Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyNová antikorozní barva BALAKRYL

Nová antikorozní barva BALAKRYL

6.11.2012 - I když korozi, neboli rozrušení materiálu působením vnějšího prostředí, podléhá i dřevo nebo plastické hmoty, v souvislosti s tímto pojmem si nejčastěji představíme kovový plot, mříže nebo třeba okapy. Výsledkem korozivního působení je znehodnocení materiálu, i proto je problematice antikorozní ochrany věnována značná pozornost.

 

              Nový BALAKRYL ANTIKOR: Lepší antikorozní ochrana kovových

                                              povrchů díky modernější receptuře

 

                                     

 

I když korozi, neboli rozrušení materiálu působením vnějšího prostředí, podléhá i dřevo nebo plastické hmoty, v souvislosti s tímto pojmem si nejčastěji představíme kovový plot, mříže nebo třeba okapy. Výsledkem korozivního působení je znehodnocení materiálu, i proto je problematice antikorozní ochrany věnována značná pozornost. Spolehlivou ochranu střech, okapů, ale i kovových plotů, vrat, zábradlí, kovového nábytku a dalších povrchů před korozí zajistí nový BALAKRYL ANTIKOR. Tato matná, vodou ředitelná akrylová barva pro základní nátěry kovu nahradila v nabídce původní výrobek stejného názvu. Díky vylepšenému složení poskytuje nový BALAKRYL ANTIKOR povrchu maximální ochranu před korozí na dlouhou dobu, navíc výborně přilne k podkladu i k následnému vrchnímu nátěru, lehce se přetírá, rychle schne a díky vodou ředitelné receptuře nezapáchá. Navíc vyniká vysokou vydatností, čímž lze při natírání ušetřit barvu a tím pádem i peníze. Nový BALAKRYL ANTIKOR nabízejí v celkem 3 atraktivních odstínech (bílá, šedá, červenohnědá) například prodejny sítě Dům barev (www.dumbarev.cz). Více na www.balakryl.cz.

 

 

 

Základní vodou ředitelná barva BALAKRYL ANTIKOR se uplatní především při natírání okapů, střech, kovových plotů, zábradlí, branek a vrat, dále při nátěrech kovového nábytku, opláštění, potrubí a ocelových konstrukcí, případně také litinových odlitků, strojních dílů a dalších obdobných povrchů. Novinka je určena k novým i renovačním nátěrům pozinkovaného (vč. nezoxidovaného), železného nebo ocelového plechu, hliníku, nerezové oceli, mědi, zinku, litiny, galvanizovaných povrchů a navíc i cementovláknitých materiálů, skla a PVC v interiéru i exteriéru.

 

Všem těmto povrchům poskytuje BALAKRYL ANTIKOR dlouhodobě vysokou ochranu před korozí. Barvu lze použít pod vodou ředitelné, např. BALAKRYL UNI mat/lesk nebo BALAKRYL Radet, i syntetické nátěrové hmoty. Nátěr má výbornou přilnavost k podkladu i k vrchnímu nátěru, včetně povrchů, které byly dříve opatřeny syntetickým, chlór-kaučukovým, epoxidovým nebo akrylátovým systémem. Nový BALAKRYL ANTIKOR se lehce přetírá, rychle schne, při natírání ani po zaschnutí nezapáchá a je vydatný, takže z 1 kg barvy natřete 8 – 10 m2, čímž lze  významně ušetřit náklady.  

 

Postup práce:

1)       Kovové podklady musejí být zbaveny nepřilnavých starých nátěrů a rzi.

2)       Barvu důkladně promíchejte a nanášejte na dobře očištěný, suchý, hladký, vosku a mastnot zbavený podklad ve 2 vrstvách. Kvalita a životnost nátěru závisí na stupni očištění povrchu. Teplota podkladu a okolí nesmí klesnout pod 10°C.

3)       Mezi jednotlivými vrstvami dodržujte interval 6 hodin.

4)       Pomůcky po použití ihned omyjte vodou.

5)       Povrchovou úpravu lze dokončit vrchními vodou ředitelnými (např. BALAKRYL UNI, BALAKRYL RADET apod.) nebo syntetickými barvami.

 

Doba schnutí: 2-6 hod. při teplotě 20°C. Nižší teplota a vyšší vlhkost vzduchu zpomalují zasychání.

Vydatnost: 8-10 m2/kg v 1 vrstvě

Odstíny: 0100 bílý, 0108 šeď myší, 0853 červenohnědý (vše mat)

Balení: 0,7 kg; 2,5 kg

Aplikace: štětec, váleček, stříkání

Doporučená cena: 175 Kč/balení 0,7 kg; 599 Kč/balení 2,5 kg

 

Nový obal pro nový BALAKRYL ANTIKOR

ANTIKOR je dalším z výrobků BALAKRYL, který získal nový obal. Důraz při navrhování nového designu byl kladen především na srozumitelnost a čitelnost. Na přední i zadní etiketě jsou uvedeny benefity výrobku, především vysoká kvalita a vodou ředitelné složení. Barevné kódování na přední straně ulehčuje orientaci v odstínech. Nové balení je výrazné a nezaměnitelné. Specifické výrazné barevné odlišení jednotlivých řad (BALAKRYL UNI červená + modrá barva, materiály na kov tyrkysová barva, dřevo hnědá barva atd.) usnadňuje orientaci v regálu a snadno upoutá pozornost. Makro fotografie na přední části obalu jasně informují, na jaké podklady lze barvu použít, i bez čtení zadní etikety.

 

Nový BALAKRYL ANTIKOR je v prodeji v prodejnách barev a laků, například v síti prodejen Dům barev (www.dumbarev.cz). Více informací o novince na www.balakryl.cz.

 

 

 

Značka Balakryl

Dnes již legendární značka nátěrových hmot Balakryl se zrodila v polovině 80. let min. století. Na konci roku 1985 byla zastavena výroba rozpouštědlových barev a výrobní program se zaměřil na ekologické disperzní nátěrové hmoty. Jejich raketový vzestup se datuje rokem 1987, kdy byla představena nová barva – Balakryl V 2045, která si brzy získala početnou obec zákazníků. Od 6. dubna 2009 patří značka Balakryl pod křídla americké společnosti PPG.

 

 

O skupině PPG

Vizí společnosti PPG je I nadále zůstat předním světovým výrobcem nátěrových hmot a dalších speciálních výrobků. Díky inovacím, úsilí o udržitelný rozvoj a kompetenci v oblasti barev pomáhá PPG svým zákazníkům v průmyslu, dopravě, výrobě spotřebního zboží a na trhu autopříslušenství vylepšovat více povrchů různými způsoby než kterákoliv jiná společnost. Společnost PPG byla založena v roce 1883, má světové ředitelství v Pittsburghu a působí ve více než 60 zemích po celém světě. Tržby v roce 2011 dosáhly 14,9 miliardy dolarů. Akcie společnosti PPG jsou obchodovány na New York Stock Exchange (symbol: PPG).

Další informace získáte na www.ppg.com

 

 

 

 

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 6.11.2012, 10:43

zpět | nahoru