Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyStrojní sádrové omítky RIGIPS zkušenost

Strojní sádrové omítky RIGIPS zkušenost

1.8.2012 - Ahojky, stavíme rodinný dům a řešili jsme fázi omítek. Při mojí práci na sekretariátu Cechu malířů a lakýrníků ČR mi bylo doporučeno oslovit našeho Váženého partnera cechu firmu Rigips, kokrétně Hanku Vrbickou Pařízkovou, která je specialistou na omítky a stěrky Rigips. Někteří z Vás ji již také znají.

 

Strojní sádrové omítky RIGIPS – zkušenost

 

Ahojky,

 

stavíme rodinný dům a řešili jsme fázi omítek. Při mojí práci na sekretariátu Cechu malířů a lakýrníků ČR mi bylo doporučeno oslovit našeho „Váženého partnera cechu“ firmu Rigips, kokrétně Hanku Vrbickou Pařízkovou, která je specialistou na omítky a stěrky Rigips. Někteří z Vás ji již také znají.

 

Její ochota a rychlost přijet se na stavbu, aby se podívala a navrhla možnosti ohledně omítání mě mile překvapila (oslovila jsem jí v pátek 29.6.2012 a v úterý 3.7.2012 jsme se sešli na stavbě). Řekla tedy možnosti, rychlost a kvalitu omítání. Na začátku vznikl mezi námi drobný konflikt, když jsme chtěli za každou cenu nastříkat sádrovou omítkou jen stěny z cihlových tvárnic Heluz (příčky v domě jsou z Ytongu) a Ytong, že bychom si natáhli perlinkou a lepidlem. Musím podotknout, že se Hanka zhrozila, když jsme jí tuto myšlenku řekli. Konstatovala, že to není dobré, že tam budou 2 výsledky z omítání. A to, že to co bude omítnuto sádrovou omítkou, bude hladké a nebude to hlavně v budoucnu praskat. Kdežto, použití lepidla, perlinky a štuku, dost pravděpodobně časem popraská a omítka bude hrubší oproti sádrové omítce. No a řekla nám další argumenty, proč to tak nedělat. Musím, ale říci, že nás do ničeho nenutila. Ať si to sami zvážíme a ať se podle toho rozhodneme…  

Nás, ale především zajímala cena, za kterou je realizační firma schopna omítky na celém domě nastříkat. Jelikož na domě máme dosti nerovnosti (cihlové tvárnice NEJSOU rovné), Hanka nám nedokázala říci cenu.

Hanka nám doporučila realizační firmu, která strojní sádrové omítky dělá. Jednalo se
o realizační firmu „Martin Kuncl – profesionální a kvalitní realizace sádrových omítek a stěrek“, která nám spočítá celkové metry omítek, řekne nám cenu za m2, celkovou cenu atd.

 

Hned další den (ve středu 4.7.2012) se pan Kuncl ozval a dohodli jsme si schůzku (9.7.2012) na stavbě. Mile mě překvapilo jeho chování – nic nebylo problém, změřil nám metry omítek (i s Ytongem), řekl cenu za metr, cenu za nerovnosti a celkovou cenu. Rozhodli jsme se tedy, že si omítky na celý dům od této firmy necháme udělat.

Dále nás tedy zajímal co nejbližší termín realizace. Pan Kuncl nám řekl, že ve čtvrtek 12.7.2012 si přivezou materiál a v pondělí 16.7.2012 nastoupí. Jak řekl, tak se stalo.

 

V pondělí 16.7.2012 v půl 2 odpoledne přijeli 4 polští chlapi a pan Kuncl. Chlapi se hned chopili práce – penetrace, osazování rohů a příprava před omítáním. Na stavbu jsem přišla cca v 18 hodin a oni již první patro a půlku spodního patra měli připravené (každý den pracovali cca do 21 hodin večer).


             

 

             


 

Jelikož pracuji mezi malíři, tak jsem si zjistila, na co si mám dát pozor, co si hlídat a co se mi nelíbí, hned říct, aby to napravili. Vše jsem dodržovala :-)

 

Druhý den jsem přišla po práci na stavbu a nestačila jsem se divit. Měli již první patro hotové - vše tak krásně vyrovnané, uhlazené a čisté (okna, dveře, podlaha). „Spadla mi čelist na zem“. Prostě jsem neměla slov. Jo a aby toho nebylo málo, tak mi polští chlapi řekli, že další den (středa 18.7.2012), budou mít hotovo a budou odjíždět. S panem Kunclem jsme se tedy dohodli, že další den se v 17hodin večer sejdeme na stavbě a předá mi dílo.

 

Opět, jak řekl, tak se stalo. Ve středu v 5 večer měli chlapi vše hotové. Zjistili jsme, že nám zaházeli jeden kabel, který musel být mimo omítku (naše chyba, neřekli jsme jim to). Okamžitě kabel vytrhli z omítky (omítka byla ještě měkká) a díru zastříkali. Zbylý materiál, nepořádek atd. si odvezli v pondělí (23.8.2012).

 

  

                            


 

Tímto bych chtěla moc poděkovat především Hance Vrbické Pařízkové, že jsem měla to štěstí jí oslovit a ona mi doporučila jejich realizační firmu.

Dále moc děkuji panu Martinovi Kunclovi za perfektní jednání ohledně zakázky.

No a v neposlední řadě děkuji polským chlapům, kteří zakázku dělali, za ČISTOTU (okna, dveře, podlaha – vše čisté); RYCHLOST (341 m2 za 2,5 dne); PŘESNOST (nic neodfláknuté) a za TRPĚLIVOST (co se mi nelíbilo, to jsem jim řekla a vše předělali).

 

                

 

BUDU JEN DOPORUČOVAT A CHLUBIT SE KRÁSNÝMI OMÍTKAMI!!!!

Jana Topolančinová

                                       

Kontakt na ralizační firmu:
Martin Kucl - profesionální a kvalitní realizace sádrových omítek a stěrek
tel:  +420605840878
e-mail: omitky-sadrove@seznam.cz

www.omitky-sadrove.com

Letáček: ZDE (dokument Adobe PDF)ZDE

   
                                    (po kliknutí se zvětší)

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 1.8.2012, 12:01

zpět | nahoru