALÍŘ

Krajská soutěž odborných dovedností žáků oboru MALÍŘ

24.5.2010 - Krajská soutěž odborných dovedností žáků oboru MALÍŘ byla pořádána Středním odborným učilištěm Uherský Brod dne 21. 4. 2010.Tři školy Zlínského kraje, SOŠ Otrokovice, SPŠ stavební Valašské Meziříčí a SOU Uherský Brod, vyslaly soutěžit své nejlepší malíře.
V doprovodném programu odborníci z firmy KIRCHNER Vizovice, člen CECHU MALÍŘŮ A LAKÝRNÍKŮ ČR předváděli speciální malířské dekorační techniky a vrcholem programu byla unikátní prezentace starých již zapomenutých dekorací.

 

Krajská soutěž odborných dovedností žáků oboru MALÍŘ

 

Krajská soutěž odborných dovedností žáků oboru MALÍŘ byla pořádána Středním odborným učilištěm Uherský Brod dne 21. 4. 2010 v rámci projektu „Hledáme mladé, technické talenty“. Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

 

Sponzori soutěže: EKOLAK BÍLOVICE, RYBNÍKÁŘ – BARVY – LAKY  Hluk, RADIM VEČEŘA BARVY – LAKY Uh. Brod, ROKO Kaňovice, KIRCHNER Vizovice.Všem dárcům děkujeme za jejich štědrost a spolupráci.

          

 

Tři školy Zlínského kraje, SOŠ Otrokovice, SPŠ stavební Valašské Meziříčí a SOU Uherský Brod, vyslaly soutěžit své nejlepší malíře.

 

Soutěž zahájil místostarosta města Uherský Brod Ing. Pavel Josefík a starosta obce Paštice Jaromír Čáp.

 

8 žáků se nejprve podrobilo testu, kde prokázali teoretické znalosti svého oboru.
Poté soutěžící přešli na část praktickou, kde prováděli zvětšení obrazce dle předlohy, jeho olinkování a velmi důležité bylo barevné řešení a soulad barev.
Natěračská část byla zaměřena na vytvoření imitace dřeva libovolnou technikou.

 

V doprovodném programu odborníci z firmy KIRCHNER Vizovice, člen CECHU MALÍŘŮ A LAKÝRNÍKŮ ČR předváděli speciální malířské dekorační techniky a vrcholem programu byla unikátní prezentace starých již zapomenutých dekorací.

Zástupce fa EKOLAK s.r.o. Bílovice – člen skupiny Colorlak, specialista na vodouředitelné nátěrové hmoty a stavební chemii – prezentoval škálu výrobků firmy.

 

 

Žáci SOU Uherský Brod předvedli nátěr linkrusty soklu materiálem dodaným fa Školák.

Návštěvníci si mohli prohlédnout ukázky prací žáků stavebních oborů i moderní výukové prostory školy.

 

Slavnostní vyhlášení výsledků zaznělo z úst člena rady Zlínského kraje zodpovědného za oblast školství, mládeže a sportu Mgr. Josefa Slováka. Věcné ceny předali vítězům zástupci Města Uherský Brod, zástupci zřizovatele a zástupci spolupracujících firem.

 

V soutěži družstev stáli na stupních vítězů žáci SOU Uherský Brod.

V jednotlivcích obsadil první místo  žák  Roman Sedláček z SOU Uherský Brod, druhé a třetí místo obsadil Tomáš Vondráček a Petr Sedláček z SOŠ Otrokovice.

 

 

Výkony jak v teoretické, tak v praktické části byly vyrovnané a výsledky velmi těsné. Je vidět, že žáci jsou připravováni skvělými odborníky – učiteli praktického i teoretického vyučování.

 

Za odměnu pojedou vítězové i se svým učitelem praxe na poznávací zájezd do Itálie, kde budou mít možnost navštívit stavební odbornou školu, odbornou stavební firmu a pamětihodnosti města Udine a je pro ně připraven ještě další zajímaví program.

 

Cech malířů a lakýrníků ČR - Nýdlová Barbora, 24.5.2010, 11:36

zpět | nahoru