Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyVÝSTAVA STAVÍME, BYDLÍME JIHLAVA - jak bylo

VÝSTAVA STAVÍME, BYDLÍME JIHLAVA - jak bylo

26.3.2012 - Cechovní skupina Vysočina se ve dnech 22.-23.2.2012 zúčastnila výstavy Stavíme, bydlíme v Jihlavě, kde prezentovala nejen Cech malířů a lakýrníků ČR, ale hlavně naše řemeslo.
Hlavním úkolem bylo splnění zadaných témat, která byla vydána v novinách regionu Vysočina a to odstranění a ošetření stěn od plísní, tapetování, fládrování a šablonování.

 

VÝSTAVA STAVÍME, BYDLÍME JIHLAVA – jak bylo

 

 

 

 

Cechovní skupina Vysočina se ve dnech 22.-23.2.2012 zúčastnila výstavy Stavíme, bydlíme v Jihlavě, kde prezentovala nejen Cech malířů a lakýrníků ČR, ale hlavně naše řemeslo.

 

Hlavním úkolem bylo splnění zadaných témat, která byla vydána v novinách regionu Vysočina a to odstranění a ošetření stěn od plísní, tapetování, fládrování a šablonování.

 

Náš stánek navštívilo nad naše očekávání mnoho návštěvníků a troufám si tvrdit, že o náš stánek byl největší zájem. Návštěvníci viděli různé druhy našich prací v přímém přenosu.
Byli jsme v jednom „kole“ a nevěděli kterému návštěvníkovi se dřív věnovat. Díky jejich trpělivosti jsme zvládli, ku spokojenosti, obsloužit každého a po skončení každého dne jsme utírali kapky potu z čel.

 

Největší zájem, hlavně z řad něžného pohlaví, byl o tapety, které na výstavu dovezl vedoucí cechovní skupiny Vysočina Roman Straka a předváděl jejich aplikaci.
Pozadu nezůstal velký zájem, veřejnosti neznámý, o zateplovací tmely a barvy do interiérů. Návštěvníci byli překvapeni, že něco takového existuje.
Zájem byl také o dekorační techniky a malby, které na stánku předváděli Martin Körber, Láďa Musil a Jarda Vierer, který ještě předvedl šablony a dekorační lišty.

Návštěvníky starších ročníků překvapilo, že se do dnešní doby používají šablony a válečky, tož jsme stará škola.

 

Vyslechli jsme si pár připomínek a stížností od návštěvníků na adresu našich kolegů (nejsou členi cechu), kterým se nepovedla zakázka atp. Přesvědčili jsme je, že špatná práce není barvou či řemeslníkem, ale správnou volbou a technologií, a proto jsme tu pro ně Cech malířů a lakýrníků ČR, protože tady je řemeslo v rukou odborníků.

 

Náš poslední host a návštěvník byl nejnáročnější. Kladl nám spoustu otázek jak z přítomnosti, tak minulosti a budoucnosti. Při odpovědích se nám svazoval jazyk a docházely hlasivky. Tím posledním hostem byl pan náčelník Pavel Žatečka – generální sekretář Cechu malířů a lakýrníků ČR. Měli jsme radost z této návštěvy.

 

Věříme, že jsme na návštěvníky výstavy udělali hluboký dojem, že odcházeli spokojeni s novými odbornými radami a zkušenostmi a že jsme u nich pozvedli naše řemeslo.

 

Hlavní dík patří Cechu za podporu účasti na výstavě.

Cechovní skupina Vysočina

 

             

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 26.3.2012, 09:52

zpět | nahoru