Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyNový PRIMALEX Mykostop chrání zdi před plísněmi

Nový PRIMALEX Mykostop chrání zdi před plísněmi

23.1.2012 - Odstranění plísně běžného rozsahu pomocí chemických přípravků určených pro likvidaci plísní není nic složitého. Pomyslným oříškem však je, jak zabránit jejich návratu.

 

 

Nový PRIMALEX Mykostop chrání zdi před plísněmi

 

Odstranění plísně běžného rozsahu pomocí chemických přípravků určených pro likvidaci plísní není nic složitého. Pomyslným „oříškem“ však je, jak zabránit jejich návratu.  Především je třeba odstranit příčinu vlhnutí stěn, pokud je stavebního charakteru, a následně použít vhodnou fungicidní penetraci v kombinaci se speciálním malířským nátěrem PRIMALEX Mykostop, což návratu plísně zabrání. Správný pracovní postup i praktické rady najdete níže. Do budoucna je pak vhodné více, a hlavně intenzivněji, větrat.

 

 

.

Při větším zaplísnění bývají často na vině stavební nedostatky objektu, například špatné provedení vodorovných izolací. Zejména při zateplení objektu se totiž voda nemá kudy dostat ven a vzlíná ze základů do zdí. Další častou příčinou bývá nedostatečné větrání, především ve starších objektech s plastovými okny, ale i v koupelnách, šatnících nebo sklepích.

 

 

PRIMALEX Mykostop je sněhobílý otěruvzdorný malířský nátěr s fungistatickým, tj. ochranným, účinkem proti plísním. Vyniká vysokou kvalitou, výbornou kryvostí, je propustný pro vodní páry. Jeho použití je vhodné především do vlhkých a špatně větratelných prostor, kde je riziko výskytu plísní nejvyšší. PRIMALEX Mykostop lze použít jak v obytných místnostech, tak ve sklepích, garážích nebo koupelnách. Aplikuje se na omítku nebo sádrokartonové desky ve vnitřních prostorech, kde fungistaticky působí a pomáhá tak ochránit stěny proti napadení plísněmi. PRIMALEX Mykostop je v prodeji jako sněhobílý, obarvit jej lze výrobky PRIMALEX Tekutá tónovací barva nebo PRIMALEX MIXX.

 

Správný pracovní postup zajistí dlouhodobou ochranu před plísněmi

1)      Odstraňte příčinu, pokud je stavebního charakteru.

2)      Chemicky odstraňte existující plísně pomocí vhodného přípravku (např. SAVO, DETASTOP, FUNGISAN)

3)      Podklad musí být soudržný – nelze ošetřovat stěny, ze kterých v důsledku vzlínání nebo prosakování vlhkosti opadává nátěr nebo omítka.

4)      Použijte vhodnou penetraci (PRIMALEX Fungicidní penetrace) dle návodu k použití.

5)     

Na takto ošetřený, dobře vyschlý podklad je možné nanášet PRIMALEX Mykostop, který návratu plísně zabrání. Nátěr se provádí zpravidla ve dvou vrstvách. Do budoucna vhodné jako prevence i více, především intenzivněji, větrat.

 

 

Časté chyby při řešení problému s plísněmi

- neodstranění plísně před nátěrem speciálními chemickými přípravky, tzn. přetření plísně

- nepoužití penetrace, ale jen speciální barvy PRIMALEX Mykostop. Penetrace je zásadní, protože jde do hloubky podkladu, kde se má plíseň podhoubí. Barva je tedy především povrchovou úpravou, která plísni po určitou dobu zabraňuje v návratu (zpravidla min. 2 – 3 roky).

 

 

Vydatnost malířského nátěru PRIMALEX Mykostop je 3,5 až 5,5 m2/kg (při aplikaci ve dvou vrstvách). Přesný údaj závisí na kvalitě podkladu. PRIMALEX Mykostop lze aplikovat štětkou nebo válečkem.

 

PRIMALEX Mykostop lze zakoupit jak ve specializovaných prodejnách, jako je např. síť prodejen Dům barev (www.dumbarev.cz), tak v prodejnách barev a laků nebo v hobby prodejnách. Výrobek je v prodeji v balení 1 l; 5,6 kg; 7,5 kg a 15 kg.


Doporučená cena:
 balení 1 l stojí 155 Kč, balení 5,6 kg stojí 409 Kč. Nově bude balení 5,6 kg nahrazeno balením 4 kg.

 

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 23.1.2012, 12:18

zpět | nahoru