Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyJednovrstvá barva 2v1 od Primalexu zjednodušuje a urychluje nátěry kovů

Jednovrstvá barva 2v1 od Primalexu zjednodušuje a urychluje nátěry kovů

3.9.2012 - Zábradlí, ploty nebo zárubně dveří vyžadují tvrdší, mechanicky odolnější barvu než třeba střechy či okapy, kde je s ohledem na možné změny teplot preferována hlavně pružnost. Značka PRIMALEX, která již 6 let nabízí kromě malířských nátěrů také kvalitní barvy na dřevo a kov, proto rozšiřuje své portfolio o další jednovrstvou barvu, tzv. jednošichtovku.

 

Jednovrstvá barva 2v1 od Primalexu zjednodušuje a urychluje nátěry zábradlí,

plotů nebo zárubní

 

 

Nová “jednošichtovka“ Primalex 2v1 s vysokou mechanickou odolností

Primalex Jednovrstvá barva 2v1 poskytuje kovovému povrchu vysokou antikorozní ochranu a zároveň jej ochrání jako vrchní krycí barva a dodá mu atraktivní vzhled. Novinka je ideálně vhodná na kovové povrchy především z oceli, železa, hliníku a litiny. Prodává se v celkem devíti již z výroby obarvených variantách (tzv. ready-mixy) a navíc jako báze ke kolorování do 175 odstínů RAL. Více na www.primalex.cz.

 

Standardní nátěrový postup vyžaduje kromě pečlivé přípravy podkladu nejprve použití základní antikorozní barvy a následně vhodné vrchní krycí barvy podle typu povrchu ve dvou, lépe třech vrstvách. S tzv. „jednošichtovkou“, neboli jednovrstvou barvou, není třeba shánět dvě různé nátěrové hmoty a zpravidla vystačíme s celkem dvěma až třemi vrstvami. Jednovrstvá barva totiž kombinuje vlastnosti základního antikorozního nátěru a současně vrchní barvy.

 

Novinku Primalex Jednovrstvá barva 2v1 lze použít přímo na ocel, železo, hliník a litinu. Je vhodná pro renovace i nové nátěry dosud nenatřených povrchů, k přímým nátěrům kovů ve venkovním i vnitřním prostředí. Nátěr rychle schne, má dokonalou přilnavost, je vysoce odolný vůči povětrnostním vlivům, což zaručuje jeho dlouhodobou životnost. Finálně natřený povrch vyniká jemným atraktivním pololeskem.

 

Vyšší tvrdost a mechanická odolnost nátěru

Na rozdíl od Jednovrstvé barvy 3v1, kterou Primalex představil již v loňském roce, vykazuje aktuální novinka výrazně vyšší tvrdost a mechanickou odolnost, což oceníte především při nátěrech zábradlí, plotů, žebříků nebo dveřních zárubní. Zároveň však nátěr zůstává elastický. A protože Primalex pro Jednovrstvou barvu 2v1 doporučuje ředidlo S 6006 BEZAROMATIK, nabízí se její použití nejen v exteriéru ale i v interiéru.

 

 

 

Odstíny: Novou Primalex Jednovrstvou barvu 2v1 je možné zakoupit v jednom z celkem devíti atraktivních, již z výroby obarvených odstínů, a to ve variantách: bílá, šedá, červenohnědá, hnědá, modrá, zelená, černá, stříbrná a zlatá.

 

      

 

V Kolorovacích centrech Primalex (seznam na www.primalex.cz) vám navíc na počkání namíchají novinku do dalších 175 atraktivních odstínů RAL. Celkem tak Primalex Jednovrstvá barva 2v1 umožňuje výběr ze 184 odstínů!

 

Vydatnost nátěru: V jedné vrstvě cca 9 m2/l, podle odstínu, typu povrchu a způsobu aplikace

Aplikace nátěru: Doporučujeme min. ve dvou až třech vrstvách. Nátěr se neředí.

Nanášení: štětec, štětka nebo stříkání.

Doba schnutí: Úplné zaschnutí cca 24 hod. (při 23 °C). Možnost opakovaného nátěru po úplném zaschnutí.

Balení: 0,75 l; 2,5 l (báze pro tónování jen 2,5 l)

 

Doporučená cena novinky je 219 Kč/balení 0,75 l a 695 Kč/balení 2,5 l. Tyto ceny platí pro odstíny hotové, tzv. ready-mixy. Cena tónování závisí na vybraném odstínu, resp. na pigmentech použitých pro konkrétní vybraný odstín.

 

Primalex Jednovrstvá barva 2v1 je v prodeji ve specializovaných obchodech, např. v síti prodejen Dům barev (www.dumbarev.cz). Více na www.primalex.cz.

 

 

Porovnání jednovrstvých barev PRIMALEX

 

Jednovrstvá barva 2v1

  • Aktuální novinka
  • Vhodná zejmnéna na: zábradlí, ploty, žebříky, dveřní zárubně
  • Tvrdší, mechanicky odolná barva
  • Ideální na: železo, ocel, litinu, hliník
  • Exteriér, ale i interiér
  • 9 hotových odstínů + možnost tónování do dalších 175 odstínů RAL

 

Jednovrstvá barva 3v1

  • Loňská novinka
  • Vhodná zejména na: střešní krytiny, okapy a svody, okenní parapety, garážová vrata
  • Elastická barva odolávající změnám teplot
  • Ideální na: ocel, hliník, měď, pozink (vč. čerstvého)
  • Především pro exteriér
  • 8 hotových odstínů

 

Primalex

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, širokým rozsahem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je kromě vlastní laboratoře kontrolována organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, která certifikovala systémy ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Získala také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky, barvy na kov a dřevo, zateplovací systém, prostředky na úpravu podkladu a disponuje sítí přibližně 300 Kolorovacích center pro obarvování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České a Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Spotřebitelům jsou na nejmodernějších strojích na počkání připraveny vysoce kvalitní obarvené interiérové a fasádní nátěry, omítky a barvy na kov a dřevo.

 

O skupině PPG

Vizí společnosti PPG je I nadále zůstat předním světovým výrobcem nátěrových hmot a dalších speciálních výrobků. Díky inovacím, úsilí o udržitelný rozvoj a kompetenci v oblasti barev pomáhá PPG svým zákazníkům v průmyslu, dopravě, výrobě spotřebního zboží a na trhu autopříslušenství vylepšovat více povrchů různými způsoby než kterákoliv jiná společnost. Společnost PPG byla založena v roce 1883, má světové ředitelství v Pittsburghu a působí ve více než 60 zemích po celém světě. Tržby v roce 2011 dosáhly 14,9 miliardy dolarů. Akcie společnosti PPG jsou obchodovány na New York Stock Exchange (symbol: PPG).

Další informace získáte na www.ppg.com

 

 

 

 

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 3.9.2012, 13:12

zpět | nahoru