Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyVyhlášení vítězů soutěže učňů "Machři roku 2010"

Vyhlášení vítězů soutěže učňů "Machři roku 2010"

17.10.2010 - V letošním roce soutěžili učňovské týmy v Liberci o cenu Machři roku v oborech malíř-natěrač, truhlář, lesník a instalatér. Učňovské týmy soutěžily dle zadání, které určila odborná porota. Soutěžní úkoly prověřili, jak studenti zvládají učební obory a jak umějí nabyté znalosti uplatnit v praxi, jejich zručnost, preciznost, schopnost spolupráce i vlastní tvořivost.
Vítěz oboru malíř-natěrač: Odborné účiliště a praktická škola, Brno; Reprezentovali: Jiří Minařík, Roman Korbička
Soutěž malířů jsme pro organizátora (spol. Česká hlava) připravovali jménem našeho cechu.
Při soutěži pomohly fa Primalex a Rigips dodáním materiálu pro soutěž.
Součástí programu byla také prezentace učňovských zařízení - Jarmark řemesel. Letošní ročník byl zpestřen o výstavní stánky jednotlivých firem. Další novinkou byla burza práce.
I lotos byla připravena velká konference ohledně učňovského školství pod názvem "Kulatý stůl". V letošním roce mohli své názory na učňovské školství sdělit zástupcům HK ČR, Ministerstva školství, NUOVu a dalším představitelům zákonodárných orgánů - poslancům a senátorům Parlamentu ČR.

 

Vyhlášení vítězů soutěže učňů „Machři roku 2010“

           

V Liberci na náměstí Dr. E. Beneše za velkého zájmu veřejnosti soutěž malířů a několika dalších řemeslných oborů „Machři roku 2010“. Na druhý ročník soutěže přijel téměř dvojnásobek škol. Učni v podstatě přijeli ukázat, že vůbec jsou.

V letošním roce soutěžili učňovské týmy o cenu Machři roku v oborech malíř-natěrač, truhlář, lesník a instalatér. Učňovské týmy soutěžily dle zadání, které určila odborná porota. Soutěžní úkoly prověřili, jak studenti zvládají učební obory a jak umějí nabyté znalosti uplatnit v praxi, jejich zručnost, preciznost, schopnost spolupráce i vlastní tvořivost.

Vítězové oboru malíř-natěrač:

1. místo
Odborné účiliště a praktická škola, Brno
Reprezentovali: Jiří Minařík, Roman Korbička 

2. místo
SOŠ stavební a zahradnická, Praha

3. místo
SOU stavební, Plzeň

Touto cestou bych chtěl poděkovat p. Miroslavu Ježovi - jako veliteli vítězného družstva školy OU Lomená, Brno, kteří soutěž těsně před SOŠ Jarov, Praha vyhráli.

Přivezou tak škole 35.000,- Kč výhry a sami sobě si učni rozdělí dalších 15.000,- Kč.

Není bez zajímavosti to, že jeden z členů vítězného družstva chodí na praxi k dalšímu našemu členovi Jiřímu Novému, kterému tímto děkujeme za jeho vzornou přípravu. Je opravdu znát výrazně vyšší kvalitu učňů, kteří chodí na praxi do firem. A pokud mají ještě navíc dobré vedení ve škole, tak na soutěžích odvádějí více než profesionální práci, které vzbuzuje údiv u kolemjdoucích občanů a mistrů z jiných škol.

Soutěž malířů jsme pro organizátora (spol. Česká hlava) připravovali jménem našeho cechu.

Poděkování patří i našemu členu z Jablonce Hynku Kalábovi za pomoc při organizaci a vyhodnocení.

Při soutěži pomohly fa Primalex a Rigips dodáním materiálu pro soutěž.
 

Na dalších místech se umístily školy v tomto pořadí:

4. SOŠ Liberec

5. Planá u Mariánských Lázní

6. SŠ Liberec

7. Nymburk

8. Praha, Zelený Pruh

 

Součástí programu byla také prezentace učňovských zařízení - Jarmark řemesel. Účastníci mohli předvést vyučovaná řemesla,  práce svých žáků, případně aktivity školy. Veřejnost tak lépe poznala práci sklářů, aranžérů, řezbářů, truhlářů, kuchařů a dalších desítek profesí.

Letošní ročník byl zpestřen o výstavní stánky jednotlivých firem, ve kterých návštěvníci shlédli nejnovější výrobní zařízení pro řemeslníky.

Další novinkou byla burza práce, na které jste se dověděli, jaké učební obory firmy potřebují a co případným zájemcům nabízejí.

I lotos byla připravena velká konference ohledně učňovského školství pod názvem „Kulatý stůl“. V letošním roce mohli své názory na učňovské školství sdělit zástupcům HK ČR, Ministerstva školství, NUOVu a dalším představitelům zákonodárných orgánů – poslancům a senátorům Parlamentu ČR.

 

Cech malířů a lakýrníků ČR - Nýdlová Barbora, 17.10.2010, 12:04

zpět | nahoru